Били ли сте на астрологична консултация?

• 74 185
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Да не би въпросният астролог да има готова бланка, която да изпраща за попълване, независимо дали става въпрос за 10 минути или 10 часа. Подобни въпроси биха имали повече смисъл, ако рожденият час е неизвестен или в голям времеви диапазон.
Характерът също е повод за ректификация. В ураническата астрология.

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 22:24 от starinthenightsky

# 586
Скрит текст:
Чудех се какво точно да отговоря.
Това, което си споделила, за мен,е достойно да влезе в темата за страшките.
Не знам какво разбираш под " точен хороскоп".
Никой не може да ти разчертае живота и да даде точни прогностики за него.  Ако това разбираш под точен хороскоп и астрологична услуга.
Тогава каква е изобщо целта и смисълът да се прави хороскоп? Само за си говорим общи приказки и да си платим накрая. Ако няма точни прогнози и ,,да ми разчетат живота" защо изобщо да ходя на астролог?
Хубав въпрос задаваш.
Стигам до извода, че смисълът се различава за всеки.

# 587
"Точният" хороскоп не гарантира конкретна познаваемост до запетайка, а в някаква степен по-ясна и отчетлива картина, с по-голяма "резолюция" и приблизително точен тайминг.

# 588
Sotis,  въпросният астролог прави  хороскопи по Древна и китайска астрология.  Точно това ме примами.
Знам в колко часа съм  раждала, но при ректификация ( примарни дирекции) се получи отклонение от десет минути.  Не му споделих това за да не го подведа.  Дадох му час  в диапазон от около 15 мин. Явно това го е подразнило, знам ли..  И започна да   ме напада, че съм правила нещата зад гърба на пълнолетната си дъщеря...
 Оправдания, според мен, че не може да направи ректификация.

С методите на китайската астрология не съм запозната. Помислих, че при колега с Джьотиш си била.

Що се отнася до прехвалените примарни дирекции, те далеч не са толкова надеждна техника, за каквито ги представят /за да се продава софтът и да се правят на безпогрешни/, и не могат да се използват изолирано, включително и за ректификация. Редовно ми идват с часове, гласени до минута и секунди по примарни дирекции, които след проверка с методите на ведическата астрология дават неверни резултати в някои важни производни карти, т.е. има нужда от корекция и изместване на часа /обикновено с минути – при гранични карти/. Има редки случаи, когато всичко се засича с точност до минута, но дотук не повече от 1-2 през цялата ми практика.

Примарни дирекции могат да се ползват за окончателно прецизиране, т.е. до няколко минути. Диапазонът от 10-15 минути е доста широк за работа с примарни дирекции и може да даде неверен резултат. Освен това при работа с дирекции /каквито и да са, има различни видове/ винаги има субективен момент – за едно и също събитие един астролог набеждава една дирекция, а друг друга. А и повечето от тях не са наясно кои дирекции как и кога ще сработят, тъй като малцина определят хронократори. Някои дирекции дават събитие, други минават по-незабележимо. Зависи дали дирекцията ангажира някой от хронократорите за периода или не. Ето това така и не го научиха, защото в модерната астрология го няма. Доста колеги се представят за антични, но реално не са – ползват само оскъдни елементи и правят яко смесване с други видове астрология, най-вече със съвременна астропсихологическа. Та за какъв вид древна астрология става въпрос в случая, можем само да гадаем...

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 23:11 от Sotis

# 589
  • SF
Това са доуточняващи въпроси, които помагат на астролога за ректификацията на часа на раждане. Астрологът е отказал ангажимента, вместо да продължи с предоставената му информация и да изготви един "тумба-лубма" хороскоп.

На мене също ми се е случвало да задам въпрос, на който да ми напомнят, че аз съм врачката и аз трябва да кажа отговора. Simple Smile

# 590
Популярното мнение, поне по медиите за астрологията е че е тумба-лумба. Канят се някакви астролози, ама едва ли някой взема несериозно казаното от тях. Вероятно и астролозите, спомагат за този имидж в очите на обществеността.

# 591
Щом канят тумба-лумба астролози, такова ще е мнението и за астрологията.

# 592
  • в 1001-та нощ
Той първо се е съгласил, знаейки, че клиентката поръчва хороскоп за дъщеря си, а после "ау не е етично" ...Все едно на всеки клиент иска лична карта, за да провери дали хороскопът не е за някой друг.

Ако това беше толкова в разрез с принципите му - да беше отказал още в началото.

# 593
  • SF
Когато имам време, изглеждам и изслушвам астролозите и хем го правя с разбиране, хем веднага след това забравям и прогнози, и анализи, и празните приказки...
Ако някой ме попита сега какво е говорил Гал Сасон в Преди обед, няма да мога да отговоря. Мисля, че те си дават сметка и анализите им са пригодени за телевизия, масовия зрител и лайфстайл рубрики.

Той първо се е съгласил, знаейки, че клиентката поръчва хороскоп за дъщеря си, а после "ау не е етично" ...Все едно на всеки клиент иска лична карта, за да провери дали хороскопът не е за някой друг.

Ако това беше толкова в разрез с принципите му - да беше отказал още в началото.

Да правиш хороскоп като подарък е нормална практика. Аз съм правила на няколко човека. Трудно е, защото липсва обратна връзка.
Сега е модерно да си поръчват синастрия. Поне единият от двойката не присъства и не подозира за изготвянето на синастрията. В това няма лошо и не е неетично и не е нещо несрещано. 
Нещо е разколебало астрологът и се е отказал. За мене това е честно. И да, има астролози, които ползват такива доуточняващи въпроси.

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 23:32 от Esmee

# 594
Да, има и такъв момент – масовата аудитория иска да й се говорят простички неща и на разбираем език.
Но мунданните прогнози, които се бълват в медиите, с малки изключения, рядко са направени върху сериозна база. Много общи приказки се говорят, с малко конкретика.  За дневни, седмични и месечни прогнози да не говорим, те по-скоро са за забавление на публиката и са своеобразен рекламен/маркетингов инструмент, макар че тяхната достоверност клони към много ниска стойност, няма как да важат за всички.

# 595
Вероятно стилът психологически локум с призиви да бъдем по-добри, да си научим уроците,  като едни добри деца, да го отработим на по-високо ниво, ако има и някоя много кармична връзка ще е бонус, е предпочитан от масовият зрител/читател.
Астрологът е вид врачка, ама научна, Smile но "звездите не му говорят". За тези, които не са астропсихолози им говори математиката, астрономията, която всеки астролог според личните си рождени дадености, може да облече в думи и скрои по различен начин.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 00:32 от starinthenightsky

# 596
Вероятно стилът психологически локум с призиви да бъдем по-добри, да си научим уроците,  като едни добри деца, да го отработим на по-високо ниво, ако има и някоя много кармична връзка ще е бонус, е предпочитан от масовият зрител/читател.

Такъв тип "прогнози" масово се бълват във фейса, чета ги ежедневно. И това се харесва на масовата публика, включително и на такива, които се занимават с астрология и чиито знания не са само на ниво зодии. Ако си астролог, който не използва престорено възвишен език и не призовава за вдигане на вибрации, веднага минаваш в категорията бездуховни.

# 597
Масовата аутидория иска да се чувства разбрана от астролога. Някои астролози го постигат и без да комуникират почти с клиента.

И да, нуждите на клиента са простички, но са важни и добре анализарани могат много повече да му помогнат от други абстрактни, но точни прогнози.
Астрологията приложима към човека не е математика, както и медицината например, и човешкият живот и тяло не са числа.

# 598
И музиката е вълнуваща, влиза ти под кожата, но в основата си е математика. Без математика и астрономия астрологията е тумба-лумба. Астрологията приложима към човека минава през философията, математиката. И през интуицията на астролога.
Единственото средство за разбиране, с което разполага астрологът да разбере един напълно непознат нему човек, с непозната житейска история,  е един кръг с линийки в него или квадрат. Затова вероятно може да изглежда като ясновидство, ако разбирането напипва нещата, дори до детайли.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 01:48 от starinthenightsky

# 599
  • У дома !
Да, ходила съм при една известна астроложка и мога да кажа, че беше загуба на време и пари! Не бих повторила!

Общи условия

Активация на акаунт