Януарски акробатчета падат от шезлонзи и креватчета

• 11 753
  • 288
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
ДА Е ЧЕСТИТ, КОЙТО ПРАЗНУВА ДНЕС!
Аз тиквичката (продълговата) я дадох заедно с картофче на обяд. А от жълтата съм вземала готово плодово пюре за следобед. В различни дни де!  Hug

# 196
Здравейте, милички!

Честита половин годинка на Никола и Теодор!Да са здрави и весели и да радват мама и тати!   bouquet

Лика, как сте? Дано е по-добре бебо! И не се обвинявай, ей, разбира се, че си добра майка! Ето едно букетче за разведряване   bouquet

pepi , добре дошла при нас  Hug

ilindi4ka , много се радвам че вече сте без температура.За тиквата - първо въведох "жълтата" с плодовите пюрета.От утре ще въвеждам тиквички - продълговатите зелени малки тиквички, със зеленчуково (картоф де Simple Smile )

sea woman , ползвала съм Excipial с бадем за подсечени гънки - много ми хареса и добре й действа на бебка. Peace

[desi] , успех със захранването и добре дошла в отбора (почти дошла де)  Hug

BON_TONI , с теб сме миличка  Heart Eyes

За стерилизирането - още преварявам шишета и биберони.Играчките ги мия през ден горе долу с топла вода и сапун. Crazy

За водата-преварена давам Peace

За гладенето - не гладя  Mr. Green

За косопада - и при мен е ужаааас  #2gunfire

Иначе ние сме добре.Оказа се, че Али просто искала по-скъпите пюренца, та сега похапва Хип с удоволствие.Но техните са с по 15 зеленчука, които не са въведени при нас и за сега съм й дала само картоф с тиква на Хип  Whistling

Гушки на всички!  Hug

# 197
Честит мини рожден ден на Никола на зайчето
Да расте да папка и да слушка мама и тати много Hug
Охххх пък преди млко какво ми се случи  Shocked Mr. Green :
Оставила съм Вяра да лежи и и приготвам шишето с пюре (защото пак не иска с лъжичка да го яде Confused) по едно време чувам нервничен и подвикване клонящо към сериозен рев отивам и я гледам тя затворила очите и заспива #Crazy За първи път в нейният живот да заспи сама и то на обяд hahaha Joy Голям кеф Party
за сладоледа като казах да не мислите,че е изяла един тон Naughty
Абсолютно съм сигурна че е така.Няма нужда да се притесняваш ти си майката на твоето дете и ти знаеш какво е най добре за него. Аз прочетох доста неща за късното захранване и да ти кажа наистина си мисля че "си струва да се изчака" както се наричаше една статия. Обаче съм свидетел как много мои познати изхраниха  децата си с кисело мляко от съвсем бебета и дечицата са им прекрасни и здравички.Всичко си е до детенцето приема или не дадена храна.И спед като те я приемат за майките и татковците (не много заможни) е най-добрият вариант да ги хранята така Thinking Аз не си позволявам да упреквам никого всеки си знае и едва ли ще навереди на детето си умишлено.
Пък една добра моя приятелка която са си доста добре фонансово предпочете да си храни детето с кисело мялко от 3 месеца защото смята че е по добър вариант Thinking И преди няколко дни ме навика защото още "нищо" не давам на моето Mr. Green И такива работи......... та всеки си прави избора сам.Повечето педита действат по старата схема и ако не бях чела тук из форумите едва ли щях да знам толкова неща и дори с кърменето нямаше да се справя както досега.Та и много майки не четат интернет и затова си правят каквото им каже педиатъра.Може би един ден късното захранване ще бъде на първо място и всички ще са отворени към това но засега....поне в Бг не е така.
Вили, знае Алито какво да папка - сладуранка Heart Eyes Мисля че  по малко не е проблем да и даваш от тези пюренца,щом досега всичко е приела Thinking
Аз вече и давам всякакви пюрета (без глутен де) и не въвеждам нищо Embarassed
Лика, как сте?Отшумя ли обривчето?
Илиндичка, можеш да му дадеш пюренце от синя слива ако се е запекло юначето.При нас действа 100% винаги Peace
Чувала съм че и двата вида и тиквичка и тиква действат разхлабващо.Така че каквото ти хареса това му дай Peace
Лек ден на всички  bouquet

# 198
Да Дес29 всеки си знае как ще гледа детето си,аз не съм имала проблем с ранното захранване и с първото ми дете и затова и сега процедирам така,но всяко дете си е индивидуално и не при всяко действа добре.А и знам,че при деца на АМ,няма проблем по-рано да се въведе нова храна,(поне така съм чула от нащо педи)и в никакъв случай не си мислете,че искам да се правя на велика  Naughty и да давам акъл на който и да било какво да прави с детето си,просто споделям с вас как стои въпроса при нас.Мисля,че не ви досаждам и не се натрапвам,ако е така МОЛЯ КАЖЕТЕ.Просто се радвам на майки като вас,които имат възможност толкова дълго да кърмят децата си(за разлика от мен Weary)

# 199
ooooo pepi, я стига глупости! На никой не досаждаш! Просто малко се учудихме на смелостта ти, което не значи, че си направила нещо лошо или каквото си мислиш там.Всяка мама си преценява най-добре какво и кога да даде на бебето си. Peace

# 200
ooooo pepi, я стига глупости! На никой не досаждаш! Просто малко се учудихме на смелостта ти, което не значи, че си направила нещо лошо или каквото си мислиш там.Всяка мама си преценява най-добре какво и кога да даде на бебето си. Peace
  bouquetМерси Виличка,така е - и аз понякога се чудя на смелостта си newsm78,но това явно се дължи на факта,че засега всичко е ок(дай боже всеки му).Желая на всички мами тук да нямат проблем с малките сладурковци,както ние,но в никакъв случай не си мислете,че при нас всичко е безоблачно  Naughty, и ние по някога не сме на кеф-и плачем,и не спим,и не ядем,но така е при децата,а и също така имахме алергийка от храна,но спряхме за малко новите попълнения и всичко се оправи.Желая ви успех на всички newsm10

# 201
Да Дес29 всеки си знае как ще гледа детето си,аз не съм имала проблем с ранното захранване и с първото ми дете и затова и сега процедирам така,но всяко дете си е индивидуално и не при всяко действа добре.А и знам,че при деца на АМ,няма проблем по-рано да се въведе нова храна,(поне така съм чула от нащо педи)и в никакъв случай не си мислете,че искам да се правя на велика  Naughty и да давам акъл на който и да било какво да прави с детето си,просто споделям с вас как стои въпроса при нас.Мисля,че не ви досаждам и не се натрапвам,ако е така МОЛЯ КАЖЕТЕ.Просто се радвам на майки като вас,които имат възможност толкова дълго да кърмят децата си(за разлика от мен Weary)
Аз написах горното в твоя подкрепа защото не приемам крайности от рода "обезателно захранвай късно" Naughty Ама щом не си ме разбрала се извинявам ако съм те засегнала.

# 202
  • там където ме зове сърцето!!!
Здравейте и от нас!!!
ЧЕСТИТО НА БЕБОЦИТЕ, КОИТО НАВЪРШИХА ПОЛОВИН ГОДИНКА!!!!
          ЧЕСТИТО И НА МАЛКИТЕ ХРИСТИЯНЧЕТА!!

pepi,  welcome
kleo_80 , много съобразителен мъж си имаш.    bouquet
БОДЛИВАТА , стискам палци операцията да мине безпроблемно и бързо да се възстановиш.
BON_TON, и ние сме с теб !Не се притеснявай ,ще се оправи смелото ти момченце.  Hug
[desi], невероятна си !С право си толкова доволна smile3501
lika, дано бързо да ви мине обрива.Хора сме, случва се да сбъркаме ,не се обвинявай.  Hug
Отдавна  не съм писала , но сякаш и при нас от няколко дни само проблеми!!!Нашият тате замина в командировка и ....  -каката си изкълчи глезена,Калоян по цял ден хленчи и иска на ръце, а по цяла нощ е на цица  и за капак, аз два дни с температура и повръщане  Shocked .По едно време се чудех будна ли съм или сънувам.
Аз все още гладя всички дрехи на Бебов.Шише ползваме само за вода всичко друго трябва да е с лъжичка иначе не го иска.Пробвахме да пием вода с чаша- много му беше забавно и моoooкро. JoyПреварена вода на нас ни казаха да даваме докато навърши 6м.
За играчките- вече ги мия само с вода като паднат на пода  , а два пъти седмично- вода и сапун.
Калоян се вози в количката само  седнал(сам се изправя) и гордо опознава света.Мога да го легна само ако е заспал  иначе ще ни чуят чак в Румъния Joy.
Много   Hugна всички!

Последна редакция: ср, 12 юли 2006, 18:33 от VIVKA

# 203
Дес29  В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СИ МЕ ЗАСЕГНАЛА-не се засягам лесно,просто иска да доуточня нещата,иначе те разбрах,както ти си искала smile3521 newsm51

# 204
Здравейте момичета , моя кълпазанин от няколко дни се опитва да лази  Laughingповдига задничето но милия не може да се усети че трябва да си вдига главичката и нерви #Cussing out от негова страна.Хемоглубина  -112 лекарката каза че е добре .Аз всеки ден преварявам водата но защо  ли като Дани ама вобще не пие , като му подам шишето и усети вкуса и прави една такава визиономия Shockedмн. се претеснявам за това .Не гладя дрешки от 3 месец.За къпането ,това при нас  е задължителен ритуал всяка вечер.Тези дни сме на де-де .Спирам ще приспя малкия мн. се прозява smile3507

# 205
Вивка  Hug

# 206
... само като си представя, че ... ще суче и по-малко и ми става тъжно
Ох [desi], недей така плиз, ще ме разревеш Cry
И аз хич не искам да бързам със захранването и най-вероятно ще започнем много бавно когато навърши 6 месеца, просто виждам че е готова, тя стои сама от както навърши 5 месеца (сяда си сама, аз никога не съм я подпирала с нищо) изпълнили сме всички изисквания за започване на захранването..
обясни за тази последна криза на растежа Thinking

аз смятам да започна с оризова каша без мляко и да въвеждам нещо ново през 7 дни като и давам нещата само сутрин на закуска, след кърмене.. какво ще кажеш? newsm78

BON_TON, много целувки от нас на Ванюшката

Лика, дано не е станал обрива от млякото в кашата, но и да е, не трябва да се обвиняваш, просто от нестле са за #2gunfire Аз също бях решила да купувам техните каши но ти ме отказа тотално

pepi, в Канада най-ранното захранване започва на 4 месеца и до 5-6 месеца се дават само каши, но това не попречи на две мои познати българки да послушат майките си и да започнат да дават сокчета на 3м. а едната дори ми се хвалеше че 3 месечното и бебе вече яде кисело мляко. Нямам намерение да споря с никой, всеки си решава сам

VIVKA, това Зорница ли е на снимката? Каква хубава мадама е тя.. пу-пу

# 207
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Здравейте, мами и сладки бебчета!
Честита половин годинка на Никола на зайчето! Да е живо и здраво малкото зайче и много да радва мама и тати!а, зайчето къде се загуби впрочем?
pepi - в никакъв случай не мисли, че се натрапваш - ни най-малко! Всички толкова се радваме, като има различни мнения, а и нали все пак това е идеята на форума, да си помагаме и да споделяме. Ноооо, наистина и аз се учудих на смелостта ти да дадеш на бебчето сладолед, че макар и малко количество, но както са казали момичетата преди мен - всяка майка знае най-добре, за всоето дете!
lilli - не си единствена с миенето на дупето. И аз мия дупе на всяка смяна на пампата, само ако няма вода или ме мързи ползвам кърпи! Май няма проблем и в единия, и в другия случай поне при нас. Например вчера изобщо не сме се мили, а действахме само с кърпите, защото от 6,30 до 21,30ч нямахме вода и всичко беше о`к!!!
Lika, недей така бе мила, да не си го направила нарочно, много кофти наистина као имате АБКМ - че ти какво си му давала за да се прояви, само от кашата ли е? #Crazy, нямам предвид сега а преди това, че направо се стреснах. Не се притеснявай толкова, ще му мине на детенце, дори и това да е, ще я израсте, ще си го кърмиш по-дълго и всичко ще е ок Peace
п.с. на мъжа ще предам специални поздрави Peace
ми аз каквато съм блейка, то докато ти дам отговор, ти май си се поровила и си си отговорила, но все пак да си кажа. Нямаше никакви проблеми с нас, докато не дадох едно пюре на Ганчев със сухо мляко и стана една ... Та, така се появи при нас проблема. За кърменето - наистина ще се постарая да е колкото е възможно по-дълго и особено в този случай е много важно да си задържа млекцето, че с тия спрени млека от здравната, просто не ми се мисли как ще я караме, ако трябва да се купуват. то нещо говорят, че ще ги върнат пак да се поемат от здравната, ама кога ли ...
Вили - благодаря за букетчето! Трогната съм!
Мишленце - благодарско за инфото!
МОМИЧЕТА, БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ПОДКРЕПАТА! Знам, че няма лоши майки, но в интерес на истината в такива моменти започвам да се замислям и ми става едно такова криво ... добре, че сте вие! За да не изброявам поименно - по един букет от мен за всички   bouquet и по една виртуална благодарска прегръдка.
Иначе, вече съм по спокойна, а и вчера ходихме и купихме нови бибки на Алекс и сега е подновен, а аз малко се разсеях и ми дойде много добре /май си имаше и положителна страна стопяването на старите/, освен това му купихме и една мека книжка, която става за игра в коритото и каквато отдавна търся, няколко други дрънкулки, че настоящите играчки започнаха леко да му омръзват, и магическа чаша на NUK, с която днес беше голяма забава. Не, че изпи нещо, но голяма игра падна. Обривът му понамаля, а аз се проявявам като готвач и му бъркам пюренца от картофчета. Пробвах да му предложа чист картоф с малко вода, че събирането на кърма ми е голям зор напоследък, но бях категорично оплюта ... виж, като му добавя кърма е друго нещо, хапва си и даже реве за още. Утре, ще добавя и тиквичка.
Мами, я кажете как се справяте с приготвянето на храната, тоест кога я правите, че нещо при нас е много напечено преди обяд. Сутрин нали излизаме и като се върнем, ако започна да му правя тепърва пюрето настава голям рев. Днес му сварих сутринта картофите и после само ги притоплих и разбих с кърмата, но дали утре ще успея незнам. При вас как е? Събирам ценни съвети, че май ще сме си предимно на домашни манджи!
Преди малко се върнахме от консултация. На сантиметри вече сме 66, а за килата не  е много сигурно, че кантара нещо не беше в ред, но според него 6,500 или по точно това беше най-високата стойност, която показа от няколко поредни мерения. Дано другия път е по точен. Направление за алерголог не можах да взема, и ще продължаваме да караме на диета и стриктно следене на храните и реакцийте към тях. Даде ни рецепта за млекце в случай, че имаме нужда, понеже и споменах, че имам усещането, че ми намалява кърмата. На Алекс му сложи третата хепатитна ваксина, която миличкият добре понесе. Имаме си направление за ортопед и за профилактичните изследвания на кръв и урина, та следващата седмица това са ни задачите.
за стерилизирането - и аз вече съм без тази процедура /след като сварих старите биби за последен път, реших че вече може и без това/
за гладенето - ми май повече от естетична гладна точка позаглаждам това-онова, но като цяло го спрях отдавна, а и на мен като пеперудка не ми е от най-любимите занимания, особено в тая жега
за косопада - е, няма такова чудо! Даже на свеки и прави впечатление, и пита какво става с мен, че намира косми навсякъде! Много е неприятно, но ще мине и това!
VIVKA - аз си мислех, че само при мен е тавъв периода, но не би! Бързо да минава всичко и да влиза в ред! Целувки!
Уф, май пак дълго стана.  Tired
За сега толкова от мен, като имам възможност пак ще пиша!
Целувки на всички и много усмивки!!!

# 208
  • София
Здравейте Януарчета!
Като видях темата Ви реших да се посъветвам с вас.
Наше Ани е априлче, но днес имаше бойното си кръщене с падане от дива 40 см височина на дебел персийски килим, намерих я по гръб с вирнати кръчета. Естествено се разрева , но се успокои бързо. Мислите ли, че може да има последствия ? newsm78
  bouquet

# 209
Истината е че трябва много да се внимава с новите храни.И да не се успокояваме че баткото/каката като не са имали проблеми и сега всичко ще е ок. Stop
Дори да няма алергий в родата пак не е гаранция.Сега децата са страшно предразположени,а децата на нашите деца ще са още по-рискови.Според последни проучвания всяко пето детенце е с АБКМ..
И се радвам че имам нет да се информирам,и че все повече педиатри спазват националния план "Храни и хранене".Виж ако е някоя мама от Долно уйно разбирам,но да имаме достъп до информация и да не се съобразим с нея-това не го разбирам.
Всичко тепърва ще се променя-силно вярвам в това!И трябва да се започне от педиатрите-ако трябва на изпит да се подлагат периодично!Както счетоводители и юристи четът непрекъснато за да са в час и да могат да си изпълняват задълженията,така да стане и за педиатрите.Защото е редно майките  да се доверяват на педиатрите и да са спокойни че се прави най-доброто за децата им,а това няма как да стане докато се използват педиатрични практики от преди 20 години.. Naughty

Общи условия

Активация на акаунт