Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 49

• 44 653
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Слагай гела и после направи типизация, като идеш август, септ.
Възпаленията на раничка, ако има вирус, могат а времето да доведат до дисплазия, така че аз бих го проследила това нещо и бих типизирала. Но не веднага, а след лечението с гела.

# 346
Здравейте!
Включвам се и аз във вашите редици.
Родих детенцето си през не много далечната 2010г., тогава гинеколог ми беше д-р Сигридов. Не съм имала някакви кой знае какви оплаквания и дискомфорти след това и доста време не бях ползвала "услугите" на такъв тип специалист. Докато през 2017 не се "сетих", че нормалните жени всяка година си правят разни профилактични изследвания. По това време моят гинеколог вече беше страшно ангажиран и реших, че за разни дребни нещица няма какво да го притеснявам. Говорих с личната и тя ме прати в МЦ Пентаграм. Правих МБ и Цито. Всичко ОК.
2018-та пропуснах и сега началото на месец май се сетих отново за изследвания. Посетих отново Пентаграм, повисях в чакалнята доста след като беше дошло времето за моя предварително запазен час и накрая си тръгнах.
На другия ден отидох в (почти) произволно избрана клиника в квартала ми, при абсолютно неизвестна за мен АГ. Взе материал за МБ и Цито, не ми е правила колпоскопия. Само каза, че "вижда раничка". След като излязоха резултатите бях меко казано изненадана- ПАП 3В, (МБ-чисто).
След консултация се ориентирах към д-р Димитров (от Щерев) Отидох там, направи ми колпоскопия и каза, че вижда доста широк участък с атипични клетки. Взе биопсия. ...която от вчера е готова (звъннах на регистратувара да питам) и още никой не ми е звъннал с резултати и коментар (там така практикували -по телефона ти съобщават и обсъждате) и ще се побъркам вече!!!
Изчетох цялата тема и виждам, че не съм само аз такава нетърпеливка.
Желая добри резултати на всички списващи тук дами!

# 347
Може да се изрязват докато може. Но след два пъти вче не може. Цервикалният канал аглутинира и всичко става скрита картинка.  И или си поемаш риска да се събудиш с проблем след години или да го предотвратиш днес. Изборът е твой

quote author=Mimm link=topic=1110485.msg38796148#msg38796148 date=1559164451]
Леле, как така 😨?! Та нали уж и при ЦИН3 може да се изрязват участъци, трябва да е било много напреднало за съжаление..
[/quote]

# 348
  • София
Здравейте!
Включвам се и аз във вашите редици.
Родих детенцето си през не много далечната 2010г., тогава гинеколог ми беше д-р Сигридов. Не съм имала някакви кой знае какви оплаквания и дискомфорти след това и доста време не бях ползвала "услугите" на такъв тип специалист. Докато през 2017 не се "сетих", че нормалните жени всяка година си правят разни профилактични изследвания. По това време моят гинеколог вече беше страшно ангажиран и реших, че за разни дребни нещица няма какво да го притеснявам. Говорих с личната и тя ме прати в МЦ Пентаграм. Правих МБ и Цито. Всичко ОК.
2018-та пропуснах и сега началото на месец май се сетих отново за изследвания. Посетих отново Пентаграм, повисях в чакалнята доста след като беше дошло времето за моя предварително запазен час и накрая си тръгнах.
На другия ден отидох в (почти) произволно избрана клиника в квартала ми, при абсолютно неизвестна за мен АГ. Взе материал за МБ и Цито, не ми е правила колпоскопия. Само каза, че "вижда раничка". След като излязоха резултатите бях меко казано изненадана- ПАП 3В, (МБ-чисто).
След консултация се ориентирах към д-р Димитров (от Щерев) Отидох там, направи ми колпоскопия и каза, че вижда доста широк участък с атипични клетки. Взе биопсия. ...която от вчера е готова (звъннах на регистратувара да питам) и още никой не ми е звъннал с резултати и коментар (там така практикували -по телефона ти съобщават и обсъждате) и ще се побъркам вече!!!
Изчетох цялата тема и виждам, че не съм само аз такава нетърпеливка.
Желая добри резултати на всички списващи тук дами!

Ще ти се обадят, обикновено се обажда докторката, с която работи Димитров. Аз я чух по повод мои резултати в понеделник, а бях заявила обаждане от нея в четвъртък, което бе последния работен ден преди празниците.
В добри ръце си.

# 349
Здравей, коя група беше на цитонамазката? На моята, където излезе 3 А група беше отбелязано нискостепенни лезии с ЧПВ, като имаше и квадратче без ЧПВ, но уви... Ако няко
Цитат на: Уейв й е наясно може ли да каже това какво ще да е, отбелязано по този начин?
link=topic=1110485.msg38796636#msg38796636 date=1559194278
Здравейте. Искам да попитам - кога се преценява дали да се прави тест за папилома вирус? Аз си взех резултатите от биопсията и лекарката каза, че нямам дисплазия, а просто възпаление на раничката на шийката, която от години имам. Питах я дали да правим тест за папилома, тя каза, че щом не е дисплазия нямало смисъл. Предписа ми гел папилокеър за 21 дена и септември да отида пак на преглед. Нищо не разбрах, честно казано. Не знаех и какво точно да я питам.

# 350
Ще ти се обадят, обикновено се обажда докторката, с която работи Димитров. (...)
Обади се.
CIN 3.
Каза скалпелна конизация...
А за добрите ръце, не се съмнявам.

# 351
  • София
Ще ти се обадят, обикновено се обажда докторката, с която работи Димитров. (...)
Обади се.
CIN 3.
Каза скалпелна конизация...
А за добрите ръце, не се съмнявам.
Кога ще е операцията?

# 352
Казаха ми в първите чисти дни след менструация. Сега ще чакам да ми дойде (около 8-10-ти юни), пък да свърши... А при мен се влачи по 10 дни. Явно в следствие на дисплазията. Ще почакам.

# 353
  • София
Ух, кофти. Дано мине добре, доколкото е възможно.

# 354
Благодаря момичета.
Малко ми поолекна като споделих с вас.

# 355
Надявам се да е успокоение, поне малко, това че изчетох толкова много форуми, български и чуждестранни и в много голям процент от случаите, дори с ЦИН 3, след изрязването няма последствия. Важното е да се действа навреме и качествено!

# 356
Една мисъл не ми дава мира - достатъчно ли е отстоянието от болните до здравите тъкани да е части от милиметъра (0.2-0.5 mm)? И как да съм сигурна, че по нагоре по канала пак нямам нещо, което просто не е било уловено от бримката?

Вчера имах леко парене и болки ниско от двете страни и започнах да се паникьосвам. При 2ра конизация остава ли нещо изобщо от тая шийка?

# 357
  • София
Щом резекционните линии са чисти значи няма нещо останало. В канала се гледа или с хистероскоп, или се прави абразио преди конизацията и се знае има ли или няма нещо. Не се тревожи!
Важното е само да си ходиш редовно на контролите. А дали остава нещо е много индивидуално, при всяка конизация различен размер се отрязва.

# 358
  • София
0.5 мм не е толкова малко в контекста на здрави/болни клетки.
Щом е изчистено в здраво, скоро няма нищо да ти правят. Оатава да стискаме палци никога да не рецидивира.

# 359
Здравей, коя група беше на цитонамазката? На моята, където излезе 3 А група беше отбелязано нискостепенни лезии с ЧПВ, като имаше и квадратче без ЧПВ, но уви... Ако няко
Цитат на: Уейв й е наясно може ли да каже това какво ще да е, отбелязано по този начин?
link=topic=1110485.msg38796636#msg38796636 date=1559194278
Здравейте. Искам да попитам - кога се преценява дали да се прави тест за папилома вирус? Аз си взех резултатите от биопсията и лекарката каза, че нямам дисплазия, а просто възпаление на раничката на шийката, която от години имам. Питах я дали да правим тест за папилома, тя каза, че щом не е дисплазия нямало смисъл. Предписа ми гел папилокеър за 21 дена и септември да отида пак на преглед. Нищо не разбрах, честно казано. Не знаех и какво точно да я питам.
С ПАП 2 съм. Ще погледна пак листа с резултатите, не се бях сетила, че може да пише там нещо друго.
И нещо, което ми е интересно попринцип - дисплазиите се получават от ранички ли винаги? Каква е разликата между раничка, възпаление и дисплазия?

Общи условия

Активация на акаунт