Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 49

• 44 365
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте!
Днес ходих на преглед, но за съжаление моята гинеколожка се оказа в отпуск, и лекарствата ми бяха предписани от друга гинеколожка. Тя каза, че микробиологията въпреки лактобацилоза е добра, но заради положителния резултат за уреаплазма парвум (при направените изследвания в Геника за типизиране на ЧПВ и микоплазми, уреаплазми и хламидия) ми предписа лечение. Лекарствата, които ми изписа за уреаплазмата са както следва: флажил 500 мг (7 дена) за мен и партньора ми, флукорик (3 таблетки) и полижинакс (10 дена).
Честно казано се колебая дали да й се доверя, но в отсъствието на моята гинеколожка, не съм убедена, че мога да губя още време (скоро заминавам извън България и въобще няма да имам възможност да правя още изследвания и последващо лечение)

Флажил съм чувала, че е за трихомони, не знам дали е ефективно при уреаплазма. Аз лекувах с левокса-много силен антибиотик с активна съставка левофлоксацин. Овулите пак бяха подобни.
Препоръчвам да изчакаш твоята лекарка или да отидеш при друга само за консултация и да обсъдиш лечението, понеже съм чивала, че уреаплазмата трудно се лекува без антибиотик.

Колкото повече се забави излекуването на уреаплазмата, толкова повече ще се забавиш и с конкрерната интервенция( ако се наложи такава). Успех, стискам палци.

# 706
  • София
ПАП е класификацията на цитонамазките, а не диагноза.... нещо не сте разбрала.

# 707
Анонимна, ПАП е класификацията на цитонамазките, прочети първата страница. Това което аз разбирам и предполагам, че го бъркаш с ЦИН 1,2 или 3. Това вече са степените на измененията, които са притеснителни. Моят съвет е да се посъветваш с друг или твоят гинеколог и да прочетеш първата страница на темата, за да разбереш терминологията. Това първата цитонамазка в живота ти ли е? Информирай се и не пропускай да си правиш профилактика всяка година. Успех!

# 708
  • София
Да, информирайте се поне за цитонамазките кое какво е. Срамота е млади жени да не си обръщат внимание (не го казвам с лошо, а по- скоро като призив). Simple Smile
Може да е излязло ПАП 3 и затова да се е посуетила гинеколожката

# 709
Момичета,ще се побъркам!
Имам ПАП || резултат и положително HPV, правих колпоскоп..... И докато доктора каза,че нямало нужда от нищо и да дойда пак след 6 месеца, днес напипах ТВЪРДО обрадувание върху шийката на матката, като пъпка ,но твърда!!! На 26ти съм на преглед, ще се побъркам до тогава 😭😭
Може ли да е раково образувание?

# 710
  • София
Напипа образувание на шийката?!

# 711
Напипа образувание на шийката?!
Да. Нещо като твърда подкожна пъпка..(така го усещам на пипане).
Бях на доктор за колпоскоп и цито на 29ти юли.... Възможно ли е да не го е видял...
Незнам какво да мисля... ☹

# 712
  • Бургас
Най - вероятно си намерила овула наботи. Нищо страшно и няма нищо общо с дисплазия и т.н Виждат се, но не се считат за находка и рядко ги съобщават. При мен едната стана доста голяма докато бях бременна и се виждаше на ехограф.

Наименованието им е дадено в чест на немския лекар Мартин Набот (1675-1721), който ги е описал мислейки, че в тях се съдържа „яйцето” (овула), благодарение на което жените забременяват. Това са абсолютно безобидни структури, които често може да бъдат установени при гинекологичен преглед, а по-големите се виждат добре и с ехограф. Не изискват лечение, обикновено изчезват с времето. „Обгарянето” им без други индикации е самоцелна дейност. Ако цитонамазката е 1-2 група не е нужно да се прави каквото и да е последващо „лечение”.

# 713
Най - вероятно си намерила овула наботи. Нищо страшно и няма нищо общо с дисплазия и т.н Виждат се, но не се считат за находка и рядко ги съобщават. При мен едната стана доста голяма докато бях бременна и се виждаше на ехограф.

Наименованието им е дадено в чест на немския лекар Мартин Набот (1675-1721), който ги е описал мислейки, че в тях се съдържа „яйцето” (овула), благодарение на което жените забременяват. Това са абсолютно безобидни структури, които често може да бъдат установени при гинекологичен преглед, а по-големите се виждат добре и с ехограф. Не изискват лечение, обикновено изчезват с времето. „Обгарянето” им без други индикации е самоцелна дейност. Ако цитонамазката е 1-2 група не е нужно да се прави каквото и да е последващо „лечение”.

Доста твърда е! Дали става дума за същото? Като сурово грахово зърно ?

# 714
  • София
Да, такова е и аз съм имала. Няма нищо общо с изменения и вируси. Запушват се понякога жлезите, които отделят секрет, после минава.

# 715
Да, такова е и аз съм имала. Няма нищо общо с изменения и вируси. Запушват се понякога жлезите, които отделят секрет, после минава.

Ох, благодаря ти! Направо не бях на себе си

# 716
Малее, никога не съм си ровила из влагалището, пък още повече да напипам шийка.

# 717
  • София
И аз това се учудих. На колпоскоп нищо не са видели, но тя си намерила с пръсти. Защо изобщо си ровите, това не са гърди, да ги проверявате.

# 718
  • София
Аз нийде не съм си "ровила", казаха ми на преглед, малко по спокойно ако може с тона. Някои жени си проверяват позицията на шийката и дали е настъпила овулация, не го препоръчвам аз като метод, но е факт.
Не е добре да се забравя, че всички в даден момент сме били изплашени и отчаяни. Историята помни и по безумни въпроси и заключения от типа, че мъжете си живеят живота, а ние се оперираме... 😉

# 719
  • София
Ами, то е факт. Виждам само жени в тази тема. Ниска топка е сравнението и припомнянето. А окачествяването на нещо като безумно само по твои критерии не е по- различно по същество от моето изказване. Разликата е, че аз се учудвам и не се опитвам да уязвя, докато твоето така ми звучи. (като натякване)

Тонът си ми е нормален. Както сама казваш, и на теб са ти го открили на преглед. Ако имаш ранички, вируси или възпаления, както повечето тук, изобщо не е уместно да правиш това. Wink

Последна редакция: вт, 13 авг 2019, 01:23 от The Catcher in the Rye

Общи условия

Активация на акаунт