Януарски акробатчета падат от шезлонзи и креватчета

• 11 763
  • 288
  •   1
Отговори
# 210
обясни за тази последна криза на растежа Thinking

когато са налице всичките признаци за захранване /това става между 6тия и 9тия месец/ и продължаваш да кърмиш на поискване идва една поредна криза на растежа - сигурно си минавала през такива - когато бебка суче по-начесто и се буди нощем повече за да увеличи млякото в гърдите ти. Но тази "последна" криза се отличава с това, че дори след седмица на такова щурмуване на маминия бюст ако детето има достъп да се храни когато и колкото иска от гърдата млякото започва да не е достатъчно на бебето. Тогава се започва с въвеждането на другите храни. педагогическата схема която аз ще ползвам е такава:

отначало порциите са минимални и се гледа как ги приема бебето - не е необходимо да имаш повече от 1-2 лъжици първия месец. идеята е да въведеш няколко каши за да разбере коремчето, че може и друго да мели освен мляко и да свикне. После можеш да се откажеш от бъркането на каши и да вземаш бебка с вас на масата във високото столче - слагаш пред нея каквото вие ядете - диня, парче картофче, грахче, сварено морковче и т.н. бебето яде ако САМО може да сложи храна в устата си - иначе ти нищо не даваш. Даваш и и чашка да си има - нали и вие пиете - и тя да гледа и пие. И каквото и колкото изяде. Ако иска още даваш още, ако не иска да яде - я кърмиш само и това е:) Има дни децата отказват всичко друго освен кърма, в други пък искат от храната на мама. Така свикват около годинката, че семейството яде 3 пъти на масата заедно и постепенно после започват да хапват и човешка храна, ограничавайки кърменето. Но определено започнат ли да хапват друго/дори и първите лъжички каша/ намаляват млякото... просто другата храна се мели трудно и засища повече.  така и се отбиват и сами. Не е проблем и ти да отбиеш когато искаш. Всъщност при изключително кърмените бебета първата лъжичка каша е всъщност първата крачка към отбиването. Ако става бавно(детето по свое собствено желание увеличава това което яде, а не го храним ние - както в примера ми - започва да се храни САМО когато е готово да се храни само, а не по-рано) кърмата изживява обрано развитие - и стана с времето като коластрата - за да даде свръх доза имунни тела преди окончателното отбиване. това може да се случи между 2.5 и 7 годинки на детето(средно около 3.5-4 повечето се отбиват сами)

# 211
lika-Всеки ден по един и същи начин ни протича деня.Сутрин ставаме в 8,30 разчиствам апартамента за 30 час  newsm79 Дани през това време се търкаля в кошарата newsm07.правя му сутрешния тоалет в същото време преварявам водата .Правя му каша ,храня го същевремено и аз закусвам  Embarassedда не взема да отслабна Laughing Embarassed.Излизаме на кафе с други майки .В1,00ч се прибираме кърмя за да го залъжа малко и правя обедното пюре ,и така си хапва вкусно пресно пюренце.Спи следобат ,не всеки път де в 17,30 пак хапване каша или др. и излизаме на разходка.Прибираме се около 21,30ч къпане   bath1и спане Итака всеки ден като в казарма Joy Joy Joy

# 212
[desi], благодаря за разяснението и на мен ми се иска така да процедирам. искам да те питам, специална чаша с човка ли ще даваш или обикновена/ пластмасова предполагам?
преди може би 2 седмици Виктория започна да яде на много по-често + 3,4, до 5 пъти нощем, но честно казано не мисля че не и достига, защото следобед ми са доста пълни гърдите, просто като че ли си е изместила основното ядене през ноща newsm78
какво мислиш? сега като каза за тази криза на растежа и се зачудих дали пък не е това..
иначе, ако е имало кризи на растежа при нас те са протичали безпроблемно и не ми е направило впечатление много много, ама пък ние сме си заедно по цял ден и отдавна не броя по колко и по колко пъти на ден цоцаме..

целувки на твоята бойна дружина

# 213
не - ще дам малка чашка с накрайник - с дръжки. Първо да си играе с нея, после и течност ще наливат вътре. Имам една на НУБИ от баткото - той и досега нея ползва и ходи на градина с нея, та мисля някаква такава да купя Spill-Proof Cup.

а за кризата на растежа ако неможеш да устиш нищо не пречи да даваш по мъничко каша и после да я вземеш с вас на масата, дори и да не може да си взема и да яде отначало, тя сама ще си покаже кога е готова.

# 214
мами а почнахте ли жълтъка #Crazy newsm78 нашта принцеска хич не го харесва смесваме го с плодово ама усеща дяволето  bouquetцелувки от нас

# 215
  • Варна
Започнах, ама не много редовно.  Rolling Eyes Аз го слагам в зеленчуковото пюре. Така мисля по-няма да се усеща. Александър поне не ми дава признаци на недоволство.

Сега гледах снимките от Албума. Лелееее, ама много сладки малките маймунки!!! А  Дарето какво очи е ококорила!  newsm53

Хайде, лека вечер и спокойна нощ от нас. И нощните птици-майки да си полягват, че утре ги чакат нови подвизи!   smile3521

# 216
sea woman, дупето и жълтъка са мнооооооооооооооого свързани Simple Smile Много често е реакция подсеченото към храна /особено яйца и сирена/ - затова ти бях писала да спрете другите храни за няколко дни
по добре го спри докато оправите подсеченото за няколко дни - цял живот ще го папате после Simple Smile

# 217
  • София/Овча купел 2
Здравейте майчета и сладки бебочета.Как сте?Ние си имаме вече басейн,подарък от татето,но времето се скапа малко и още не сме го пробвали.Чакаме сега да се стопли хубаво и ще пада едно чипкане.
BON_TONI ,:fingerscrossed:стискам палци мила това да е последната манипулация за малкия сладурчо.Сигурна съм,че всичко ще се оправи след време това ще е само един лош спомен за вас Hug.
За стерилизирането - аз слагам всички шишета.Тези с които пием мляко задължително,а тези за сок и вода на няколко дни.
За гладенето - още гладя защото са все доста омачкани дрешките на Мария.Което не е го пропускам.
За косопада - ами какво да ви кажа.Моята тепърва започва да пада.Дано да не е за много време,че както ми е тъничка косата...
SEMEINA_25_SF,аз давам жълтък от доста време,но повече го забравям  Embarassed.Мария или не го усеща,или не и прави впечатление.

Щях да забравя smile3555
Честит празник на малкия Никола и на всички,които съм пропуснала.Да растат весели и много засмени  bouquet.
Ще ме извините,ама нещо май се олях в писането Embarassed.

# 218
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
БОДЛИВАТА - много добре казано!  Hug
Laleva80 - благодаря за споделения график!  bouquet И при нас е като в казарма с начален час на деня около 7,30ч, само дето пюрето нещо все се чудех къде да го вместя, но може и аз така да процедирам - първо кърмата и после пюрето! При нас в момента е обратен варианта, като давам първо пюрето и после кърмата. Утре ще пробвам!
niunia - честито басейнче! дано скоро да може да го ползва красавицата! а, за ферманите - я, гледай само мойте постинги ... чак ми става неудобно  Embarassed.
Гаргамелчо - за жалост, така като гледам няма начин да е от друго, освен от кашата! В момента съм запазила същото меню, като от тогава, с изключение на нея и обривите почти се скриха. Иначе, самата субстанция Алекс много я хареса!
пеперудка - а, Мони-бонбони как е? Пооправиха ли се нещата при вас?

Лека и спокойна нощ на всички сладури - малки и големи!!!  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 12 юли 2006, 23:17 от lika

# 219
  • Пловдив
Здравейте, мами и бебоци!

lika , добре че сте по-добре! Браво на порасналия юнак! :hug
х_diabet_mama , няма страшно, всички бебета падат! Simple Smile

Истината е че трябва много да се внимава с новите храни.И да не се успокояваме че баткото/каката като не са имали проблеми и сега всичко ще е ок. Stop
Дори да няма алергий в родата пак не е гаранция.Сега децата са страшно предразположени,а децата на нашите деца ще са още по-рискови.
smile3501   202uu    smile3501

Гаргамелчо, радвам се, че си отново сред нас! Two Hearts Много е напреднала Вики, вече сяда! Сложи някоя снимка да ви видим колко сте пораснали! Laughing

[desi] , това захранване ми звучи много логично и просто. Но може би за второто дете ще имам смелостта да го направя. yes Ти и втория си син ли си захранвала така?

Аз днес дадох на Криско една лъжичка каша от кафяв ориз- домашна. Дадох му я след кърмене, разредена с кърма. Обаче повърна. Sad
Утре няма да му давам нищо, ще пробвам чак в петък.

Вие свалихте ли нивото на легълцата? Ние го направихме в неделя, че Криско е голяма фурия. newsm32

# 220
Да, и него така. Но това не го спаси нито от АБКМ, нито от екземите, нито от астмата. Малкия досега ми е правил само 1 пристъп - въпреки, че и той май ще е асматик, много добре държим положенито засега. Баткото е кърмен 8 месеца, а  откакто родих беше и той на кърма Crazy и го "отбих" от шишето на 3 и половина. А големия съм захранвала на 40 дена със сок, на 4 месеца с пюре ...старата БГ схема.Той е кърмен много малко също - само 3 месеца и половина. И той е асматик, ама в много по-лека форма. За сметка на това докато навърши 5г. е изпил поне 2 аптеки антибиотик. Така, че при мен стимул да кърмя децата откъм здравословно положение не липсваше. А за захранването си е чист мързел мен да питате Embarassed ..не че немогат да папат пюрета - мен ме мързи да им правя. В книжката ми за алергиите пише, че е най добре на децата да не се дава друго овен кърма до 9тия месец, но мен ми се струва малко късно - колкото ида ми е хубаво да кърмя немога да си представя, че за да набавям млякото на по-голямо изключително кърмено бебе ще го правя нон-стоп.
А сега ще кърмя, докато ми омръзне Simple Smile Или докато бебо се откаже  - което първо се случи Simple Smile Но нощем няма да отбивам, дори и денем да спрем след време. като си спомня само как съм правила бутилки и съм ги топлила посред нощ  Shocked и после и неможеш да спиш и  кърмиш - трябва да станеш, да държиш детето, да държиш шишето и да изчакаш геройски поне 10мин да се наяде... Close Айде после спи!
А за смелостта с първото - аз тогава бях толкова ошашавена - всеки ми даваше акъл и аз се чудех коя глупост да слушам Embarassedправила съм и такива глупости като да дандуркам ревящо бебе, че не са минали 3те часа за хранене - аз рева и то реве - абе цирк Crazy Сега като имам база за сравнение на отглеждането по различен начин на 2 деца определено мога да си избирам "спокойния" вариант  Mr. Green Heart Eyes Mr. Green

# 221
  • Пловдив
Честита половин годинка на Алекс на kleo_80 !

Да расте здраво и щастливо детенце!  bouquet

[desi] , тази астма наследствена ли е, че малчоганите се разболяват така? Аз също мисля да кърмя докато Кристиян не се отбие сам. Така ми се вижда най-естествено.  Simple Smile

# 222

Аз пак за водата.
Колко е по - висока минерализацията й в сравнение с написаното на етиката? За Девин изворна питам. Какво беше разкрила В. Ахчиева? BODLIWATA, ти можеш ли да кажеш? Мисля си, че след подобна издънка, поне етикетите да си оправят или да изтрглят партидите от пазара, или да съобщят, че водата не е за бебета... Такива си ги мисля. Тук водата е пълна отврат, че и преварена и на мен ми е гадна. Thorn Spring става ли за пиене от дечковците? Тя Поля малко е пила от последната в жегите. Мислех Девин да й взема, ръководейки се от етикета, ама сега кво стана...

# 223
добро утро и от нас
честито половин годинка на порасналите бебоци да са живи и здрави и мнооого послушни и да радват мама и тати с хубави неща
НИе утре живот и здраве в 8сутринта тръгваме полека лека за София и ще стоим почти седмица в сряда обратно към Добрич,така,че очаквайте ни smile3521

# 224
 baloniЧестита половин годинка на Алекс! baloniДа е жив и здрав и да расте усмихнато и щастливо юначето! Hug
ani_ji, малкият Жу голям юнак е станал,на снимката на морето в басейнчето направо като голямо дете си е седнал няма да кажеш че е на 6 месеца - Браво на сладура да ти е жив и здрав smile3501
БОДЛИВАТА, надявам се не съм те ядосала с моите размисли по горе аз също смятам че при наличието на толкова инфо някои мами не четат и допускат да се появяват алергии от които страда детенцето а пък те още повече.Аз имах в предвид буквално нашят град, който въпрки че не е Долно Уйно Mr. Green и сме на крачка от София има изградена интернет мрежа и т.н........ми сигурна съм че още 20г да минат тук всеки ще гледа като изтърван когато му кажеш "кърми си детето до 6 месеца","не давай нищо освен кърма".........."аааааааааа ама как така неможе то без сокче неможе без водичка неможе без витамини" #Cussing out Аз също силно се надявам нещата да се променят към по добро и повече жени да осъзнаят тези неща Peace
И ние вече сме в отбора на лапащите си краката и ако може двата на веднъж да наврем най-добре ще е newsm62
Пък аз да се похваля лека полека се завръщам към спортна дейност smile3521 running. Минах на един съвсем лек режим и тичам всяка вечер.Чуствам се страхотно и осъзнавам че съм се отпуснала ужасно,но се надявам да успея със започнатото.
Хубав и спорен ден на всички newsm10

п.п. Момичета купували ли сте пюрета HELLO аз за първи път виждам и чувам за такива - свекърва ми е купила за малката Thinking

Последна редакция: чт, 13 юли 2006, 11:08 от Des29

Общи условия

Активация на акаунт