Дяволското Гърло Тема 7 "Живот даваш - Смърт получаваш!"

• 44 759
  • 763
  •   1
Отговори
# 660
Ех таз партия бре. Поне разбрахме, че Чанов-старши е наше момче. Но след 1989 г. се е конвертирал на мюсли с броеница и се е изкарал репресиран, за да не обръщат смолянчани внимание на соц-ком миналото му, въпреки високо заеманите постове и как се е добрал до тях.

Уеуе, в Смолям си имат "Център за психично здраве" (и с надпис на английски при това, "майчиния език" за нищо го нямат), а в Софето измислиха име на 4-ти км, само и само да не пише лудница. Разхождах там кучето веднъж преди повече от 20 г., когато не беше още оградено и застроено и беше страшно-повечето резиденти бяха деца и отдалеч се виждаше, че не ги слуша главата ... Хванах си кучето, че се опитаха да му се нахвърлят като в някой зомби филм и избягах с мръсна газ и повече не стъпих в района до преди 2-3 г., когато се развеждах с топлофикация и видях, че има ограда, станала е някаква МБАЛ и отвън цветя и рози. Вътре сигурно си е същото.

Д-р Рамаданова майка на Филип и детето с психични отклонения. Особено с появята на Чановица на местопрестъплението - не може да има деца, защото на младини е ходила на бригади в урановите мини. И нея не я слуша главата, но няма физиката за такъв вид убийства, совен ако Руфинка не я е заклела със свръх сили.

Обхват в пещерата, яката работа. Посетих я като дете и тогава нямаше мобилни тутурутки. Време е да повторя и да проверя сигнала. Също ме провокираха да си направя домашен "митбъстърс" изгаря ли напълно бензина и възможно ли е да вмирише пепелта? Единстеното сигурно е че ще бръкна в дажбата на косачката ... И незасъхналата кръв?! Това и в американските кости и други фантасмогории го няма.

Ех какви течения само. И аз като дете хвърлях/губех разни неща в реката зад блока, газех където беше до колене, нищо не намирах и много плаках за една значка с лика на оранжевия робот от "Бенджи, Закс и звездният принц" ...

Имаше и нещо образователно от обща култура: научих за Николай Вранчев от Смолянско, чието читалищно дело беше брутално осквернено от Пипо - престъпление 1, последвано от престъпение 2 - шофиране в нетрезво състояния след употреба на 200 грама твърд алкохол, което е престъпление 3 и 4, защото беше без бандерол и акциз и наруши забраната за консумация на храни и напитки в читалнята. А преди това престъпление 0 като кърка в бара преди да отиде в библиотеката. Поне не използва мобилен телефон, докато беше в МПС-то.

Гот е че се появи актьорът, който игра уредник на музея. Много е симпатичен, но отдавна не се беше мяркал по сериалите. Асен-Хасан ми хареса като идея, но защо му е да прави такива сложни изпълнения. Можеше да намери и друг начин да се свърже с ДАНС за спасяването на малолетната бежанка. Ще трябва да кажат за какво е наградата и може би ще се изясни за какво иде реч, както и да ги видим новите лица в следващия епизод какви са и защо се появяват сега?

# 661
Според мен, по нареждане на Партията(Чанов),граничарят е хващал определени хора от границата, предавал ги е на милиционера, а той ги е водил при Дениз Рамаданова, която, като психиатър, е правила експерименти с мозъка на заподозрени("виновни"), може и електрошокове да е прилагала.
А, след като показаха промото, там един дядо казваше, че се е надявал никога повече да не говори за това,
ми щукна щурата идея(нали убийствата са извършени по различен начин), че "героите" от снимката, са почнали един друг да се избиват.
Сред бежанците, се е появил някой от миналото, когото са мислили за мъртъв и първият, който е убил, се е почувствал застрашен, искал е да прикрие себе си, да не се "разсмърди геройството им" но, това да води до по-голяма вина за останалите и затова всеки следващ, също убива, а може би, отмъщава.? 😉
Руфинка, бълнуваше за дявола. Може, като в "Туин Пийкс", да се вселява в различни хора.😈
А Чанова, също е замесана в събитията от онова време.
Пак в промото, каза, че не иска да бягат, да не помислят, че са виновни.

П.П.
Иначе, гласувах, за персонаж, непоказван досега, ама нямаше отговор, убиецът е повече от един.😀

Последна редакция: пт, 10 май 2019, 03:44 от criisi

# 662
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Съвсем изключих за епизода..Благодаря на Мари_Мар за линковете.На мен и двата ми се отварят,включително и линк 1. 👍
Изгледах го.Не разбрах защо Филип толкова зле прие факта,че в миналото баща му е имал любовница.Не е повлияло на семейството му.

# 663
Не разбрах защо Филип толкова зле прие факта,че в миналото баща му е имал любовница.Не е повлияло на семейството му.

Филип, не повярва, че тя му е любовница(или, не само любовница, ако въобще е такава).
Прие го зле, защото разбра, че баща му е замесен в някаква огромна мръсотия, съмнява се, че дори, може той, да е убиецът.
Иска му се, да не е така, затова лесно се остави на майка си да го убеди, че Рамаданова е била любовница.
Но вътрешно усеща, че има и друго, затова, все подпитваше с надежда брат си:  "Не може да го е направил(убийството),а? Ти как мислиш, нали не може?!"   

# 664
  • на пистата
Това,че дават и бежанци които прекарват през граница е свързано..поне за мен.Мисля,че едно време са помагнали за залавянето на такива,които са искали да избягат през 84-85та година и затома имат награда.И сега за да изчистят съвеста си помагат на бежанци.Предполагам само.

# 665
85 година отвориха границата, тогава не са минавали нелегално, даже са ги карали насила да се изселват.
Гласувах за Асен и мама Чанова, ама тези треперещи ръце не ми дават мира, снощи пак ни ги навряха.

# 666
  • на пистата
Ама те наградата са я получили 85-та..значи за нещо преди това..през 84-та.Няма как за мамента да е.Ще видим Simple Smile не остана

# 667
На снимката е Банов на млади години, в Дом за нашите деца- Неизчезващите , където имаше епизодична роля си беше същия с мустак.
Много добре са направили колажа, автентично изглежда.

# 668
Е как защо Филип реагирал лошо, че баща му е имал любовница? Нямаше ли нещо като семейни ценности или аз съм твърде ретро в мислите си Grin

# 669
  • София
penmari, не мен това с треперещите ръце ми се е набило в съзнанието още от първия епизод. Тогава Чанов обърна внимание на Филип за тях, в същия епизод показаха бърз кадър с човека пред огъня, чиито ръце треперят и той ги стиска в юмрук. Сега пак се заговори за тях. Дали е просто с цел да покажат разликата в характерите между баща и син, или има нещ по-дълбоко?

# 670
  • Пловдив
И на мен ми хареса епизода и играта на Карамазов!
Попето и той кърти Wink
Глупаво е това с обхвата в пещерата, да Close
Обаче освен Чанов и други любови е въртяла Рамаданова...? Видяхте ли реакцията на онзи доктор след въпроса на  Карамазов Hushed

# 671
84-85 година беше Възродителният процес и насилственото преименуване на турскоезичното население. Макар че точно около Смолян турци няма, има т.нар. помаци.
Използвани са и войници от Гранични войски за респектиране на населението.
Познавам хора, участвали в събитията, страшно е било.

Казах ли ви аз, че точно тези събития ще са в основата на драмата?  Simple Smile

# 672
penmari, не мен това с треперещите ръце ми се е набило в съзнанието още от първия епизод. Тогава Чанов обърна внимание на Филип за тях, в същия епизод показаха бърз кадър с човека пред огъня, чиито ръце треперят и той ги стиска в юмрук. Сега пак се заговори за тях. Дали е просто с цел да покажат разликата в характерите между баща и син, или има нещ по-дълбоко?
Има нещо - по-скоро прилика - бащата каза :"Ръцете ми се разтрепериха като твоите!"
Защо му треперят ръцете на Филип? Понякога?

# 673
И според мен психото не е била любовница на дъртия Чанов, и той и жена му се опитват да потулят нещо, ама да видим какво.
По повод треперенето. Помните ли, че в първи епизод, на терена на местопрестъплението, дъртия Чанов каза на Филип да не издава страх. Имаше някаква неяснота около смисъла на този съвет.

# 674
  • София
Льо Попе, много е готин Попето Joy

Общи условия

Активация на акаунт