Дяволското Гърло Тема 7 "Живот даваш - Смърт получаваш!"

• 44 493
  • 763
  •   1
Отговори
# 240
Давайте да им наоравим сценария за следващия сезон, че те обикновено по един сезон могат да сглобят и после се наакват (да не кажа другото Joy)

# 241
Теодора си е баш за ролята, а и не я възприемам като Теодора, докато гледам, а като Мия. Не знам що се вторачвате толкова в играта на актьорите, тя и Джоли не е перфектна като Лара Крофт на моменти.
Койна много я харесвам, но не мога да си я представя в тази роля. Яна Маринова - също.

# 242
Какво ще кажете за грима момичета? Laughing Само на мен ли постоянно героите ми се виждат сивкави и тъмни (особено Миа и Филип)? На моменти ми изглеждат супер неестествено...

# 243
Мислех си за чашата в ръката на убитата. Свързвам я с бокал, със светия граал. Не знам защо си направих препратка към "Шифърът на Леонардо" от поредицата на Дан Браун. Simple Smile Та там бокалът не символозираше ли женското начало, утроба, даването на живот или нещо такова? Може ли Рамаданова да е майката на убиеца и той да я наказва за нещо или да е навредила на майката на ... Асен? Теории, теории... Simple Smile

# 244
В Шифърът светия граал е точно утробата на Мария-Магдалена, която ражда дъщеря на Христос.
Може наистина да е свързано с някакво тайно раждане и пак към Асен отиват нещата.

# 245
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Aз пък мога да си представя Яна Маринова като ченге и профайлър.
Епизода не ми хареса,за мен беше пълнеж.Не е необходим цял такъв,за да покажат колко добра е Язова в работата й.Ние това го забелязахме отдавна.
Според мен Чанов няма общо с пращането на пари и му ползват името,за да го натопят по някакъв начин.Иначе,с оглед високата позиция и власта,която един прокурор има,напълно естествено ми звучи да е вземал рушвети,но замесен в серийни убийства - категорично не.

Два епизода без Асен,тъкмо му изчистиха името и някак си спрях да фокусирам над него(той ми беше заподозрян №1),а все нещо ме връща при него.

# 246
Не виждам нищо нередно в това, че Духовникова била "остра", "изцъклена", полуробот" и т.н. - такъв е персонажът й, това пресъздава. За мен дотук от изгледаните серии образът на Мия Язова е точно такъв - мъжкото момиче, жената-фурия, на която нищо не може да се опре... "Пренавита", "груба"... ами пресъздава агент от ДАНС, и то го играе "отворен" такъв - как точно да изиграе такъв суров тип човек, макар и жена - да пърха с мигли, сервирайки мекички с пудра захар на Филип Чанов, докато гледа "На кафе" с Гала ли?! Изобщо не ми е сред любимите лица и актьори тя, впрочем аз сред българските нямам такива, но жената определено си играе добре ролята, а и е симпатична - не казвам умопомрачително красива, но е спмпатична и смятам, че хората я "хранят" доста неоснователно, коментирайки външния й вид и актьорската й игра, при положение, че самата актриса си изглежда и се справя повече от добре.

Хич не го мисля убиеца, наслаждавам се на филма и това е. След няколко серии ще го видим кой е (или кои са) така или иначе. Факт е, че направиха един добър сериал за пределите на България и не ми се занимава с бистрене на теории, критикуване и т.н. Това е мнението ми на обикновен зрител. Аз съм повече от доволен. Сериалът ми е интересен и го гледам с удоволствие.

# 247
Бокалът е свързан с откъса от Библията, който отчето прочете на Филип и Мия.
Откровение 17:4 и 5 Съд над великия Вавилон
Жената бе облечена в багреница и червено и украсена със злато, със скъпоценни камъни и с бисери, и държеше в ръката си златна чаша, пълна с мръсотии и с нечистотиите от нейното блудствуване.  И на челото й имаше написано това име: Тайна; великий Вавилон, майка на блудниците и на гнусотиите на земята.

Последна редакция: пт, 26 апр 2019, 17:27 от Little Pearl

# 248
Забелязахте ли как част от речта на Венцислав( ако не му бъркам името) се припокрива с текста от началната песен,в частта за генералите,даващи заповеди на войници,отдавна забравили каузата,за която се борят. Оказа се,че има подсказки в текста й, както някой беше споменал. Остава да видим дали ще има и по-съществени. Така или иначе малко остана до развръзката.

# 249
  • Бургас
Забелязахте ли как част от речта на Венцислав( ако не му бъркам името) се припокрива с текста от началната песен...
Явно не  си внушавам! Smile  От финалната сцена на 8 епизод ме гложди и тръгвам да споделя , но се отказвам, за да не досаждам с взирането си в тази песен! Направи ми впечатление при влизането в дома на Рамаданова - песента зазвуча  с някак заглушена музика и акцент върху гласа.  

"Are you going to Scarborough Fair:
Remember me to one who lives there.
She once was a true love of mine.

On the side of a hill in the deep forest green.
Tracing of sparrow on snow-crested brown.
Blankets and bedclothes the child of the mountain
Sleeps unaware of the clarion call."
Липсва ми поетичен превод, уви!

Струва ми се че до този момент не е имало конкретна сцена/събитие (а не пейзаж за преход), в която да е звучала.
Та го възприех като знаково за образа на жертвата. След угрижения вид, с който прокурорът се отправи към болницата в 9 епизод, още повече си мисля, че връзката му с психиатърката е била емоционална.

Като цяло последният епизод беше много въздействащ за мен. Засегна ме, накара ме да плача, да съчувствам и на Мия, и дори на "терориста". Що се отнася до стария Чанов - ще се окаже по-голяма гад, отколкото съм предполагала (имам предвид реакцията му след финала на акцията ). Angry
Продължавам да мисля, че в едни по-добри обстоятелства, Филип би бил за Мия отличният мъж - балансьор, внасящ хармония и спокойствие в живота й и този на дъщеря й.

Последна редакция: пт, 26 апр 2019, 19:49 от lady Koup

# 250
Сега гледах програмата за другия Четвъртък, ОЖ ще си има, а ДГ - не! Ако това е честно... Grinning Grinning Grinning

# 251
И аз си мислех за това как се държат и за мъжа й, но реших, че проблемът е в мен-аз лично не бих търпяла такова нещо, но може пък мъжът на Теодора да е спокоен, заради това, което се коментира за сексуалността на Владо. Аз наскоро прочетох за това в темата за ОЖ, но действително не е никак мъжествен в това интервю, а и ми се видя погрознял, някакси са му изскочили очите Grinning

# 252
Сега гледах програмата за другия Четвъртък, ОЖ ще си има, а ДГ - не! Ако това е честно... Grinning Grinning Grinning

А какво ще дават вместо ДГ?

# 253

Хич не го мисля убиеца, наслаждавам се на филма и това е. След няколко серии ще го видим кой е (или кои са) така или иначе. Факт е, че направиха един добър сериал за пределите на България и не ми се занимава с бистрене на теории, критикуване и т.н. Това е мнението ми на обикновен зрител. Аз съм повече от доволен. Сериалът ми е интересен и го гледам с удоволствие.

И на мен ми е доста интересен, стига само развръзката да не е прекалено разочароваща. Иначе в тоя,типично женски, форум е нормално все нещо да не им е достатъчно, да недоволстват и т.н. Smiley

# 254

А какво ще дават вместо ДГ?

Освен ДГ и Кошмари в кухнята няма да дават, на тяхно място някакав игрален филм. Защо, нямам си на идея?! Нова?!

Общи условия

Активация на акаунт