GoT 34 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Нищо не е вечно

• 18 298
  • 767
  •   1
Отговори
# 555
  • България
Не се изненадвам.
Санса стана прекалено добра за този свят.
Мисли за народа си, не е алчна за власт, като Денерис.
Умее и да прощава.
Дано да са решили да оцелее все пак. Много ми се иска.

# 556
Все пак нали в сериала Аря и Санса са омотани, така че нищо не се знае...

# 557
  • Бургас
Чува драконите си и спира...
Не можах да го направя 100% на дракони. Те и белите бродници нали така пищят. Иди разбери кой точно ги издава тия звуци.
Още повече когато я светна видението, тя си търсеше драконите /те още бяха бебета тогава и това обяснява писъцие им, сега не се чуват така/. Може да е чувала драконите си, без да са част от видението и. 

# 558
  • Варна
Снощи изгледах епизода и досега четох всичко, което сте изписали.
Доста ми хареса епизода, с изключение на няколко момента.
А най ми хареса как Джон цял епизод се скатаваше от Дани и се стараеше да не остава насаме с нея, втрещен че е преспал с лелчето, а тя в криптите като го приклещи и ралузбра - окото й не мигна и само за трона дрънкаше Blush

Мислех си за нещо, когато слушах песента за Джени от Стария камък.
Да ме извинят тези, които не са чели историята, но дали и в сериала не се споменаваше легендата? Не помня.
Джени се омъжила за Таргариенски принц, който се отказал от трона заради нея. Довела със себе си старица-албинос, джудже, която мислела за горско чедо. Точно тази старица посъветвала Егон 5 да ожени Ерис и Риела - внуците си, т.е. е заложила раждането на Регар (съответно Джон) и Денерис (съответно драконите). Та може би чедата/Триоката врана са заложили разгрома на КН още далече в миналото.

# 559
Да, да не излезе скрита лимонка Денерис, като оная Еовин, която от раз утрепа Назгул Simple Smile

при Еовин имаше предсказание, че не може да бъде убит от  никой смъртен мъж. Там беше безпределно ясно, че жена ще го убие.

# 560
  • София
И аз за песента мисля още, дали не е предсказание за Джени, която ще остане сама като призрак на трона и ще страда за любовите си. На Денерис реално Джон й е трета любов. Като гледам и предсказанието и, като нищо всички ще са умрели и трона съсипан, а само Дени оцеляла и страдаща за миналото. Не съм чела книгите и не знам цялата песен, слушах само какво се пее в епизода..

# 561
Да, да не излезе скрита лимонка Денерис, като оная Еовин, която от раз утрепа Назгул Simple Smile

при Еовин имаше предсказание, че не може да бъде убит от  никой смъртен мъж. Там беше безпределно ясно, че жена ще го убие.
Дааааа бееее, за всеки англоговорящ беше игра на думи и се получи доста интересно Simple Smile Хич не е пределно ясно, ясно е пост фактум, като нагласиш събитията Wink Както е с повечето пророчества Wink

# 562
  • Бургас
Аз като слушах песента на Подрик и си представих само Церсей. Сама в залата, танцувща и безпамента. Без деца, без власт, без любов. Тя вече си няма никой. Само един умрял и един дядо, който бърка магии. Толкова много и прилича тази песен.

# 563
  • Чужбина
Ох, не мога да спра да мисля за Бран.

Някой, който е чел всичките книги, може ли да каже, дали преди предишната 3-ока врана е имало друга изобщо.

Колко години бе живяла предишната в онова дърво?

# 564
  • Варна

Знам, че не е редно сравнения с Толкин да се правят, но не се сдържах просто.

Цитат
— Естел ме наричаха — казал той, — ала съм Арагорн, син на Араторн, наследник на Исилдур и владетел на Дунеданците.

Та тъй... Къвто Арагорн - последния там на последните си не знам си кои, законен владетел на не знам си какво та такъв и Джонито. Тъй се и представи пред Денерис. Grinning

Не наричам Мартин или продуцентите крадци, но лъха много на едно малко по-старичко фентъзи, не по-малко гениално, световно признато и като книги, и като комикси (мда... допускам да има тук хора, които с интерес са чакали поредното издание на списание Дъга, просто защото там имаше историята на Билбо Бегинс като комикс), и съвременна екранизация. Това пък с песента за Джени така да ми напомни като мелодия за това... и май не само като мелодия... пак се събрали отбор дружина от кол и въже събрани тръгнали с лошите дА сА бият... и запяват трогателна песен в навечерието на съдбоносната битка. Имат си главатарят с претенциите Торин, т.е. Джон, имат си коварното и хитро хобитче Тирион (Тирион Бегинс ще го прекръстя без колебание - наистина най-дребничкото, но най-хитрото персонажче в цялата Толкинова сага), имат си дебеланчото Бомбур... в лицето на Сам, Тормунд ще го играе май безстрашния Дуалин, мъдрецът в лицето на Давос ще е Балин, храбрите младочета Кили и Фили май са нещо като събрани в образа на Подрик... съвсем не са едно към едно, така както ви го описвам, но аналогии някакви усещам... и знаете ли какво?? Колкото и прилики да откривам тук-там, за мен GOT ще си остане не просто любим сериал и поредица, а нещо много повече. Ама да вземе пък вече да си я допише поредицата да му се не види и мързеливия "остарял гъз". Отказа ме тотално такива поредици да чета с това безконечно чакане.

Простете ако несериозен и лигав ми е коментара, но наистина ми буди асоциации подобни целия втори епизод.

Последна редакция: вт, 23 апр 2019, 12:34 от Spirit Crusher

# 565
Имало е, в сериала казаха, че това е Бриндън Ривърс, и че е на 1000 години. Или нещо такова беше.
Чедата им удължават живота вероятно защото зеленозрящи със такава силна дарба се раждат много рядко.

# 566
Да, дотам стигат уменията на сценаристите, да крадат от други книги и филми
Подозирам, че Мартин би могъл да го напише по-добре, от тая боза( извинявам се на всички фенове, но си е чиста бозица) дето я гледаме в момента. Но не вярвам да допише книгите. Би могъл да ги довърши Сандерсън, ама и той няма да иска, захвана си своя дълга поредица. За съжаление много въпроси ще останат без отговор, и много истории няма да бъдат разказани.

# 567
  • Чужбина
Имало е, в сериала казаха, че това е Бриндън Ривърс, и че е на 1000 години.

В сериала ли казаха, че е на 1000 години?

Тоя Бриндън е всъщност Тарг. Оф, много е мътна тая история.

# 568
  • Варна
Подозирам, че Мартин би могъл да го напише по-добре, от тая боза( извинявам се на всички фенове, но си е чиста бозица) дето я гледаме в момента. Но не вярвам да допише книгите. Би могъл да ги довърши Сандерсън, ама и той няма да иска, захвана си своя дълга поредица. За съжаление много въпроси ще останат без отговор, и много истории няма да бъдат разказани.

Аз пък тъпо и оптимистично се надявам, че книгите са вече написани и само чака да свърши сериала, за да им стовари балтията на ДиД Simple Smile

# 569
  • Вестерос
Писала съм го няколко пъти, за мен книгите са написани. Нарочно не ги пуска,

Общи условия

Активация на акаунт