Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 49

• 44 514
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • Благоевград
Стандартна практика ли е да се взема проба за цитонамазка от влагалище, при липса на матка и шийка?

Да, в повечето онкодиспансери го правят.

# 466
Стандартна практика ли е да се взема проба за цитонамазка от влагалище, при липса на матка и шийка?

На майка ми не ѝ взимат на контролните прегледи, но тя се следи в частна клиника.

# 467
На мен ми взеха наскоро на фирмените профилактични прегледи.

# 468
Как цитонамазка от влагалище?
Да не би да става въпрос за микробиология?

# 469
Здравейте,момичета. Днес си взех резултата от цитонамазката. Пише |||А група, голи ядра с полиморфизъм. Каза,че на колпоскопа не се вижда нищо и най-вероятно е от канала. Лекаря много бързаше и почти нищо не ми обясни. Каза, че било предраково. Попитах го дали да пусна някакви изследвания,каза ми,че нямало нужда.
Изписа ми Papilocare глобули да слагам 21 дни и 7 дена почивка. Три месеца да ги слагам и после пак нова цитонамазка да направя.
Много съм притеснена.
Когато ми вземаше материала за цитонамазката, бях болна от някакъв вирус. Попитах го дали на това може да се дължи този резултат и той каза че е възможно. Направо незнам,всяка година си правя изследване.

# 470
  • София
А микробиология?
При 3А се прави и такава, за да не се окаже възпаление. А ако е в канала и е нагоре, се прави абразио. Ако има друго възпаление, не знам доколко гелът ще помогне. Той е за папиломни вируси.

# 471
Здравейте,момичета. Днес си взех резултата от цитонамазката. Пише |||А група, голи ядра с полиморфизъм. Каза,че на колпоскопа не се вижда нищо и най-вероятно е от канала. Лекаря много бързаше и почти нищо не ми обясни. Каза, че било предраково. Попитах го дали да пусна някакви изследвания,каза ми,че нямало нужда.
Изписа ми Papilocare глобули да слагам 21 дни и 7 дена почивка. Три месеца да ги слагам и после пак нова цитонамазка да направя.
Много съм притеснена.
Когато ми вземаше материала за цитонамазката, бях болна от някакъв вирус. Попитах го дали на това може да се дължи този резултат и той каза че е възможно. Направо незнам,всяка година си правя изследване.
Отново мнението ми е - смени лекаря. Аз 5 години бях с 3а група. Ходих на колпоскопия на всеки 3,6 месеца, правих си биопсии, цитонамазки безброй. Накрая си направих конизация с ел. примка за мое спокойствие. Резултатът беше ЦИН1. Най-често 3а група е хронично възпаление и след определено лечение с глобули, се оправя. При мен 5г си стоеше този резултат. Повечето лекари препоръчваха следене, но аз твърдо настоявах да се махне атипичния участък.

# 472
Микробиология не ми е правена. Само цитонамазка.
Запазих си час за друг лекар,който е онколог-гинеколог,да чуя и той сакво ще каже,но часът е чак за 03.07.
Направо ще се побъркам дотогава. Много ми е притеснено.

# 473
Не, точно цитонамазка с резултат пап 2. Предполагам, е взета проба от най-горната част. Изобщо не знаех, че се прави и в интерес на истината чак като си взех резултата и си тръгнах, се запитах от какво, аджеба, са ми взели материал за проба, като нямам шийка Joy все забравям, че не съм вече съвсем жена.

# 474
Запазих си час за друг лекар,който е онколог-гинеколог,да чуя и той сакво ще каже,но часът е чак за 03.07.
Спокойно, 3а група е гранична. Нищо страшно няма, важното е, че се грижиш за здравето си. 3б означава някакво изменение. Аз бях ошашкана едно време. После свикнах да ходя на 3,6 месеца, дори забравях, че чакам резултат. Ева +, жена си и още как!

# 475
  • Бургас
Не, точно цитонамазка с резултат пап 2. Предполагам, е взета проба от най-горната част. Изобщо не знаех, че се прави и в интерес на истината чак като си взех резултата и си тръгнах, се запитах от какво, аджеба, са ми взели материал за проба, като нямам шийка Joy все забравям, че не съм вече съвсем жена.

Прави се цитология и на влагалище. Там лезиите на са Цин, а Вин /при биопсия/. Както има цитонамазка на шийката, има и на влагалище и анална също. Замислям се след една възраст, ако имам позитивни ЧПВ, да правя и анална цитология. Не малко жени и мъже биха имали полза от последната цитология, ако просто забравят табуто и т.н. Не е нужно дори да практикуваш анален секс, за да има нужда от цитология. 10 минути процедура, а би могла да спаси живот.

"Cigarette smokers, men who have sex with men, individuals with a history of immunosuppression (such as in HIV infection) and women with a history of cervical, vaginal and vulval cancer are at increased risk of getting anal cancer."

# 476
Аз бях с 3а преди години, заради една тъпа спирала, която постоянно дразнеше шинката. Не помня точно какви глобули ми бяха изписали, но след тях махнах спиралата, контролната цитонамазка беше втора група. След година вече беше дори първа група. Успокой се, 3а не е страшна група и никак не означава доколото си спомням предракови клетки.

# 477
  • София
Спокойно, 3а група е гранична. Нищо страшно няма, важното е, че се грижиш за здравето си. 3б означава някакво изменение. Аз бях ошашкана едно време. После свикнах да ходя на 3,6 месеца, дори забравях, че чакам резултат. Ева +, жена си и още как!
Неви, при кого прави конизацията? Моята цитонамазка иляза-3а група съм. Надявам се да е са мо възпаление.

# 478
Неви, при кого прави конизацията? Моята цитонамазка иляза-3а група съм. Надявам се да е са мо възпаление.
При д-р Хафузова. Много я харесвам. 2 деца родих при нея, едното е след конизацията. Не беше наложително да правя нещо, но реших, че ми писна да се следя. Ходих и при Костурска, защото имахме служебни взаимоотношения. Тя каза, че шийката ми е перфектна, който и да ми е правил конизацията. Вече 2 години съм втора група. При мен се оказа охлузване от първото раждане. Най-често 3а е възпаление. Така че не се напрягай излишно. Мога да ти дам още инфо, ако се интересуваш.

# 479
  • София
При д-р Хафузова. Много я харесвам. 2 деца родих при нея, едното е след конизацията. Не беше наложително да правя нещо, но реших, че ми писна да се следя. Ходих и при Костурска, защото имахме служебни взаимоотношения. Тя каза, че шийката ми е перфектна, който и да ми е правил конизацията. Вече 2 години съм втора група. При мен се оказа охлузване от първото раждане. Най-често 3а е възпаление. Така че не се напрягай излишно. Мога да ти дам още инфо, ако се интересуваш.
Ще съм благодарна за инфото, много ли е натоварен графика й?

Общи условия

Активация на акаунт