Януарски акробатчета падат от шезлонзи и креватчета

• 11 827
  • 288
  •   1
Отговори
# 60
Ох, и забравих да се похваля, от днес ядем и попара, Ели с голям кеф, Ники не особено ентусиазирано Rolling Eyes

# 61
Ох, и забравих да се похваля, от днес ядем и попара, Ели с голям кеф, Ники не особено ентусиазирано Rolling Eyes
не ви ли е раничко за попарка  тя маи е след 7 мия

# 62
не ви ли е раничко за попарка  тя маи е след 7 мия

Раничко, нераничко , доктора каза да я въвеждам. До момента не са имали проблем от нито една храна.

Николай за първи път ми даде боц днес и то поне 10 пъти, така че е съвсем осъзнато Party Освен това се научи, че като му падне играчката и му я вдигаме и сега всичко пуска на пода #Crazy И после като му свърши панаира от играчки започва да крещи. Ели и тя се е изхитрила вече и като е види, че тръгвам към вратата и надава вой, като спра и тя спира, като тръгна пак вой #Crazy Ама още не се е научила на боц и да си хвърля играчките.

# 63
sea woman, децата ще запознаем, ама щерката е много нападателна и голяма любовчийка  Heart Eyes А ако имате и шапка с козирка или прическа на бодли няма отърване  Mr. Green. А може с теб случайно и да се познаваме. Аз във Варна 5 години учих.

SEMEINA_25_SF, то и мама и ам все е един и същ обект, но преди като го казваше на срички се 4удех кое от двете е. Сега е пове4е маммм с едно дълго м накрая.

Ели и тя се е изхитрила вече и като е види, че тръгвам към вратата и надава вой, като спра и тя спира, като тръгна пак вой #Crazy
Да и ний сме от тоз отбор.

А Дани току що се набра и стигна ръба на решетката на кошарата.
Ще сваляме нивото зна4и, че да не се включим и в отбора на акробат4етата.
Гаргамелчо се губи в наш'те теми.

# 64
Честито и на другите 6 месечковци от мен и  цунки на бебоците на всички януарски мами Hug

А ние имаме ЗЪБ !

и сме киселииииииииии...като кисели краставички....и тази нощ пак не спахме, явно ще да е било заради озъбването... сега да пробие и 2рото и дано се успокоим, че и мама да поспи.
На 20ти излизам за 10 дена отпуска и се надявам да се наспя и да си пооправя къщата... та нямам търпение вече Simple Smile

# 65
  • Варна
desi, честит ви зъб! И не сме много криви, като ... киселици!  JoyДано успееш се понаспиш. Не прави много планове за отпуската, че обикновено се променят! Важното е да е пълноценна!  newsm78
Gerylyn, шапка имаме, а прическата ще я докараме някякси!  newsm10
mishlentze, честито ти взимане на изпитите! Приятна почивка ти желая!! Заслужила си си я!
Като всички мами де!  newsm08
Лека вечер на всички!  yes  love001

# 66
Честито на днешните 6 месечни бебоци!    bouquet

[desi] ха честито зъбче и дано да се наспиш скоро  Laughing
Ще започвате ли захранването вече?

Ние утре май на Витоша ще се занесем. За по-сериозните баири ще трябва да почакаме  Sunglasses

Vili4ka порастнала е Бояна даже вчера едно хлапе каза на баба си: ей гледай кво дебелко бебе. Аз такъв поглед му хвърлих  Mr. Green ама ха, дебело ми било много си е хубавка даже  Crossing Arms
Айде лека!

# 67
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Здравейте, милички!
Старашно ви благодаря за хубавите пожелания и вниманието послучай половин годинката ни! Дес29 - благодарим за подаръка, Алекс беше много впечатлен, а ти както винаги си много внимателна!
Извинете, че със закъснение идва почерпката ни, но с Алекс тия два дни се побъркахме. Милия и през деня и през ноща все плаче и извива, залади пустите зъбчета!
Stefania_  е избрала чудно място за празника, а аз прибавям и малко сладка почерпка и едно за разпускане! Ето, заповядайте - малко със закъснение, но да ви е сладко

Сега на свой ред да честитя на вчерашните, днешните и утрешните минирожденници - Натали, Ванюшката, Михаил, Кристиян,  Ерик, Николай и Елена, и Виктор! Да са живи и здрави малките палавници и все така да са забавни и веселички!!! Целувки на всички!!!    
/казвам и утрешните, защото незнам дали ще стигна до компа/

Vili4ka - благодарим за вниманието, миличка!
mishlentze - благодаря за почерпката! И ние ще следваме вашата програма идната седмица - кръв и урина, ортопед, консултация, ваксина ... абе ще си наваксаме за едномесечната почивка! Я, кажи колко струват тези торбички и като ги пробвате, какъв е резултата.
Дес - честотито ви зъбче и дано наистина по бързо да пробива и другото! Браво за отпуската, но нещо ми звучи като - излизам отпуска за да свърша малко работа! Дано намериш време и за релакс! Целувки на цялата банда!
Gushanka - как е Криско? Мина ли температурата?

Сега малко за нас!
И Алекс е в отбора на мамаммммм... кащите. И на мен в началото ми се струваше, че ми се причева, но се оказа че си е съвсем наред слухът ми, но при нас това маммммм-кане го казва само, като много го боли и е придружено с рев със сълзи! Обривът ни е на 99% овладян, но мисля и утре да го мажа с кремчето. Сега личицето му е чистичко и мекичко. Започваме наново да хапваме и ще следим дали и от какво ще се появи! За сега слава Богу от никъде не сме падали!

Да ви питам - може ли да правя домашно пюренце от пресни картофки на Алекс? Чух, че не било добре, но не разбрах защо, та за това! Дано някой от вас да знае!

Айде за сега лека нощ от нас, че за две денонощия май няма 10часа сън да ми се събират. Отивам в кревата с надежда тази нощ да спим по-спокойно!
Целувки и гушки на всички!

# 68
ами съвсем скоро ще да е захранването сигурно Simple Smile Но още неможе да седи седнал без опора - седи 5-10 секунди и се килва  Laughing  Като се усъвършенсва и почвам Simple Smile Не съм и проверявала скоро дали избутва лъжицата... ама ще му купя един ориз с рожкови и после почвам да го вземам с нас на масата Simple Smile А и последната една седмица сме в постоянна фаза на усилен растеж май...дали от зъбките толкова много сучеше, дали увеличава млякото незнам. Ама денем почнах да цедя по повече, та и млякото се е увеличило. А и той все така не яде денем. От време на време по някой грам да го излъжат да изяде и после като се лепне на цицата - до сутринта. И Суче! не е само да дремуца. Та може и да му тряба нещо към кърмата... надявам се че като почнем да се захранваме поне някоя каша ще изяда денем. Ще почна и водичка да кажа да предлагат след кашата, ще видим как ще се правим. А почивните дни ще кърмя основно и ще давам кашичка с вода след кърменето.Затова и вземам и отпуската - да си го захраня аз Simple Smile

Аз се сещам за удвояването на кг на 6 месеца за което питахте - това е мнооооого условно и става въпрос за "средностатистическото" бебе 3.3кг.... на 6 месеца трябва да е 6.600 на годинката 9.900 ...
е да де, ама с моя 2 кила и половина с напиканите гащи дет се вика, утроихме сигурно кг на 6 месеца.... така, че това са "норми" които не са съвсем верни. Вярното в тях е само че около 6тия месец детенцеето е около 6.5кг /средно/ и около 9-10кг/пак средно/ около годинката...

Лика, не е проблем според мен домашното пюре от картофче - особенно пък ако е от някое село. Бебенцата го харесват много, може като го свариш да го разредиш с кърма защото иначе без сол и захар ще нагарча, а кърмата е сладка. Ако го правиш с вода ще трябва малко захар да сложиш сигурно. И разреждай повече да не става лепкаво, че иначе става като лепило Sick и може да ти го откаже.

mishlentze, наистина не е ли рано за попарата newsm78 - дори и преди 9 години се въвеждаше след 7ми месец...да не се е объркал доктора ви нещо newsm78 Дори в книгата на проф.Трифонова, дето е за супер ранно захранване на 1 месец още попарата се въвежда след 7ми месец и глутен и краве масло не се дават толкова рано...

# 69
Здравейте.

Да се отчетем вчера след консултацията.Тежим 7.150кг/68см.Наддала е 350 гр.но не се притеснявам особенно,нали е здрава,много жизнена,не отказва храна и пълни пампите.. Simple Smile
Сложихме и последното ДТК.Другия месец ще я боцнат с втория прием Хеп.Б че заради алергията бяха отложили всички ваксини,та сега ще си наваксаме.Педито каза,че тази ваксина била болезнена,вашите бебковци как я приеха?В края на месеца сме на изследвания за хемоглобин.Разбрах че ако е под 100 се дава желязо и т.н. При Драганов също трябва да наминем.
При нас още не се чува амам-мамаамм и други подобни,но пък по цял ден надува бузки и се опитва да каже "пппп.." през стиснатата устичка,получава се нещо такова  smile3534   Joy
Вече въведох и трите ни разрешени меса.За попарата и на нас ни каза най-рано от 7-мия месец(то и нащо ще е една попара-само Фризопеп и домашен сухар).
На mishlentze доктора отдавна го "фиксирах" че работи по старата руска схема.Аз и затова си смених педито,ама всеки си знае.. Whistling

Честото и от мен на минирожденниците и на озъбилите се!

Vili4ka вчера бяхме в парка от 9 до 11 звънни ми другия път,да не се разминем..
lika много вкусна почерпка,благодаря!  Wink
surfline добре поне че се обажда свекърва ти кога ще ви посети,моята вече и т'ва не прави,направо си звъни на вратата!И обикновенно с въпроса"Спите ли"?(т.е.Дарина),е викам си и да спи все едно,няма да си тръгне.. А за такт изобщо не може да се говори-тя едва ли знае и значението на тази дума.С такива хора разговарям по директния начин за да ме разберат,иначе ако съм тактична ще мигат на парцали чудейки се какво имам в предвид. Stop
Telma приятна ви разходка на Витоша,ние още не сме стигнали до там(нищо че ни е под носа в Княжево) но днес може да се разходим до Св.Мина,хем да насрочим дата за кръщенето.

# 70
За попарата и на нас ни каза най-рано от 7-мия месец(то и нащо ще е една попара-само Фризопеп и домашен сухар).

ами неможе ли да даваш някаква житна каша вместо попарата? Например нещо такова: "Безмлечна каша NESTLE 8 Зърнени култури с Бифидус" от тук.
незнам има ли в Бг това:
Това според мен е по-добре от попарата със сухар - аз такава каша съм давала на децата си и по-големи, не само 6 месечни за закуска сутрин.

# 71
[desi] и аз така съм решила да давам нещо по-полезно и хранително от прости сухари.С тях само ще въведа глутена,от там нататък попарата ще е обогатена с каша.Тази "8 зърнени култури" отдавна съм и хвърлила око,ама нали е от 8-мия месец и засега взех ориз и рожкови,а другата после. Мернах и една зърнена каша на Блевит пак безмлечна,но пък глутенова,та и нея от другия месец почвам.Те на Блевит са им много хубави кашите,не знам при вас има ли ги?

Да ви  питам нещо за ваксините..
Вчера се заговорих с една мама и ми каза,че в целия ЕС от години не се поставя БЦЖ,вярно ли е?! Аз съм доста скептично настроена за всякакви ваксини на бебета,пък ако ще и убити да са.Т'ва си е яко натоварване за организма!На запад май само ако се ходи в страни от третия свят се слагат доп.ваксини..  Thinking И с тея реимунизаций така се спекулира,дано ако влезнем в Евро съюза имунизационния календар да претърпи промени.. Confused

# 72
  • Madrid
Здравейте!
Аз вчера съм пропуснала да поздравя минирожденичетата Embarassed,но сега го правя като им желая много усмивки!!!
Честитя юбилейчето и на днешните малчугани  bouquet
Да ви попитам-как ги спретвате тези виртуални почерпки?Иска ми се и аз да ми приготвя нещо,но не знам как Confused

# 73
mishlentze - благодаря за почерпката! И ние ще следваме вашата програма идната седмица - кръв и урина, ортопед, консултация, ваксина ... абе ще си наваксаме за едномесечната почивка! Я, кажи колко струват тези торбички и като ги пробвате, какъв е резултата.
Дес - честотито ви зъбче и дано наистина по бързо да пробива и другото! Браво за отпуската, но нещо ми звучи като - излизам отпуска за да свърша малко работа! Дано намериш време и за релакс! Целувки на цялата банда!
[

Лика торбичките са по 1.30 едната, от санитарните аптеки се купуват, аз от тази на Славейков ги купих.

Дес, честито зъбче  bouquet

# 74

mishlentze, наистина не е ли рано за попарата newsm78 - дори и преди 9 години се въвеждаше след 7ми месец...да не се е объркал доктора ви нещо newsm78 Дори в книгата на проф.Трифонова, дето е за супер ранно захранване на 1 месец още попарата се въвежда след 7ми месец и глутен и краве масло не се дават толкова рано...

Ох, вие съвсем ме освиркахте с тая попара, ще взема да я спра Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт