Какво мислите за пиенето на първа среща

• 10 000
  • 271
  •   1
Отговори
# 210
Какво общо има м/у едната бира, когато си излязъл на заведение вечер (всичко, за което си пита в темата) и алкохолизма?
Все едно да пита някой дали е ок да си поръча един десерт на 1 среща (ако другата страна не е) и да седнете да му обяснявате за анорексия, булимия и затлъстяване. Не абсудрд, а не знам какво.

# 211
  • София
Егати объркания свят, в който мъжете, пиещи чай са чешити, с които да ни нямаш работа, а тези, които всяка вечер жулят ракия, са обречени на здраве дълголетници. Simple Smile

# 212
Именно, нищо общо нямат двете неща. Но излезе, че ако не желаеш партньор, който пие всяка вечер, значи мислиш всички, които пият за алкохолици.

# 213
А бе от една бира на първа среща, скоро ще стигнем до бутилка ракия всяка вечер.

# 214
  • София
За мен и бира абсолютно всеки ден не е окей. Не толкова заради самата бира, а че обвързваш релакса с биричка непременно.
Има толкова много начини за релаксиране след работен ден, че някой ако ми се изрепчи от понеделник сутрин до неделя вечер да ми блее как трябва задължително да си почине с бира и пред телевизора, ще го сметна за жалко еснафче.

# 215
Никога не съм го свързвала с релакса. Друго ми е времето за релакс, не когато вечерям. Години наред ми е било просто вкусно да ги съчетавам и се радвам, че избрах човек с моите схващания, абсолютно всяка вечер си пийвахме по малко. Защото не намирам нито една причина да не го бях правила. Сега одъртяхме, като минахме 40 вече не ни се пие Laughing и по-рядко, в някой почивен ден си сипваме по нещо. Но и да е част от релакса - какъв е проблемът? Това не значи, че не можеш и не релаксираш по друг начин, просто в даден момент правиш още нещо, което ти е приятно. Като 1 бира или друго питие като излезеш на заведение.

Егати объркания свят, в който мъжете, пиещи чай са чешити, с които да ни нямаш работа, а тези, които всяка вечер жулят ракия, са обречени на здраве дълголетници. Simple Smile
Не са чешити, но човек избира такъв, с когото да си пасне. Иначе е обречен да води този "красив" спор всяка вечер вкъщи. Както за всичко останало, добре е да е наясно с разбиранията на този с/у него. Животът е прекално кратък, за да минава в битки.
Т.е. ако аз обичам вечер да си пийвам чаша вино с вечерята, няма да си пасна нито с този, който смята, че алкохолът е най-голямото зло и трябва да се изкорени, нито с друг, който жули, докато падне под масата.
С една дума - червена лампа е и за двамата.

# 216
  • София
Е, разбира се, че човек избира такъв, с който си пасва (макар че лично за мен какво има в чашата му е абсурден критерий, нооооо ... да речем, че и аз съм чешит Simple Smile).
Единствено коментирах с насмешка висините, до които стигна защитата на ракийката Simple Smile Не че аз съм трезвеник, ни най-малко, ама чак пък да обясняваме колко по-полезна е от чая ... нали.

# 217
Точно. Всеки да си пийва каквото му харесва, като никой друг нито има право да го съди за личните избори, нито пък съответно на другият трябва да се налага мнение и това беше моята идея.
Аз съм пушила 10 години, къде повечко, къде по-малко, от 3-4г съм само на никотинова течност, но не обяснявам на хората колко е полезно, знам си, че пак е вредно и това е.

# 218
  • София
За някои хора не е в мярката. Сами давате примери за непиещи, а умрели от цироза. При някого колата може да се обърне и от по- малко от 100гр всяка вечер.

Нали с това завършва мнението на написалите статията, която постна съфорумката- че на всяка цена трябва да се вземат предвид и другите факти и обстоятелства.

Да, ако имаш някакви заболявания, които се повлияват зле и от 20 милилитра алкохол, колата може да се обърне по- бързо
Имам приятелка, която не може да разгражда алкохола, независимо от вида и количеството.
Наследствена липса на ензим, предадена от баща ѝ на нея и брат ѝ.
Ами, тя може да се отрови от 50 мл., тъй като черният ѝ дроб не може да се справи.

Бърди, явно съм изтървала обяснението, че ракията е по- полезна от чая, но пък мога да твърдя друго с увереност.
Една чаша зелени чай, например, вдига кръвното много по- опасно от кафето и от концентрат от 100 мл.

Накратко, ако имаш хипертония, хипертермия, заболяване на стомашно- чревния тракт, тъй като повишава киселинността на стомашния сок, е противопоказен при гастрит и колит; за хората страдащи от безсъние и превъзбудимост също е противопоказен.....

Последна редакция: ср, 24 апр 2019, 14:43 от absurT

# 219
Точно. Всеки да си пийва каквото му харесва, като никой друг нито има право да го съди за личните избори, нито пък съответно на другият трябва да се налага мнение и това беше моята идея.
Аз съм пушила 10 години, къде повечко, къде по-малко, от 3-4г съм само на никотинова течност, но не обяснявам на хората колко е полезно, знам си, че пак е вредно и това е.

Понеже си в крак с модерната медицина, да споделя още нещо - от известно време и бременните пушат, с благословия лекарска.
За болестите ще ти кажа само, че теорията е в много лоша услуга на практиката.
Simple Smile

# 220
  • София

Ама нали и вие с ТМ си сипвате вино с деликатесни сирена?
Значи жулите. Или си лъгала по темите?

# 221
Ади наздраве с чай...  иначе мразя и не понасям воня на алкохол....

То и манджата със запръжка вони, и пръднята, и краката на някои........и парфюмите докарват алергия на различните хора. Joy

Като немразеща алкохола, да ти обясня- да пиеш "100 за отскок", означава че ти е за загрявка.
След което почва истинското пиене.  Simple Smile

А, смисълът на тия сто милилитра е да се съберете на масата, да си споделите и разпуснете.

Щото , на празна маса ако го правите, ще е като на събрание, а чаят се изпива за минути.

Смешно е да ми обясняваш колко е полезна ракията и колко е вредно да пиеш чай от мента. Нямам предвид никакви болести. Не ми харесва да пия всяка вечер алкохол и не го правя, няма нужда да ме убеждава колко това е зле.

# 222
То в този форум се лъже на килограм, кой както му изнася. В една от темите една авторка така промени концепцията в развитието на темата, че стана от zero to hero.

# 223
Едва ли възрастни индивиди, които претендират, че са интелигентни, не могат да разберат каква е разликата между човек, който пие ракия всяка вечер и такъв, който предпочита да не пие ракия, а нещо друго. Или поне да е само с повод, като нещо, извън ежедневието.

От "нещо друго", което не съдържа алкохол, въпросният човек няма да се напие, да си легне до теб пиян или дори само почерпен, което също може да е дразнещо, ако се случва често.

Не само алкохолиците (тези болните, които са зависими) се разболяват от цироза, това се случва и при тези, които просто обичат да си пийват редовно, без да са с диагноза "алкохолик".

Да се знае - има хора, които не са и подушвали алкохол - и цироза. Животът е гаден!

# 224
Да, уточнихме вече подробностите.

Скрит текст:
Понеже си в крак с модерната медицина, да споделя още нещо - от известно време и бременните пушат, с благословия лекарска.
За болестите ще ти кажа само, че теорията е в много лоша услуга на практиката.
Simple Smile

Е, това вече и на мен ми идва прекалено модерно. Да вредиш на себе си е едно, но да вредиш на бебе е престъпно и жестоко.

Общи условия

Активация на акаунт