Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 49

• 44 660
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
още един плюс за ансс! ✌✌✌

# 331
Здравейте, пак ще опитам да попитам тук за повече информация, тъй като лекарката за сега нищо не казва и това за мен е ужасно притеснително. 3 А група съм от профилактичен, раждала нормално, преди 6м, МБ- чиста, а на колпоскоп 2 съмнителни участъка, от които е взета биопсия и я чакам... нямам представа какво да очаквам, всички ме гледат страшно и мълчат...УЖАС!

# 332
  • Благоевград

Чакането е неприятно, но преди да излезе резултатът от биопсията, ние няма какво повече да ти кажем. Важното е, че действия са предприети. Успокой се, не е задължително да е най-лошото. Като излезе резултатът пиши, ще може да се изкажем кой какво мисли и препоръчва. Пий една студена бира и ходи на разходки сред природата, развличай се с приятни занимания!

Здравейте, пак ще опитам да попитам тук за повече информация, тъй като лекарката за сега нищо не казва и това за мен е ужасно притеснително. 3 А група съм от профилактичен, раждала нормално, преди 6м, МБ- чиста, а на колпоскоп 2 съмнителни участъка, от които е взета биопсия и я чакам... нямам представа какво да очаквам, всички ме гледат страшно и мълчат...УЖАС!

# 333
Благодаря за отговора, разбирам, че трябва да чакам... все пак успях да изкопча от лекарката, че най-лошият вариант й се струва лека дисплазия.. на прегледа видях участъка, който я притесни, изглеждаше ужасно като малка язва, кафява.. това ли са тези т. нар ранички? Sad

# 334
  • София
Всяка е различна, зависи. При теб най вероятно е от раждането и щом лошия вариант е лека дисплазия значи всичко е наред. Ще мине само с консервативно лечение или лека процедура.

# 335
Аз пих AHCC и се чувствах много добре, даже не бях настивала. Моят лекар също ми го изписа след изрязано до здраво и цин1. Пих го 3-4 месеца.
Има го този, за който са клиничните проучвания в БГ, поне тези, които аз четох, но не беше на quality of life, а на Amino Up.

Мередит, Quality of life е официалният дистрибутор на производителя AminoUp за Америка. От Америка продуктът се доставя до различни други държави така че бурканчетата на  Quality of life могат да се поръчат и ако не си в САЩ. За България официалният дистрибутор се казва Шмидт и техният продукт се продава в някои аптеки - разбира се в друг търговски вид и количество от това на Quality of life, но качеството е идентично на това на Quality of life. Понеже го пих 4-5  месеца и се разорих, попаднах и на английско менте, писах на AminoUp, та горната информация ми я дадоха японците от AminoUp. Така че ако ще се впускате към AHCC внимавайте с бранда - има си различни компании за добавки, които си мешат праха в капсулките и си го брандират ahcc, но качеството е съвсем различно.

# 336
  • София
Разбирам, благодаря за информацията, аз го пих отдавна, но за другите ще е полезно.

# 337
Сега като каза за раждането, се сещам, че нещо такова ми беше споменато, че е възможно да е разкъсване от раждането, може би затова, че съм много слаба с голямо бебе :/. Разбира се съм наясно, че това са само предположения, но благодаря, че ми обръщате внимание, защото около мен никой не е компетентвн и до момента се самообразовам. А, бих попитала, интерепителните лезии, които при мен са определени като нискостепенни, от цитонамазката, това ли трябва да са белите участъци, от които е взеха биопсията или е още нещо друго?

:/
Всяка е различна, зависи. При теб най вероятно е от раждането и щом лошия вариант е лека дисплазия значи всичко е наред. Ще мине само с консервативно лечение или лека процедура.

# 338
  • София
Да, това са участъците, от които се взима биопсия. Опитай се да запазиш спокойствие, няма да получиш нещи страшно като резултат, най-много леки изменения🤗 Случва се на страшно много жени, за жалост, но като се следиш редовно няма да има проблеми.

# 339
  • София
Помня един лекар, докато гледаше една епикриза, го чух да казва "абе, те всички имат ЦИН".
Стори ми се много пренебрежително, но явно наистина е много често срещано.

# 340
На мен заради един ЦИН ми махнаха матката.

# 341
  • София
Cry
3 ли беше?

# 342
Леле, как така 😨?! Та нали уж и при ЦИН3 може да се изрязват участъци, трябва да е било много напреднало за съжаление..

# 343
  • София
Не е уточнила. Може да има предвид рецидивираща дисплазия, която се е рязала много пъти и накрая вече- радикална мярка. Има такива случаи за съжаление. Стрес, лоша храна, неспокоен живот и то как да ти мине..
"Редуцирайте стреса" е много по- лесно да се каже, отколкото да се направи.

# 344
Здравейте. Искам да попитам - кога се преценява дали да се прави тест за папилома вирус? Аз си взех резултатите от биопсията и лекарката каза, че нямам дисплазия, а просто възпаление на раничката на шийката, която от години имам. Питах я дали да правим тест за папилома, тя каза, че щом не е дисплазия нямало смисъл. Предписа ми гел папилокеър за 21 дена и септември да отида пак на преглед. Нищо не разбрах, честно казано. Не знаех и какво точно да я питам.

Общи условия

Активация на акаунт