Следваща крачка?

• 9 553
  • 209
  •   1
Отговори
# 195
  • София

Не съвсем точно. Така може да пишеш само ааадски скучни неща, които ни-ко-га няма да задържат нечие внимание. Грамотността не е достатъчна - дори добрите не си губят времето, а си ползват Grammarly.

Нито пък т. нар. "дар слово", което в повечето случаи е ужасна словесна маниерност и е знак, че човекът не си е изписал "единия милион глупави думи", докато стигне до същината. Значи, че пише суетно и се опива от собствения си слог. Значи също, че след около 2 седмици ритмично и професионално писане ще се изчерпа и ще прегори.

Сирено, ти описа себе си и твоя начин на писане- маниерна, скучна с повтаряне на едно и също, опиваш се от собствения си начин на писане- вмъкнати английски думи и изрази, както и вечните примери от книги и едикойси известен......и Монтесори, разбира се.

А, това, че и добрите писачи нямало нужда да бъдат грамотни, защото ползват, какво- Grammarly. А, то било речника към Хрома на български, ама то от бързане и учене на английски от трети клас, как да помниш и българския? newsm78

# 196
Искам да споделя моето мнение по този интерес въпрос, а именно - писачите.
Към момента уча специалност "Приложна лингвистика" (английски език и корейски език), специалността ми се състои от много писане, четене, редактиране, анализиране на каквото се сетите и мога да кажа, че до някаква степен сте прави за специалност "Журналистика". Преди няколко дни видях една статия с основна граматична грешка и авторката се оказа студентка , която учи именно  тази "престижна" и "интересна" специалност.
Студентите ,които влизат в моята специалност не ги бива нито в писането, нито в превеждането, а български език - въобще не може да се намери, защото всяка втора дума е чуждица, която даже не знаят какво означава. Забелязала съм, че едно от оправданията на повечето ми колеги е следното : "Ние не учим Българска филология и може да ни се прости."
За да бъдеш добър копирайтър, трябва да притежаваш креативност, гъвкавост и най-вече - правопис и пунктуация и познание относно лексиката на езика, на който пишеш.
По темата със задочното обучение мога само да кажа, че лично съм минала през този път и не е лесно. При мен беше по-трудно от редовното, което в момента карам, но изпитите ни бяха по-лесни.

Последна редакция: нд, 28 апр 2019, 00:47 от Anonymousia

# 197
  • София
Не стига, че е тъпчо и на 27 още учи и то задочно, ами и манипулатор "е ти след 3г брак ли искаш?". Мии да, за 3 години на 25+ е съвсем нормално, а вие още не живеете заедно. Не позволявай някой да ти мабива простотии и оправдания. Големи хора сте, досега ако е искал, да е направил крачки. А той подшива на мама полата и иска да си има някого, който му е удобен. Този някой си ти. Щом ти можеш да имаш работа и добра заплата, и той трябва да може. Гнусно е да издържаш мъж и да му даваш парички назаем, когато е ясно, че просто го мързи и е неспособен мухльо.
Съветът ми е да си живееш живота на необвързана. Защото не си. Не може за забавленията да се водиш обвързана, а за отговорностите- не баш. Или- или. Като не ще следваща крачка, да си носи последствията.

# 198
Ама, Кетчър, той така е намерил.
Тя като не е съгласна, да му каже.

# 199
Аз пък съм на мнение, че автори, които си заебават темата (извинявам се за езика, рядко си позволям да говоря така, но в такива случаи се дразня много), не заслужават коментари. За какво се хабите?

# 200
  • София
Така е, Дева!
Но това, че тя търпи, не променя неговата постъпка. И аз сигурно мога да се възползвам по някакъв начин от някакви хора и да им кажа "ама вие що търпите", но не бих го направила, защото не е съвестно и не съм използвач. Т.е. гледам И към него и неговата постъпка в случая.
Надали й казва "абе, нищо не виждам, не ща деца с теб". В такива ситуации се говори "ама много те обичам, просто сега не е моментът, виж ме колко съм изморен, задлъжнял, не знам си какво, нека изчакаме малко, пък и млади сме, да не сме престарели, имаме време" и т.н. Знаетш репертоара. Другият си е виновен, че се връзва, но не променя същността на постъпващия така- мухльо. Simple Smile

# 201
Интересно ми е това момче какво прави по цял ден, като е задочно и не работи? Айде да кажем ако учи всеки ден по 2-3 часа (в което се съмнявам) но през останалото време какво прави?

# 202
Върни се назад в темата. Има отговор от авторката какво прави и с какво си запълва деня.

# 203
  • София
Аз пък съм на мнение, че автори, които си заебават темата (извинявам се за езика, рядко си позволям да говоря така, но в такива случаи се дразня много), не заслужават коментари. За какво се хабите?

+100

# 204
Сирената вече започна и да наема персонал, освен че работи и е спестила вече за къща...Циркът е пълен...

# 205
Защо пари назаем значи да го издържа - предполага се, че ги връща, нали? Дори ако беше мъжът работи, а жената учи, нямаше да дава никакви заеми, а щеше да дава, подарява, издържа, и ние щяхме да казваме браво. Но обратното, дори да е само назаем и заемът да се връща, ни дразни. Не сме съвсем еманципирани тогава... Wink

# 206
Връща той. Колкото връща на мама и тате.
Все съм се чудила на мъжете, които се оставят жените да ги издържат, да им дават "заеми". Как им става, как успяват да са мъжествени, да имат самочувствие.
И тук не говоря за инцидентни случаи и трудни моменти, такива имаме всички. Бе знаете, има си такава порода хора – все са неразбрани, все чакат силния си момент, големия си шанс, най-добрата работа, големите пари. Ами, моят опит показва, че са тотални манипулатори и егоисти, които всъщност живеят на гърба на останалите. Подобни хора нямат капчица достойнство и могат да изсмучат от всяка ситуация оправдание, само и само да не поемат отговорност. Приятелят на Авторката ми прилича точно на такъв. Но иначе са винаги с много претенции и привидно високо мнение за себе си.

# 207
  • София /Абсурдистан
От далече се вижда, че той не иска да живее с авторката. Другото са оправдания и измъкване.

# 208
  • София
По-странното е защо тя се напъва да живее с този екземпляр, който ясно е заявил, че ако тя иска /а не, че той много иска/ можела да заповяда в детската му стая. Така хем тя ще му е под ръка, хем ще си е при маминка и тати Trollface След 4г. гаджерлък, даже не е и съвместен живот, на човека му било рано да се отделя от маминото гнездо и да създава свое, та записал зачно, че да си стои в гнездото под предлог, че учел. Bowtie Ясно се вижда, че не иска семейство или поне не сега с авторката. Ама защо тя се напъва зорлем да се жени и да ражда от него не ми стана ясно.

# 209
Заключвам по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт