Януарски акробатчета падат от шезлонзи и креватчета

• 11 810
  • 288
  •   1
Отговори
# 90
а и ФРИЗОПЕПА има и с 4 или 5 плпда(тои е кремче)Е МНОГО ДОБЪР

За готова каша ли става въпрос? Не съм виждала,къде я има?
Дали не става дума за Фризокрем и това да е просто малка грешчица Thinking Wink
Толкова от мен засега.Целувки на всички Heart Eyes

Абе и аз така си помислих,ама нали надеждата умира последна..Сега покрай поредното малоумие със спирането на лечебните млека съм изперкала.. Rolling Eyes
хихих ФРИЗОКРЕМ ДЕ обърках се малиии не съм наред така е мами като съм с 2 Embarassed Embarassed Heart Eyes Blush Mr. Green Laughing Joy hahahaна едното (момичето )викам КРИС на баткото ДИАНА И  тои горкия  представете си реакцията #Crazy #2gunfire #Cussing out #2gunfire #Crazy Sick

# 91
а и ФРИЗОПЕПА има и с 4 или 5 плпда(тои е кремче)Е МНОГО ДОБЪР

За готова каша ли става въпрос? Не съм виждала,къде я има?
Дали не става дума за Фризокрем и това да е просто малка грешчица Thinking Wink
Толкова от мен засега.Целувки на всички Heart Eyes
Абе и аз така си помислих,ама нали надеждата умира последна..Сега покрай поредното малоумие със спирането на лечебните млека съм изперкала.. Rolling Eyes
Съвсем си си наред нищо ти няма Peace
Подкрепих подписката за безплатните млека на дечицата.Дано има резултат  Praynig

Последна редакция: сб, 08 юли 2006, 20:11 от Des29

# 92
BODLIVATA, ти ли беше казвала за един прах-Sano Maxima ли беше? Че да поръчвам да го търсят.
Да, тук БЦЖ не поставят, но за нас специално се допитаха как е по БГ календара. И ни я сложиха, макар и по-късно, че при прибиране в БГ попадаме под риск newsm78
И аз питах дали да не намаля вит Д (по 5 капки e и за двама ни), че тук е такова слънце, но не. да съм го давала.
А изследвания на кръв и урина май пак само в БГ правят задължително на всички.

Sea woman, и аз си мисля, че ако един ден отида сама с двамцата на плажа после билетът за Карлуково ми е по-сигурен от този за Холандия  Thinking

Ох, май ще дописвам после...

# 93
Честито и на днешните бебоци ставащи на 6м.!  bouquet
Ние днес не успяхме да се занесем на Витоша, но пък се видяхме с този-онзи  Laughing Ще отидем друг път, но се надявам да е по-скоро!
Много добре сте подкарали пак за захранването  Peace
[desi] аз съм малко скептична относно стабилното седене при начало на захранване. Съвсем стабилно повечето май сядат след средата на 7м.  newsm78 , а това вече ми се вижда късно още повече, че те доста дълго време само ще опитват (ако се приеме този начин де). А ако е и в стол за хранене с полулегнало положение, като столче за кола, не виждам проблем. За мен най-важно е да не избутва храната и затова чакам. Даже и СЗО пишат, че може не всички признаци за захранване да са покрити.
Бояна също седи вече за по десетина секунди.
За кашата също да питам, като си се кърмим на поискване и ще я давам след кърмене може ли да е с вода забъркана, а не с кърма? И по принцип от кога се дават млечни каши всъщност?
Gerylyn много ме разсмя с тва Карлуково, ще взема да се замисля за второто  Laughing
Хайде и от нас лека вечер!

# 94
Просто не ми дава да съм ангажирана с друго щом той яде. За разговори с тати и дума да не става, ако се кърмим. Направо размахва ръката и вика даже yahoo_49. Като спрем да говорим продължава блажено храненето.

Хе- хе, и Поля е така. Трябва да съм й изцяло отдадена Laughing

А на последната  консултация беше 7600г, 65 см... Кога порасна толкоз на тая " гола" кърма Grinning В количката се вози полуизправена от около 2 седмици и определено й харесва.
Двата й долни зъба вече ги усещам й върху себе си- като се намуца ме гризва предпазливо и ми се хили, ама като ми набара пръста... е, тогава ми прималява Laughing Че си го тика и неистово в устата. От няколко дни я слагам по малко в проходилка, че иначе съвсем нищо не мога да свърша вкъщи. Интересно й е. Даже се придвижва странно на страни. Е, ама и бързо й омръзва.
Обривите й не са това, което бяха. Позатихна положението, ама пъпчиците от горещото ме вбесяват. Като позахлади и се скриват и пак наново.
Та и моя цикъл още не се завърнал. Миналата седмица направих един тест, защото ме стегна нещо шапката. Ама как ми се разтропа сърцето, докато го чаках... Не се бях притеснила толкова, като " открих Полята в мен" Laughing Викам си, ей сега ще те питам аз тебе каква я свърши и каква ще я вършиш. Уф, добре, че нямаше 2 черти.
Ние също още се кърмим и не съм захранвала. Нощем ми е много интересна, като я взема на леглото и като отвори уста и чака да бутна цицата, без да се събуди изобщо Grinning
А, нашата нова педиатърка какво ми казва- да съм почнела млечни каши сда й давам. Казва изрично млечни. Е, не ми обясни защо. като казвам, че щом продължавам кърмене на поискване, защо млечни каши, а не напр. " разредени" с кърма. Тя нищо не отговори Rolling Eyes
О, и друго, да побързам със захранването и с въвеждането на месо, защото бебетата на кърма развивали анемия Rolling Eyes
То с тия педиатри аз от трън, та на глог, ама в този град по- добро няма да намеря. Поне този кабинет е чист и е спокойно.

# 95
Telma, според мен скоро ще стане сядането стабилно - на около 6 и половина месеца, а дори и до 7  да чакаме не е фатално. И на 9 да се захрани според мен не е притеснително. Но всички бебета около 6-7 месеца почва да не им стига кърмата(защото мама може да произведе около 1.200мл на ден) а те почват да се хранят с по повече храна и тогава се добавя о другата храна освен млякото. Проблема е преди това че ако се захрани, често е за сметка на млякото и това не е добре/примерно бебето ако може да приеме само 700мл на ден, по добре е това да е само мляко/

За кашата - да - след кърмене се дава безмелчна каша разредена с вода. Ако искаш да замениш кърмене се дава млечна. Т.е. мялкото не трябва да се изгнорира - и се решава дали да е кърмене и после каша или само млечна каша/ако примерно бебето е на АМ/. Но доста майки които хранят  с Ам предпочитат пак да дават кашата и АМ отделно или да смесват безмлечна каша с АМ, защото млякото в готовите каши не е адаптирано.

Добра схема за кърмено бебе е тази:

при събуждаме - кърма
ЗАКУСКА - каша зърнена безмлечна
преди сутрешно спане - кърма
веднага след събуждане - кърма
ОБЯД - зеленчуци, за десерт плодове
преди заспиване след обяд - кърма
веднага след събуждане - кърма
ВЕЧЕРЯ - зеленчуци, плодова каша или зърнена каша
Преди заспиване вечер- кърма
нощем ако бебето се буди -кърма

така се запазват 6 млечни хранения и се въвежда и 3 хранения дневно. Около годинката отпада сутрешното спане, съответно и 2 кърмения, и децата заспиват веднага след обядването с което отпада и кърменето преди заспиването/или при събуждане, ако детето е искало мляко преди това и е минало време от обяда и детето става около 16 часа - а ще вечеря около 17/
така остават до 1 1/2г само 3 кърмения , а след това остават само 2 рано сутрин/5-6часа/ и вечер преди заспиване, които остават докато детето се отбие

Тази схема става и за АМ. И е лесна за изпълнение защото детето се храни с цялото семейство примерно в 8, в 12 и в 17 часа. А и лесно се въвеждат новите храни, защото първо въвеждаш примерно вечеря, после обяд, после закуска...

За захранването - голяма спекулация е това с Анемията - не се изчерпва желязото току така - в кърмата желязо има и то във форма която се усвоява 100%, в АМ също има (10 пъти повече, защото се усвоява много -по лошо).Недейте забравя, че в развиващите се страни децата бозаят без въвеждане на пюрета и каши поне 9-10 месеца и не развиват анемии...
Вярно е за анемията само за бебета хранени с кисело мляко. Това е като за кашите дето помпали...ми помпат кашите от препечено брашно, ама аз не знам коя мама прави домашни житни каши newsm78 - готовите всичките по калории са колкото и в АМ на порция - поне може да го проверите по кутиите.

# 96
Здравейте момичета Grinning
Аз съм се сдухала заради работата, нямам никакво време, направо тези дето ходите на работа най-искрено ви съчувствам Cry Алекс тази седмица ще ме побърка #Crazy Откакто почнах работа явно и на него му идва периода със зъбите или пък се дразни че не ме вижда почти по цял ден, освен докато го храня  и се буди непрекъснато през нощта, реве , не ще да спи. Абе ужас ви казвам ooooh! Той никога досега не ми е правил проблеми през нощта , будеше си се само да хапне, с татито ходим като сомнамбули вече. Сутринта той го гледа от 6 часа нататък аз да спя, после аз го гелдах той да спи и така Whistling
Да не забравя да честитя половин годишния рожден ден на всички сладки бебоци и мерси за почерпките  bouquet
БОДЛИВАТА - кой е писал петицията, много добре изглежда, питам да го привлечем в сдружението Wink Драганова обеща на срещата тази седмица, че ще отправи питане към касата за млеката, да видим какво ще стане Thinking
Lilli радвам се че проблема с гърдата се е оправил
Лика и вие с Алекс сте по-добре  bouquet
и ние сме в отбора на мааам-кащите, а казваме също и ба-ба-ба Joy Днеска в Билата  докаот пазарувахме през цялото време не спря да плямпа, а накрая на касата, понеже продуктите като минават оттам и издават един пиукащ звук и той се беше захласнал направо hahaha
Тами, Монката според мем прилича и на двама ви да знаеш Peace
Момичета, някоя от вас може ли да ме светне що за чудо е това walker? newsm78
Хайде лека нощ на всички Grinning

# 97
Момичета имам въпрос за водата?Защо според вас е по-добре да се предлага с чаша, а не от шише  newsm78. Освен това кога да я предлагам, между кърмения ли, по колко , извинете ама си нямам идея Rolling Eyes
А и това захранване вече ми се вижда просто ужасяващо Sick, ако можеше да си караме само на кърма добре щеше да е Mr. Green Знаете ли някоя книга в Бг , която е за късно захранване, че с тая работа нямам много време да се ровя във форума, ако имам систематизирана информация на едно място ще е много по-лесно, но книгата на Трифонова категорично няма да я взема Mr. Green
Кали - за кожния, като се чуем с теб ще ти дам адреса и телефона Peace

# 98
Та да си продължа и аз мисълта. Тук и за Хепатит Б ваксината не е в имунизационния им календар.  Но пък млякото за алергични, ако ти го изпишат се поема от застрахователите, а не от семейния бюджет. И на мен много странно, безумно и необяснимо ми се струва решението на НЗОК  Close

[desi], схемата ми се вижда чудна, да видим как ще я вкарам в действие.

и ние сме в отбора на мааам-кащите, а казваме също и ба-ба-ба Joy
Дани откъде му е на устата и аз незнам като няма и един ден прекаран с баби, но и той го използва от вчера. А понякога и във вариант буба-баба.  А с  това smile3534 и бръмчене се размазва от кеф и хвър4ат едни лиги по бузите, пък мама нека ги маже. Ми те сухи не остават, щото после идва ред на ръката в устата и т.н.

Наш'те екземи леко се завърнаха, но не са това което бяха. Дано и да не се развихрят пак. Но той така се чеше милия, че те уж видимо изчезнали избиват точно на почесаното наново. И като текне тая лимфа няма заздравяване  Tired

тъкмо щях да питам lika що не се е разписала тази вечер(както обикновено към 23) и взех, че се сетих, че беше писала че незнаеш кога ще се добереш до компа ако не ме лъже паметта

# 99
Добро утро мами и беборани  Laughing
Честито на днешните 6-месечковци!   bouquet

[desi] и на мен ми хареса тази схема, която си дала, но предполагам 3 пъти твърда храна на ден се стига за 2-3 месеца  newsm78 Бояна заспива винаги с кърмене, но в повечето случеи след събуждане не иска пак да суче минава около час, та при нас май ще е по-различно. А като тръгна и на работа хич незнам как ще е, че с цеденето хич ме няма. Цедя само ако се препълват, което не е ставало от доооста време.
kleo_80 ти как процедираш с кърменето, цедиш ли? Водата мисля, че само след твърдата храна се предлага, а накрайника мисля помага да се приучат по-лесно към обикновенна чаша после.
А за сядането тук в квартала има 3-4 бебета на по 7,5 месеца и още не седят сами стабилно та затова си мислех  newsm78
БОДЛИВАТА и аз се разписах, че аман от простотии!

# 100
[desi] и на мен ми хареса тази схема, която си дала, но предполагам 3 пъти твърда храна на ден се стига за 2-3 месеца  newsm78

да - това е към което се стремиш, когато бебето е на 1годинка. Т.е. го достигаш за около 6 месеца. избираш  си едно хранене което ще бъде първо - примерно си на работа и избираш обяда. На обяд почваш да даваш 1 после 2 после 3 лъжички каша докато стигнете 5(5 сухо вещество, това е повече като се приготви) као стигнете 5 почваш да въеждаш следващо хранене....
и в един момент детето яде 3 пъти по около 50-100мл твърда храна. Ако се чувства добре като си ги въвела решаваш примерно понеже бебето изгладнява повече и увеличаваш количеството на 150мл твърда храна на едно от храненията само... и така нататъка - като почне да не му стига пак на още едно хранене увеличаваш и така нататък....

Но ти като ще ходиш на работа, е по добре да даваш млечна каша (безмлечна приготвена с АМ или с цедена кърма) и такова пюре. Това ще замести едно хранене с  кърма. Ако детето заспива с  мляко обаче може пак да даваш безмлечна и да даваш мляко преди нанкане. Но ако не папа след събуждане може тази порция мляко да се сложи в твърдата храна след събуждането/примерно час както ти казваш след като се е събудило детето/. Въобще според мен е по-лесно с тази схема, защото знаеш, че трябва 6 пъти да се папа мляко и да има закуска обед и вечеря. Ако отпадне едно хранене с мляко просто го слагаш в храната с лъжица.
А може и друго - да кърмиш сутрин, като се върнеш от работа, преди заспиване вечер и веднъж нощем/ако не се буди бебока ти преди да си легнеш по късничко просто го слагащ спящ да суче преди да заспиш/, а денем да се дават само трите хранения с твърда храна с по мъничко АМ вътре. Така ще имаш 4 кърмения + 2 млечни през деня разделени в 3те порции храна които му дават и пак е ОК. Просто ще експериментираш да намериш какво най добре понася на твоето бебе.

А има и още нещо - когато бебето стачкува и отказва гърдата ще трябва да минаваш за няколко дни отново само на кърма/а денем може да е само АМ/ доакто премине стачката. Или ако видиш че детето не приема достатъчно мляко и не суче много - махаш по едно хранене с твърда храна и караш така докато пак прояде млякото. После може като всичко се нормализира да опиташ пак да го въведеш. Въобще принципа е да се водиш по детето - няма норми колко мл трябва да яде и от какво. На годинката трябва да сте стигнали около 200-300мл твърда храна, това означава че примерно ако на 10 месеца ядете 3 хранения по 50мл е пак ОК. Има и по-лакоми бебета Simple Smile Ако не намаляваш обаче млякото за сметка на твърдата храна всичко ще е наред.

# 101
Здравейте мамчета  Grinning
Открих къде ми е проблема с компа,ми как няма да е бавен след като мъж ми си сваля по 20 филма едновременно  Close.
БОДЛИВАТА,desi благодаря за отговорите   bouquet
desi при нас проблема е,че не иска да яде само мляко.Цоква по 2-3 пати и като го усети и започва да плюе и да бута шишето.Като му направя каша и му е гъсто си хапва даже с кеф,мляко с лъжичка също не иска.Не обича да му е рядко човека   Crazy.Последния месец е наддал 400гр,мисля,че не е толкова лошо.Не мисля да слушам докито и да замествам хранене,защото както казваш ти,съвсем ще му се намали млякото.За сега пробвам следния режим,но нещо не ми успява винаги-
9ч-150мл каша с АМ
12ч-150гр заленчуково пюре
15ч-150мл АМ
17ч-60-70гр плодово пюре-не го обича особено и понякога го смесвам със следобедното АМ
21ч-150мл АМ
1ч-150мл АМ
след това ако има събуждане,давам цица,но там няма почти нищо.Сигурно има достатъчно за да го залъже и да продължиме да спим.
БОДЛИВАТА какво да ти кажа и те тук са ми дали една схема за захранване от която лошо ми става.Например,чушка,лук,домат са за след 10ти месец,а за след 4ти мога да дам кайсия,праскова,киви,ананас  #CrazyАз въобще не се ръководя по техните схеми,а от тук ат форума Wink За алергията,не са ни правили никакви изследвания,просто доки реши така да пробваме известно време и да види дали ще има резултат.Изследвания се правели след 7ми месец и тогава пак не са точни.Доки ми даде две кутий Аптамил ХА,да пробваме.
Направо съм разочарована нашата Здравна каса и от хората които измислят новите закони.Къде сме тръгнали в Европата,не знам......Тук например получаваш всеки месец,по две кутии АМ,избора е твой с какво  АМ ще си храниш детето и те го поръчват.Това ако имаш нормален доход ,ако си социално слаб или самотна майка,месечното АМ ти го осигурява държавата.Няма нищо общо с Здравната каса.Не знам обаче как стои въпроса с лечебните млека,но предполагам,че са решили и този въпрос.Дори и да не ми връща парите тукашната Здравна каса,пак ми се полагат по две кутии,което пак си е помощ.Като разбера повече по въпроса,ще пиша по подробно.Дано и в Бгто оправят нещата,то вместо да се оправят те отиват на по лошо.Къде мога да се подпиша и аз?
ще се включа по късно пак,че змеят малък ме зове

# 102
Здравейте момичета, аз да похваля мъжлето, че вчера не ми остана време  Embarassed
Прибира се оня ден от работа с подарък, изнася на бързо една тирада, как като съм му родила най-прекрасното дете на земята и съм се измъчила толкова той нищо не ми бил подарил, че тогава се занимавахме с апартамента  и бяхме фалирали отвсякъде и ми връчва един плик.
Е, подари ми страхотен телефон, а аз се разревах Blush Бях толкова щастлива, но не заради телефона, въпреки че е супер, а заради жеста. Въобще трябва да си похваля мъжленцето. Като бяхме на Банско не ми даваше да пипна количката, той се занимаваше през повечето време с малкия и аз като му казвам "Дай ми го малко", той "Ама нали съм те довел на почивка" Joy
та момичета извинявам се за офф-а, ама ми се искаше да споделя Hug

# 103
Telma, ти какво имаш предвид за кърменето, защо да цедя newsm78 Да не би да имаш предвид работата? Аз работя вкъщи, освен това ще е само за 20-ина дни

# 104
BODLIVATA, ти ли беше казвала за един прах-Sano Maxima ли беше? Че да поръчвам да го търсят.

Мда,сигурно ще го има и във Варна.Няма да се товариш и с прахове я!  Stop

БОДЛИВАТА - кой е писал петицията, много добре изглежда, питам да го привлечем в сдружението Wink Драганова обеща на срещата тази седмица, че ще отправи питане към касата за млеката, да видим какво ще стане Thinking

Millena и майки от дир-а (алергии) са я правили доколкото знам.
Дано на по-високо ниво се решат нещата,аз като направих запитване до касата ми се отговори,че те само изпълнявали наредба N 38 на МЗ. Т.е.решенията взима МЗ,не касата. Confused

Лисана наистина много странна схема са ти дали..  newsm78 Да кажеш има ли резултат от ХА млякото. А можеш да се подпишеш като отвориш петицията в подписа ми. Peace

Общи условия

Активация на акаунт