Дяволското Гърло Тема 7 "Живот даваш - Смърт получаваш!"

• 44 950
  • 763
  •   1
Отговори
# 360
Молитвената броеница е мечът на вярващия. Това е един от основните ѝ символи , поне в католицизма, почти сигурна съм, че е същото и при православието.
Освен това я има и в Исляма, та може да се каже, че е нещо като връзка между двете религии.

Оригиналното заглавие на Мостът е Bron/Broen.
Понеже се писа, че там също има човешки драми, да кажа, че това не е основа , а по-скоро е обяснение защо са такива героите и не се набляга толкова. Да има ги , но основно е криминалния сюжет.
При нас е малко тюрлюгювеч , малко от този жанр, щипка от онзи и накрая малко претрупано.
И на мен рекламата не ми оправда очакванията, като цяло ми допада сериалчето, като за първи опит е сравнително сполучливо, но е можело малко повече да се поучат от западните си и дори източните си колеги ( корейците доста добре се справят с преплитането на жанри и внасянето на реализъм).

Честит празник на всички! Бъдете здрави и щастливи!

Последна редакция: пн, 29 апр 2019, 13:49 от BaDBluEeYeS

# 361
  • Другата България
Финалът съвпада с този на ОЖ, не знам дали е умишлено, според мен да.

# 362
  • Бургас
Молитвената броеница е мечът на вярващия. Това е един от основните ѝ символи...

Да, точно затова съм изненадана да видя нещо подобно в ръцете на Прокурора. Не го възприемам като вярващ и по-скоро допускам, това да е вещ на негов близък, на когото държи или поне е дълбоко свързан по някаква причина. А какви документи гори, нямам търпение да разбера!!!

# 363
5-та седмица на играта във Фейсбук, този път Лидия Инджова дава указания: https://www.facebook.com/diavolskotogurlo/videos/433510277206995/

# 364
Само пропусна да ни посъветваш да си гледаме турските сапунки Wink
Какво да св коментира като го дават от дъжд на вятър. И само не ми обяснявай, че е по западен тертип това. То хубаво, ама и тази седмица ще го пропуснат, по незнайно какви причини.
Има много неща, които ме дразнят, но го гледам, защото искам да видя какъв продукт са направили в крайна сметка.
Като не харесваме нещо българско, все се обобщава, че българина бил мрънкало. Ами разлимни хора, имат различни предпочитания и възприятия.
Надали като маса народ не харесва американсите сериали, някой обобщава какви мрънкала са американците.
А въпросните Сладки лъжкини не можах да ги издържа до края, щото яко забозяха и спрях да го гледам. Ако ДГ имаше толкова серии и беше все така, и него щях да спра да следя.

Явно ти си от хората, които ръсят хейт в групата за сериала. Ами дай като го дават “ от дъжд на вятър “ пък, да спамим всички колко и кои неща не ни харесват, защото няма какво друго да се обсъжда в групата, видиш ли 🤔 Както стана ясно от няколко човека, които коментираха са празници и рейтинга спада. Предполагам на никой от следящите не му харесва, че дават само по 1 епизод на седмица, това вече е ясно. Чичо Джон може да има мнение за американския си сериал, само че в неговата държава се правят 1001 крими, драми и какви ли не сериали, за да има с какво да сравни, а бай Иван вижда такъв жанр сериал в България за първи път и тръгва да го сравнява с един от най- добрите крими сериали на запад при чичо Джон 🤦♀ Айде малко да имаме уважение към хората, които са измислили продукцията, към актьорския състав и хората зад кадър. Все пак им е за пръв път. Като имаш “ много неща които не харесваш”, не мога да разбера защо изобщо го следиш. Ако искаш да разбереш “ в крайна сметка какъв продукт са направили” си пусни само последната серия и в “крайна сметка” ще разбереш 🤷♀

# 365
Интересно ми е какъв е този манталитет-някой пише свое мнение и давай да го оборим. Не му харесва на някого, че има лични драми, ами такъв филм са решили да направят, с лични истории. Комуто харесва - да гледа. Другите да си търсят нещо по вкуса и вижданията. Аз например изгледах 1 епизод на Господин Х и морето, видях, че не е моето и се отказах. На някого може да му хареса и да го следи. Затова филми има различни.
Аз искам да го изгледам до края и тогава ще преценя каква оценка бих му поставила.
Сега да не ме нападне някои, че не съм критик!

# 366
На мен ми харесва сериала, и актьорите, и играта им. Чакам с нетърпение следващия епизод.
Преди години имаше един друг сериал, който много ми хареса, но го спряха, не знам защо. "Кантора Митрани"

# 367
Дооообреее, страхотен е сериала. Сюжета е невероятен, невиждан, уникален. Актьорите и те, няма по-красива от Тедодора, няма по-секси от Карамазов.
Нали сме събрали тука да коментираме, аз не ви нападам, че се превъзнасате колко е як сериала, уважавам мнението ви. Обаче сакън да не каже човек, че не всичко му харесва... Хейт било, ала бала...
То верно човек да се откаже да коментира, явно е или хубаво, или нищо...

# 368
Janet, съжалявам, че ще те разочаровам, но не всички ще се умиляваме на даден сериал, само защото е български и се прави за първи път в България. Феновете на жанра са изгледали какво ли не и е нормално да сравняват, няма как да се абстрахираш от това, че продукцията е наша, а не американска. Или да си с по-ниски очаквания и да си снизходителен. Създателите на ДГ сигурно са наясно с това. И при положение, че заявките бяха за нещо невиждано досега - ами да, ще сравняваме с най-доброто на чичо Джон. Не виждам нищо лошо да се кажат силните и слабите страни на сериала - каквито със сигурност има. Ако само хвалим и припадаме, как ще се вдигне нивото за следващия сезон? И не говоря за "ама защо веднъж седмично, ама защо такава музика", а за критиката по отношение на части от сюжета.

# 369
Малко офтопик, а може би не... най-обичам да ми се обяснява колко невероятен е филм/ сериал, само защото е български. А то бозица, братче, от вкиснатата, ама щото е български трябва само да се хвали... И, за да няма обидени и наранени чувства, не става дума за ДГ или за някой коментиращ, по принцип говоря. Понеже се обобщава за българина, да обобщя и аз, че е масова практика, ако не хвалиш българското, значи си хейтър. Нали трябва да има критика, да се взимат поуки. Така следващия филм/ сериал, ще е по-добър. И с риск форумната полиция пак да ме скастри, ще дам за пример ОЖ. От толкова масови хвалби във фейса, сценаристите толкова си повярваха, че прецакха целия сериал, само за да угодят на феновете си, които сипят хвалби. Ако се бяха вслушали в някой друга критика, сериала нямаше да е тази пародия, която е в момента.

# 370
Няма да си вземат поука от нечии анонимни критики. Кой стои зад тях, с какво образование, с какъв интелект? Поуката за тях е рейтингът и отзивите на кинокритиците.

# 371
Темичката стана доста неприятна за четене. Да я прекръстим на “Критерии за оценка на негативите на продукциите и актьорската игра”. НЕ казвам, че не трябва да има критика. Но то се обърна на състезание кой повече отрицателни коментари ще напише 🤔.

# 372
Темичката стана доста неприятна за четене. Да я прекръстим на “Критерии за оценка на негативите на продукциите и актьорската игра”. НЕ казвам, че не трябва да има критика. Но то се обърна на състезание кой повече отрицателни коментари ще напише 🤔.

😀😀😀

# 373
Ами то просто, като няма матр'Ял за обсъждане и почваме да се дръвчим.

Може ли някой да ме светне тази игра, която пускат с каква точно цел е реални подсказки или печелиш нещо, като билет за финала на сериала? Имат ли реална връзка с разследването?

# 374
Дългите празници май  нажежават отношенията не само в семействата , но и в групите Joy
Не виждам защо  толкова трябва да се напрягаме . Нали тук изказваме различни мнения или вече не е така ?
Този лаф с дистанционното даже вече не ми е смешен . По същата логика   на който не му изнасят различните мнения  , да не влиза тук и да не чете .
Гледам сериала  не само защото е български , но и в известен смисъл ме интригува .
Не мисля  че великата реклама отговаря на продукта , който са създали "проектантите" .
Ако не бях чела  интервютата с вълненията на артистите , може би  щях по-леко да  приемам играта им .
Срещу природата нямам забележки Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт