Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 49

• 44 361
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
Толкова съм уморена, че дори не ми се разказва вече, но.. ЦИН 3, HPV 16, конизация - октомври, 2018г. Първи резултат от контролна цитонамазка - януари,,2019 - 2 група, атипични сквамозни клетки, отрицателен за всички видове HPV. Март - 2 група, атипични сквамозни клетки с неопределена сигнификантност.. Май месец - конвенционална цитонамазка - 3А-Б група, течнобазирана - 3А с ЦИН1... Хистероскопия в Плевен - всичко точно, възпаление, няма предракови, изследване - уреоплазма... 2 месеца лечения, антибиотици... цитонамазка от вчера - конвенционална - 2гр., всичко точно, няма изменения, течнобазирана - 2ра група, LSIL, CIN1, HPV с лека дисплазия, плоскоепителни, метапластични и муцинозни клетки, койлоцити, паракератотични клетки, ануклеарни сквами (хиперкератоза) ..Лекарите казват след 2м. пак да пуснем цитонамазка и ако пак има разминаване - кюретаж или хистероскопия. На мен ми се плаче, хора.. този облак искам да се махне от главата ми, мина вече почти ГОДИНА!!! А аз само се мъкна по лекари.. грях не грях..идва ми да махна всичко и да се приключва.

А дали не излиза ЦИН 1 от това, че е възможно още да не е напълно възстановено след конизацията? Недей така с махането на всичко, крайно е. Имаш само едно ЦИН 1. На мен ми излизаше 5 години ЦИН 1 в резултат от механично нараняване на шийката от раждането. Групата ми беше 3ад в онкодиспансера в Младост и 3а в Геника.

# 691
Момичета, 10 дена след конизацията съм и имам тъмно червено течение. Снощи потече малко чиста кръв, но спря бързо. Днес всичко беше ок цял ден и вечерта пак потече малко кръв. Дали е нормално или трябва да потърся лекар?

# 692
Akroma, на мен ми бяха казали, след конизацията да очаквам течение, може примесено с кръв и по-натам с парченца (от електрокоагулацията накрая на процедурата)
Да следя да не е повече от цикъл количеството.

# 693
  • вкъщи
И аз си мисля, че при мен е Цин 1 от нараняванията при ражданията, но докторът каза не е така. След като нямам HPV....от какво да е друго.
Само като си помисля колко много жени са абсолютно невежи и не ходят изобщо на лекар, не са и чували за цин, течнобазирана  цитонамазма, колпоскоп и си живеят живота, а ние тук се психясваме.

# 694
И аз си мисля, че при мен е Цин 1 от нараняванията при ражданията, но докторът каза не е така. След като нямам HPV....от какво да е друго.
Само като си помисля колко много жени са абсолютно невежи и не ходят изобщо на лекар, не са и чували за цин, течнобазирана  цитонамазма, колпоскоп и си живеят живота, а ние тук се психясваме.
Това беше мнение на Карагьозов за охлузване от раждането. Аз имам и чпв инфекция. По едно време спрях да чета, просто си ходя на лекар и съм доста по-добре. При ЦИН 1 организмът се самоизкекува в 90% от случаите, но минават понякога и години.

# 695
Това беше мнение на Карагьозов за охлузване от раждането. Аз имам и чпв инфекция. По едно време спрях да чета, просто си ходя на лекар и съм доста по-добре. При ЦИН 1 организмът се самоизкекува в 90% от случаите, но минават понякога и години.
Извинете за невежеството, но какво е ЦИН 1?
Нова съм с HPV и още се уча на термини

# 696
  • София
Дисплазия първа степен. Изменени клетки. Степвните са 3 и след тях е карцином ин ситу. (на място)

# 697
Здравейте, момичета. Нова съм тук, изчетох цялата тема и няколко от предходните и някои от нещата ме обнадеждиха, но все-пак ще споделя моята си история, защото имам въпроси и нужда от кураж.
На 27 години съм, с едно раждане (естествено) преди година. До тук през живота си съм имала винаги 2ра група ПАП и никакви проблеми, освен едни цистити които правех често още от ученичка до преди няколко години. До преди месец когато цилъла ми закъсня с 15 дни и отидох на лекар контролно, а и ми беше време година след раждането. Цикъла го предизвикахме с дуфастон, взеха ми микробиология и цитонамазка и аз спокойна се прибрах... докато не ми съобщиха по телефона, ПАП 3 А група. Ще сложа снимка на резултата

Последва ДНК изследване в Геника - положителна съм за уреаплазма парвум и HPV щам 16. Меко казано съм ужасена, не ходя по земята от 2 седмици. Трябва да изчакам и тази седмица и чак другия понеделник ще се видя отново с лекаря си, за да ми обясни какво следва натам, защото сега е отпуска.. чакането ще ме убие, чета за предракови състояния, че hpv не се изчиства от организма... и ми призлява. Знам, че вероятно ще последва имуностимулираща терапия, амтибиотик за мен и партньора ми и вероятно колпоскопия, биопсия и горене на раничката или конизация... но умирам от страх и не мога да се успокоя. Възможно ли е резултата от цитото да е повлиян от факта че е вземана при 15 дневно закъснение на цикъла?
Моля ви, кажете ми има ли някой излекувал се от хпв? Доколкото разбирам от цито-то, дисплазията в случая е най-стташното, но не е посочена степен Цин? Вероятно е причинена от хпв, което означава че вируса е активен, а не спящ? Което не е добре..
от София съм, ходя в първа АГ при доктор Минчев, вероятно ще търся и второ мнение, но чакам поне да ме погледне с колпоскоп, а до тогава една седмица не знам как ще ходя по улиците.

# 698
Здравейте, момичета. Нова съм тук, изчетох цялата тема и няколко от предходните и някои от нещата ме обнадеждиха, но все-пак ще споделя моята си история, защото имам въпроси и нужда от кураж.
На 27 години съм, с едно раждане (естествено) преди година. До тук през живота си съм имала винаги 2ра група ПАП и никакви проблеми, освен едни цистити които правех често още от ученичка до преди няколко години. До преди месец когато цилъла ми закъсня с 15 дни и отидох на лекар контролно, а и ми беше време година след раждането. Цикъла го предизвикахме с дуфастон, взеха ми микробиология и цитонамазка и аз спокойна се прибрах... докато не ми съобщиха по телефона, ПАП 3 А група. Ще сложа снимка на резултата

Последва ДНК изследване в Геника - положителна съм за уреаплазма парвум и HPV щам 16. Меко казано съм ужасена, не ходя по земята от 2 седмици. Трябва да изчакам и тази седмица и чак другия понеделник ще се видя отново с лекаря си, за да ми обясни какво следва натам, защото сега е отпуска.. чакането ще ме убие, чета за предракови състояния, че hpv не се изчиства от организма... и ми призлява. Знам, че вероятно ще последва имуностимулираща терапия, амтибиотик за мен и партньора ми и вероятно колпоскопия, биопсия и горене на раничката или конизация... но умирам от страх и не мога да се успокоя. Възможно ли е резултата от цитото да е повлиян от факта че е вземана при 15 дневно закъснение на цикъла?
Моля ви, кажете ми има ли някой излекувал се от хпв? Доколкото разбирам от цито-то, дисплазията в случая е най-стташното, но не е посочена степен Цин? Вероятно е причинена от хпв, което означава че вируса е активен, а не спящ? Което не е добре..
от София съм, ходя в първа АГ при доктор Минчев, вероятно ще търся и второ мнение, но чакам поне да ме погледне с колпоскоп, а до тогава една седмица не знам как ще ходя по улиците.
И аз бях същата, ама едно към едно, точно на 27, точно година след раждането. Бях уплашена, четях нон стоп и откачах. ЧПВ не винаги е причина за рак. Много жени не са носители, а имаха сериозни изменения. 3а група най-често е възпаление.

# 699

И аз бях същата, ама едно към едно, точно на 27, точно година след раждането. Бях уплашена, четях нон стоп и откачах. ЧПВ не винаги е причина за рак. Много жени не са носители, а имаха сериозни изменения. 3а група най-често е възпаление.

Какво последва при теб? Към днешна дата как са нещата? Успя ли да изчистиш hpv?

# 700
  • София
Bonbonishokoladi, хубаво е, че пише, че са метапластични клетки, тоест доброкачествени изменения. Не съм сигурна това каква сигурност дава при наличие на ЧПВ 16, вероятно все пак ще ти вземат биопсия, но не вярвам да имаш повод за притеснение, все пак покрай бременност, хормонални промени и недоспиване може да спадне имунитета и е излязъл активен вируса, но не значи, че ще има някакви последици.
Моят щам след конизацията и лечение беше отрицателен. Simple Smile Не се панирай и карай стъпка по стъпка. Аз съм на 25, от 3те ми най-близки приятелки и 3те вече имаха такива проблеми, по-често срещано от кариесите стана....минава и заминава. Не позволявай да ти превземе живота този проблем.

# 701
Здравейте, някой може ли да ми каже до колко дни е нормално да излезне хистологичен резултат. Последно звънях на 16-тия ден след конизацията и още нямаше епикриза. Уж не се притеснявах, ама тези дни нещо взех да се изнервям вече! Благодаря ви.

# 702
(...) до колко дни е нормално да излезне хистологичен резултат.
При мен беше 10 календарни.

# 703
Здравейте!
Днес ходих на преглед, но за съжаление моята гинеколожка се оказа в отпуск, и лекарствата ми бяха предписани от друга гинеколожка. Тя каза, че микробиологията въпреки лактобацилоза е добра, но заради положителния резултат за уреаплазма парвум (при направените изследвания в Геника за типизиране на ЧПВ и микоплазми, уреаплазми и хламидия) ми предписа лечение. Лекарствата, които ми изписа за уреаплазмата са както следва: флажил 500 мг (7 дена) за мен и партньора ми, флукорик (3 таблетки) и полижинакс (10 дена).
Честно казано се колебая дали да й се доверя, но в отсъствието на моята гинеколожка, не съм убедена, че мога да губя още време (скоро заминавам извън България и въобще няма да имам възможност да правя още изследвания и последващо лечение)

# 704
Относно д-р Кънева в МЦ Санус -имах инфо , че е доказан специалист, предвид това , че е доста възрастна  и инфото се доверих. Отидох м.май , тъй като приемам лекарства , които повлияха на месечният ми цикъл. Взе цитонамазка, илезна съмнение за PAP II или III , вече не помня,като тя ми каза че трябва да пия имуностимулатор и да ида пак след 1 месец.Тъй като бях доста притеснена исках да ми разясни какво е това PAP, какво го причинява, какви последствия може да им , какви изследвания още трябва да направя...Тя с пълно спокойствие и разбира се, неангажираност, каза просто да пия за сега имуностимулатор, все пак ме прати на едно скъпичко генетично изследване, което да потвърди PAP.
Пих скъпото лекарство , като след месец и малко реших, че не трябва да ходя отново там и си записах час при д-р Бутева в МЦ Люлинмед(филиал до НДК). Момичето е младо и изключително внимателно, разказах абсл.всичко, занесох си изледванията, като тя веднага каза че трябва да направим колопскопия , щом има доказан PAP. За съжаление се оцветиха зони след тества с разтвора и в момента очаквам резултата от цитонамазката , за да ми се вземе и биопсия . Разбира се съм адски притеснена !
Относно д-р Кънева, наистина не  я препоръчвам...ако беше нарпавила изследването веднага, до сега да съм започнала лечение. Не се ангажира, доста е груба в прегледа (поне към мен) и като цяло няма желание да разясни нищо.
И, сега имам питане... има ли някой, който има доказани изменения Sad ...

Общи условия

Активация на акаунт