Какво мислите за пиенето на първа среща

• 10 020
  • 271
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Едва ли възрастни индивиди, които претендират, че са интелигентни, не могат да разберат каква е разликата между човек, който пие ракия всяка вечер и такъв, който предпочита да не пие ракия, а нещо друго. Или поне да е само с повод, като нещо, извън ежедневието.

От "нещо друго", което не съдържа алкохол, въпросният човек няма да се напие, да си легне до теб пиян или дори само почерпен, което също може да е дразнещо, ако се случва често.

Не само алкохолиците (тези болните, които са зависими) се разболяват от цироза, това се случва и при тези, които просто обичат да си пийват редовно, без да са с диагноза "алкохолик".

Да, всеки възрастен индивид, който не е обременен с предразсъдъци, ще е наясно, че като пие някой всяка вечер по 100 мл. ракия със салата в продължение на час, след което да вечеря, няма начин да се напие.
Нито да го пипне цирозата.

Между другото, от цироза почина леля ми, която не близваше алкохол.
Така че, добре е да си изясниш някои понятия и факти, че да не звучиш смехотворно.

# 181
Цирозата не е заболяване, което се развива само от пиене, но е безкрайно ясно и доказано, че това е един от факторите и риска се увеличава многократно за пиещите дълго време.

Ето ти един цитат от здравен сайт, явно имаш нужда от малко четене:

Цитат
След колко пиене се развива цироза? Има два основни фактора, които допринасят за развитието на това заболяване: количеството консумиран алкохол и "стажът" на алкохолика. При мъжете рисковете се увеличават значително, ако дневната консумация на етилов алкохол достигне 40 грама, което е еквивалентно на 100 грама водка / ракия / уиски или 1 литър бира. Същата доза се съдържа в 3-6 чаши вино (в зависимост от градуса).

Но при жените рискът от цироза се увеличава, когато дневната консумация на етилов алкохол достигне едва 20 грама. Разбира се, цирозата не се развива веднага. Сериозното увреждане на черния дроб отнема време. Но ако пиете всеки ден от 50 до 100 грама водка, текила или други спиртни напитки, след 10 години може вече да чакате първите признаци на цироза. Важно е да се има предвид наличието на други рискови фактори.

# 182
  • София
Цирозата не е заболяване, което се развива само от пиене, но е безкрайно ясно и доказано, че това е един от факторите и риска се увеличава многократно за пиещите дълго време.

Ето ти един цитат от здравен сайт, явно имаш нужда от малко четене:

Цитат
Скрит текст:
След колко пиене се развива цироза?[/b] Има два основни фактора, които допринасят за развитието на това заболяване: количеството консумиран алкохол и "стажът" на алкохолика. При мъжете рисковете се увеличават значително, ако дневната консумация на етилов алкохол достигне 40 грама, което е еквивалентно на 100 грама водка / ракия / уиски или 1 литър бира. Същата доза се съдържа в 3-6 чаши вино (в зависимост от градуса).
Но при жените рискът от цироза се увеличава, когато дневната консумация на етилов алкохол достигне едва 20 грама. Разбира се, цирозата не се развива веднага. Сериозното увреждане на черния дроб отнема време. Но ако пиете всеки ден от 50 до 100 грама водка, текила или други спиртни напитки, след 10 години може вече да чакате първите признаци на цироза. Важно е да се има предвид наличието на други рискови фактори.

А, аз ще ти кажа от опит.
Ако това беше вярно, да са ме заровили преди 30 години.
Не само мен, а десетките ми познати и приятели, които о, ужас, пийват по 50- 100мл. вечер.

Ама, на- единствената разболяла се беше леля ми, която не близваше.

А, двете ми баби, които сутрин и вечер пийваха по един напръсник/ чашки по около 20 мл. вместимост/, доживяха без цироза съответно до 87 и 92 години. Simple Smile

Затова, прочети последното изречение, в червено и почни да мислиш.

# 183
Какво да мисля? Двама човека, които познавах умряха от това, добряци, веселяци, които обичаха да си пийват със салатката всеки ден. Единият на 30+, другият на 40+.

Не ти пиша някакви научни фантастики, и малките деца знаят, че алкохолът е вреден.

# 184
Цироза може да се хване и от прекомерна употреба на кафе и черен чай, just sayin'...

# 185
Значи добре, че не пия и кафе и черен чай Wink

# 186
  • София

Тя и водата е вредна- чешмяната се хлорира, а от хлора може и цироза покрай другото да пипнеш.
Пък минералната е още по- вредна, щото е и радиоактивна- там цирозата ти е в кърпа вързана.

# 187
А аз както пия айрян или кефир сутрин... Не знам как са го интерпретирали жените, оставали за първа закуска. Вероятно съм в техните очи съм бил нещо средно между Бай Ганьо, Чингиз Хан и Тарзан 😄

# 188

Тя и водата е вредна- чешмяната се хлорира, а от хлора може и цироза покрай другото да пипнеш.
Пък минералната е още по- вредна, щото е и радиоактивна- там цирозата ти е в кърпа вързана.

Каква точно ти е идеята в крайна сметка? Защо спориш с хората, които предпочитат партньори, които не пият всеки ден или изобщо?

# 189
Какво да мисля? Двама човека, които познавах умряха от това, добряци, веселяци, които обичаха да си пийват със салатката всеки ден. Единият на 30+, другият на 40+.

Не ти пиша някакви научни фантастики, и малките деца знаят, че алкохолът е вреден.

Всеки от нас познава поне по един заклет трезвеник, мисля. Нещо като моралките в бг-мама, дето обаче ненадейно вадят тежката артилерия от мръснишки снимки, и секс техники.
Не е нормата, в която се опитват да се вкарат, искам да кажа. Прекален светец, знаеш нататък Simple Smile
За да спреш с никому ненужната нравоучителна фактология, само напомням за честотата на дребноклетъчния рак на белия дроб при непушачи, и то жени, и много други сициално значими заболявания, вещаещи инвалидност и смърт. Въпреки начина на живот.

# 190
  • София
А аз както пия айрян или кефир сутрин... Не знам как са го интерпретирали жените, оставали за първа закуска. Вероятно съм в техните очи съм бил нещо средно между Бай Ганьо, Чингиз Хан и Тарзан 😄

Единствено бих се притеснила да не те хване през деня диария. Simple Smile
Всъщност, какво се предполага да се пие на първа закуска?

# 191
Скрит текст:
Леле, не мога да повярвам какво количество откровени глупости изчетох за феномена "мъж пие чай" Joy Ще каже човек, че такъв на живо не сте виждали ...........
Е, там е работата, че съм виждала....и са все "чешит до чешита".....  Smiley
Пък аз, понеже харесвам обикновени хора, нормални хора, не искам да си усложнявам живота с чешити, стоя далеч от тях.....
Който няма проблем да понася странности, си е негов "бизнес".  Smiley

Хора разни, свят широк. На мен пък точно тези чешити, пиещи чай а не ракия ми харесват.
Не бих могла да живея с някой, за когото 100 грама ракия са задължителни вечерно време, всяка вечер.
Къде съм писала, че алтернативата на чашата чай е 100 гр ракия всяка вечер?  Smiley
Това са твои страхове и интерпретации....
Според Моите "страхове и предразсъдъци": ако един мъж на първата ни среща пие чай, веднага го категоризирам като "странен чешит".А той може да пие чай "за поведение" пред нова позната (аз), а в останалото време да обръща не по 100, а по 200 гр ракия на вечер.Или по 2-3 бири, или по литър вино....откъде да знам, нали не го познавам?!
Аз съм го класифицирала като "особняк" по това, което ми показва, а то е пиенето на чай.

Относно цирозата, значително по-бързо и лесно се хваща, ако се тъпчете ежедневно с тесто, захар и безалкохолни.   Smiley

# 192

Всеки от нас познава поне по един заклет трезвеник, мисля. Нещо като моралките в бг-мама, дето обаче ненадейно вадят тежката артилерия от мръснишки снимки, и секс техники.
Не е нормата, в която се опитват да се вкарат, искам да кажа. Прекален светец, знаеш нататък Simple Smile
За да спреш с никому ненужната нравоучителна фактология, само напомням за честотата на дребноклетъчния рак на белия дроб при непушачи, и то жени, и много други сициално значими заболявания, вещаещи инвалидност и смърт. Въпреки начина на живот.

Заклет трезвеник не съм, все пак съм пила алкохол, и пия, когато има повод.
А че човек може да се разболее от какво ли не и без да е "виновен", това е ясно, но защо трябва и сами да увеличаваме този риск?

# 193
  • София
Скрит текст:

Каква точно ти е идеята в крайна сметка? Защо спориш с хората, които предпочитат партньори, които не пият всеки ден или изобщо?

Идеята ми е, като предпочиташ партньор, който не помирисва алкохол, да си го намериш и да се кротнеш, а не да обясняваш как всеки, който си позволи да пийне 50- 100мл. задължително става алкохолик.
А, ако не стане, то е защото гушва букета на 30- 40 години.

Смешно е усърдието, с което заклеймяваш едни поне 80% от населението в света...... Mr. Green

# 194
Намерила съм си вече такъв партньор, а и всички преди това са били непиячи или само с повод.

Този разговор вече го водих преди няколко дни в тази тема.
Нито съм нарекла някой алкохолик, нито мисля, че който си позволи да пийне ще стане алкохолик. Това са твои интерпретации в случаят.

Общи условия

Активация на акаунт