Какво мислите за пиенето на първа среща

• 10 060
  • 271
  •   1
Отговори
# 195
  • София

Този разговор вече го водих преди няколко дни в тази тема.
Нито съм нарекла някой алкохолик, нито мисля, че който си позволи да пийне ще стане алкохолик. Това са твои интерпретации в случаят.

Да, води го, да обясни как се алкохолизират тия, дето пият и как мрат като мухи по на 30 години.
Предлагам да спреш да обясняваш едно и също, и да спреш с цитатите от разни сайтчета, защото тук пишат хора доста по- големи от теб, които имат поглед върху нещата от позицията на преживели и видели.

# 196
Какво да мисля? Двама човека, които познавах умряха от това, добряци, веселяци, които обичаха да си пийват със салатката всеки ден. Единият на 30+, другият на 40+.

Не ти пиша някакви научни фантастики, и малките деца знаят, че алкохолът е вреден.

Всеки от нас познава поне по един заклет трезвеник, мисля. Нещо като моралките в бг-мама, дето обаче ненадейно вадят тежката артилерия от мръснишки снимки, и секс техники.
Не е нормата, в която се опитват да се вкарат, искам да кажа. Прекален светец, знаеш нататък Simple Smile
За да спреш с никому ненужната нравоучителна фактология, само напомням за честотата на дребноклетъчния рак на белия дроб при непушачи, и то жени, и много други сициално значими заболявания, вещаещи инвалидност и смърт. Въпреки начина на живот.

Заклет трезвеник не съм, все пак съм пила алкохол, и пия, когато има повод.
А че човек може да се разболее от какво ли не и без да е "виновен", това е ясно, но защо трябва и сами да увеличаваме този риск?
Ам честно да си кажа щото ми е гот да си седна с цигарата и бирата, ама няма да ме разберат непушачите и трезвениците.

# 197
Ами някои се алкохолизират, други не? Ти как можеш да знаеш какво ще стане с някой пиещ след 10-15 години например?
Това, че си "по-голяма" не е критерий за достоверност, мисля да вярвам на науката и личният опит на хора, които реално съм познавала.

Последна редакция: ср, 24 апр 2019, 11:44 от Elunaria

# 198
  • София
Ами някои се алкохолизират, други не? Ти как можеш да знаеш какво ще стане с някой пиещ след 10-15 години например?
Това, че си "по-голяма" не е критерии за достоверност, мисля да вярвам на науката и личният опит на хора, които реално съм познавала.

Никой не може да знае И какво ще стане след 10- 15 години с някой, дето пие само чай.
Това, че съм по- голяма, означава че имам повече години наблюдение върху хора, които употребяват алкохол, от една страна и от друга- контактувам с такива, а не ги избягвам, защото и аз употребявам.

Та, ако събереш две и две, ще схванеш защо възрастта ми и начина ми на живот, са критерии за достоверност, а не кухата вяра в псевдонауката, която ни пейстна.

# 199
Т.е. медицината и науката грешат, а absurT е права?

Няма как да знаем нищо конкретно, можем само да знаем кое би имало последствия след време, и пиенето всеки ден е едно от тези неща.

# 200
  • София

Няма как да знаем нищо конкретно, можем само да знаем кое би имало последствия след време, и пиенето всеки ден е едно от тези неща.

Не, "твоите медицина и наука" грешат.

Нормалната наука отдавна е наясно с нещата и единственото, припокриване с твоите сектантски заключения е това "Няма как да знаем какво ще стане с когото и да било след 10- 15 години".
Независимо дали смърка чай до позеленяване, или пийва по 100 мл. вечер.
Може и двамата да се озоват в един автобус и да загинат с още 20 души заради немарлив ремонт.

# 201
АбсурТ, наистина ли не вярваш в негативните последици от редовната консумация на алкохол?!

А вярваш ли, че земята не е плоска?

# 202
absurT, разговорът с теб достига прекалено високи нива на абсурдност вече. Аз се отказвам.

# 203
АбсурТ, наистина ли не вярваш в негативните последици от редовната консумация на алкохол?!
Баща ми, дядо ми, свекърът ми, бяха мъже, пиещи Всяка вечер по чашка ракия и по чаша вино.Баща ми лятото сменяше виното с бира.....Нямаха никакви заболявания вследствие пиенето на алкохол, двама от тях починаха над 85 годишни от старост.Третия на 75.
Само дето това не ме кара да правя заключението, че няма шанс един пиещ всяка вечер по "доза алкохол" никога няма да се разболее от последствени болести.
Човек не живее в изолирана среда, в която само алкохола да се явява рисков фактор.
Както писах, доста повече хора са с омазнен и увреден черен дроб от ядене/пиене на полуфабрикати, тесто, захар и безалкохолни, отколкото от алкохол.
Всъщност, медицината и науката отдавна са доказали, че 40-50 мл концентрат ИЛИ 1 чаша червено вино на ДЕН, са всъщност полезни и предпазват сърдечно съдовата система.   Smiley

# 204
Добре, няма да спорим с медицината и науката. Все пак лекарите изписват ракия, водка и вино за сърдечни оплаквания, нали? Wink

# 205
  • София
То има и наркомани, дето ссюа живели до 80. Има и просяци, живели до 90, има и педали, доживели до 80 още в миналия век, без да ги излови спина и непедали, починали на 40 от рак на нещо си, ама това не значи.. ами нищо не значи.
Алкохолът вреди на черния дроб. Дали малко, дали много, дали ще даде отражение- няма значение, фактът е, че вреди и някои хора просто избират да ненго консумират. Просто е. А тези, които го, просто са избраьи други приоритети, но не го пият, щото е панацея безценна, а щото им е вкусен.

# 206
А уиски, мента и мастика - за стомах 😁

# 207
  • София

А вярваш ли, че земята не е плоска?

Ако земята за теб е плоска, вярвай си и си търси съмишленици.
Има ги вече- както ви има и вас, дето във всичко, що е ново и налудничаво, тичате да повярвате, че да не сте старомодни. Mr. Green

ПП. Много е просто- всичко е в мярката, ама не е разбираемо за семплите хорица.

И чаят в големи количества е вреден, дори опасен- статии по въпроса, бол.
Както черният, както зеленият и както този от жълт кантарион дори.

И за разлика от теб- пример за вярващи теоретици, аз съм практик, заобиколена от практици.
При това, съм силно позитивна и контактна личност, та имам огромна представителна извадка.
Толкова за вярата " по принцип" и увереността на база опит и лични наблюдения.

# 208
...мисля да вярвам на науката и личният опит на хора, които реално съм познавала.

За какво пък тогава толкова се връзваш на писаници във форум и им отделяш толкова нерви. Пристрастяването към форум не е по-малко вредно от алкохол и цигари, просто в друг аспект.

Ясно че има хора всякакви, всеки да бъде с който и какъвто иска и да бъде щастлив!

# 209
  • София
За някои хора не е в мярката. Сами давате примери за непиещи, а умрели от цироза. При някого колата може да се обърне и от по- малко от 100гр всяка вечер.

Общи условия

Активация на акаунт