Били ли сте на астрологична консултация?

• 74 175
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Клиенти, занимаващи се любителски с астрология, а някои са карали и начално обучение, ми споделят, че по консултации са им били говорени неща, които и сами виждат в наталните си карти. При по-повърхностен прочит е така, ако се работи с общоизвестните клишета и формулировки. Всеки сам може да го прочете в някоя астрологична книга, които се издават у нас.

# 601
Да не би въпросният астролог да има готова бланка, която да изпраща за попълване, независимо дали става въпрос за 10 минути или 10 часа. Подобни въпроси биха имали повече смисъл, ако рожденият час е неизвестен или в голям времеви диапазон.
Характерът също е повод за ректификация. В ураническата астрология.

Da, изпраща готова бланка с въпроси.  Традиционните въпроси плюс тези, които съм постнала.
Когато раждах часовникът беше пред мен (майка ми също присъстваше. Работеше в болницата , тогава) и видях колко е.  
Има правени две ректификации. Но и при двете  разликата е около пет минути.
Също така няма съвпад на  часът, който аз съм видяла при раждането на дъщеря ми с направените ректафикации.
Та рожденият час е известен. Но му казах, че се получава разлика от около 15 мин , поради горепосоченото.

A.l.e.n.a.
 Когато разговарях по телефонът с него( мъж е )  му обясних, че става въпрос за подарък. Че съм съгласна и на аудио запис. Дъщеря ми ще си" извади"  на лист хартия  хороскопа. И той започна- ама как така на лист хартия; ама нали е за дъщеря ви; аз лично трябва да проведа аудио връзка...Пак го настоявах ; Преди да започне  хороскопа, искам ректификация...започна едно спорене, че не можело да се направи ректификация, ако не се полълнят всички въпроси .
 Сега отворих пощата и в бланката е написал, че за да направи хороскоп трябва да се направи ректификация. Трябва да се попълнят и въпросите за характера. С този диапазон от 15 мин каза, че също може да направи хороскоп, но по-общ.. буквално се втрещих... Общ и аз мога да направя без да съм астролог Simple Smile

Въпросите са :

Опишете кое е това, което Ви прави истински щастливи, кое е това, което Ви кара да се чувствате, че изпълнявате основната си мотивация/цел в живота.

Например: чрез писане, чрез преподаване на другите, чрез изпитването на удоволствие, чрез това да сте сами, дори и в известна степен изолирани от другите, да сте с другите и да правите нещата заедно в партньорство, да пътувате, да имате интереси относно здраве/болести, духовни интереси, знание, да сте вкъщи със семейството си, да сте с децата си, да правите пари, да играете игри или комар/тото/лотария, да сте с приятелите си, да сте фокусирани върху ресурсите на партньора Ви и т.н..

Нещастен случай/контузия/нараняване (коя част на тялотото)

Болест (коя част на тялото, влизане в болница или ходене при лечител също)

Придобиване на пари (как)

Започване на първа  работа на с договор

Загуба на пари (как)

Раждане на брат/сестра

Опишете брат/братята или сестра/сестрите си, техният характер и
интереси/занимания.

Смърт на брат/сестра

Смяна на адрес/преместване на друг град
Опишете майка си: нейният характер и интереси/занимания.

Опишете баща си: неговият характер и интереси/занимания.

Смърт на майката

Смърт на бащата

Смърт на дядото (по бащина или майчина линия)

Смърт на бабата (по бащина или майчина линия)

Започване на някакво хоби/занимание

Раждане на син/дъщеря

Опишете детето/децата си: техният характер и какво обичат да правят

Смърт на син/дъщеря

Домашен любимец (ако ги имате, какъв тип е животното, кога сте го взели и кога е умряло)

Брак/връзка над 2 години, включваща съжителство и някакво споделяне на разходи/задължения и пр.

Опишете как се запознахте със съпруга/съпругата. (примерно: чрез негов приятел, чрез моя приятелка, чрез родителите му, в университета, по време на пътуване/екскурзия и пр.).

Кога се запознахте с тях.
Опишете съпруга/съпругата си: (ако не сте женени/омъжена – вашето гадже, без значение каква е сексуалната ви ориентация разбира се). Например: по-младо или по-старо изглеждащи, енергични или бавни, интересуващи се от спорт или от изкуство, наука, бизнес, знания, езотерика/окултизъм, религия и прочие.

Смърт на съпруга/съпругата

Развод/раздяла

Съдебни спорове

Раждане на племенник/племеница

Опасност от смърт, финансови дългове

Пътуване до други държави или места, (особено ако са специални), било то като почивка или духовно място (причина за пътуването също)

Духовно или религиозно преживяване, което е оказало влияние върху живота ви

Престой в чужбина/емиграция

Раждане на внук/внуче

Слава (споменати във вестник или поканени в телевизия, или някакво постижение, не на всяка цена професионално, но за което сте получили някакво признание или слава)

Започване на работа/бизнес

Писано е по-горе

Професионален успех или повишение
 Писано е по-горе

Професионален провал или позор/уволнение

Започване или прекратяване на приятелство (причина)

Опишете приятелите си, истинските такива, които са ви близки (например: по-млади/възрастни, интересуват се от спорт, учени хора, преподаватели, учени, лекари, бизнесмени, фермери, войници, духовни хора и пр.)

Загуби, „намушквания” в гърба, да бъдете подкопани от някого, който изглежда и се преструва, че е ваш приятел, докато всъщност се оказва, че е ваш скрит враг

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 13:29 от Karammell

# 602
Щом е имало часовник в родилната зала и си го гледала, бих се доверила на този час, с толеранс от максимум плюс/минус 5 минути. И моята майка ме е раждала с часовник в родилното, отклонението след ректификация е 3 минути със секунди и това е работещият час, но само за някои по-фини методи от ведическата астрология. За целите на западната астрология върши работа и първоначалният час. За стандартни дирекции 4 минути отклонение дават движение на Медиум Цели с 1 градус. За примарни дирекции толерансът е по-малък, но с тях и без това не можаха да ми ректифицират правилно часа.

Около 15 минути отклонение спрямо часа, който е показвал часовникът в родилната зала, наистина е много голямо и вероятно се дължи на грешка при астролога. Както казах, примарните дирекции не са надежден метод, когато се използват изолирано – било то за ректификация или за прогноза. Според мен проблемът при астролога се дължи на използваната методология за проверка на часа.

# 603
Ако толкова инфо обработваш, за да ректифицираш  15 минути, какво би трябвало да е при неизвестен час на раждане или такъв в рамките на 1 час ?!  Това прави ректификацията доста тегаво занимание. Ако подходът ти независимо от времевия интервал е такъв.

# 604
Прекалено много и твърде обстоятелствени въпроси, като за ректификация с почти точен час и евентуално отклонение от броени минути. Особено ако не ползва ведическа астрология и производни карти. Аз ползвам, но искам да се отговори само на събитийно ориентирани въпроси. Иначе, ако клиентът ти опише цялото си житие-битие, за какво му е после астрологичен анализ? Предполагам, че това е стандартен въпросник, който не зависи от времевия диапазон, в който се прави проверка на часа. Но щом при точно фиксиран час има изместване от 15 минути, моят съвет е да откажете консултация, тъй като изначално има грешка при астролога.

Правила съм проверка дори за родени със секцио, където часът е фиксиран с точност до минута. Но случаят беше специфичен – при по-малко от половин минута отклонение Медиум Цели сменя знак, а беше анализ на професията и статуса, просто няма как да не се направи прецизна проверка. Освен това и няколко секунди могат да изместят някоя важна производна карта, ако е гранична. Затова ведически анализ никога не се прави без проверка на часа и никога не се приемат чужди ректификации, особено от астролози, непознаващи тези методи за анализ и работещи по други школи.

# 605
За мен с най-голям коефициент на полезно действие и и при това бърз начин да провериш точността на рождения час е ректификацията с мидпойнти, ураническа астрология. Такива въпросници са излишни. Все пак се уточняват детайли.

# 606
Да, мидпойнтите също са прецизен инструмент за проверка.
С ураническа астрология не се занимавам, преди време пробвах с космобиология /без транснептунови обекти/, но сега с това море от техники както от ведическата, така и от традиционната западна астрология просто нямам физическата възможност да правя тройна проверка и троен анализ, нито може да се заплати адекватно стойността на такъв труд.

# 607
Прекалено много и твърде обстоятелствени въпроси, като за ректификация с почти точен час и евентуално отклонение от броени минути. Особено ако не ползва ведическа астрология и производни карти. Аз ползвам, но искам да се отговори само на събитийно ориентирани въпроси. Иначе, ако клиентът ти опише цялото си житие-битие, за какво му е после астрологичен анализ? Предполагам, че това е стандартен въпросник, който не зависи от времевия диапазон, в който се прави проверка на часа. Но щом при точно фиксиран час има изместване от 15 минути, моят съвет е да откажете консултация, тъй като изначално има грешка при астролога.

Правила съм проверка дори за родени със секцио, където часът е фиксиран с точност до минута. Но случаят беше специфичен – при по-малко от половин минута отклонение Медиум Цели сменя знак, а беше анализ на професията и статуса, просто няма как да не се направи прецизна проверка. Освен това и няколко секунди могат да изместят някоя важна производна карта, ако е гранична. Затова ведически анализ никога не се прави без проверка на часа и никога не се приемат чужди ректификации, особено от астролози, непознаващи тези методи за анализ и работещи по други школи.
  Бях заплатила предварително сумата и снощи ми бе възстановена по банков път. Определено съм късметлийка, че първо ми върна парите и второ, че в група винаги ми давате  добри съвети.   Е, някой ми беше обиден, но ми отговори. Благодаря много, за което!
Благодаря много, за което!
 Аз определено продължавам да търся астролог (ведически) за дъщеря ми. Сумата да не е повече от 80-100 лв. Приемам предложения. Може и на лс
 Благодаря за помощта и разбирането!
 Поздрави!

# 608
Ведически астролог с цена 80 лв. много трудно ще намериш, поне у нас. Освен ако не е някой индиец, от по-неизвестните. При доказан специалист цените в чужбина вървят по 250 евро или долара, но това са астролози от ранга на Рао. В Индия имат нисък стандарт и работят на по-ниски цени. И книгите им са много евтини, а в Амазона ги продават с огромни надценки. Щом посредствени психоастролози вземат по 120 на час за общи приказки, какво да говорим за ведически и традиционии – няма никаква база за сравнение, нелепо е да се сравняват.

Пробвай при Трифон – доколкото знам, все още не си е вдигнал таксата за българи и взема 100 лв. за устна консултация. Оттам нататък цените за устна консултация вървят нагоре. А с писмени никой колега не се занимава или ще искат двойно. Ако държиш анализът да е по Джьотиш, по-скоро потърси някой занимаващ се любителски във фейса. При професионално практикуващите има отделно такса ректификация и отделно такса анализ.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 16:11 от Sotis

# 609
80 лв за ректификация и рожден анализ, не ми изглежда възможно някой да го предлага. Дори и само за една тема.

# 610
Ако е анализ без никаква ректификация, само 1 час устна консултация или аудиозапис, без много дълбочина и детайли, може и да се намери. Ама те и астропсихолозите са надули едни цени, без да са инвестирали нито стотинка в качествена литература за обучение. У нас астрологична литература за експертно ниво не се превежда и не се издава, така че това си е сериозна инвестиция, не само в курсове и семинари. Аз дотук през последните няколко години съм дала няколко хилки само за астрологично обучение – семинари и скъпи книги за експертно ниво. Тия знания не ти идват наготово от Акаша, макар че несъмнено трябва и усет, и интуиция, и талант...

Ведически анализ за тия пари евентуално може да се получи при някой начинаещ любител астролог, който още преминава начално обучение, без много опит. Но забелязвам, че именно по-младичките, начинаещите са много комерсиални и след година-две обучение се обявяват за профита и искат солидна цена за своите услуги. Някои от тях дори започват обучение за астролог с едничката цел да изкарват след това пари. На мен това никога не ми е било цел, вече над две десетилетия се занимавам и просто така се стекоха обстоятелствата, че започнах клиентска практика, след като се освободи време от други ангажименти. Астрологията изисква сериозна инвестиция на време, за сметка на нещо друго – личен живот, семейство, забавления, кариера и т.н. Нищо не ти се дава даром, всичко си има цена.

# 611
Ако е анализ без никаква ректификация, само 1 час устна консултация или аудиозапис, без много дълбочина и детайли, може и да се намери. Ама те и астропсихолозите са надули едни цени, без да са инвестирали нито стотинка в качествена литература за обучение. У нас астрологична литература за експертно ниво не се превежда и не се издава, така че това си е сериозна инвестиция, не само в курсове и семинари. Аз дотук през последните няколко години съм дала няколко хилки само за астрологично обучение – семинари и скъпи книги за експертно ниво. Тия знания не ти идват наготово от Акаша, макар че несъмнено трябва и усет, и интуиция, и талант...

Ведически анализ за тия пари евентуално може да се получи при някой начинаещ любител астролог, който още преминава начално обучение, без много опит. Но забелязвам, че именно по-младичките, начинаещите са много комерсиални и след година-две обучение се обявяват за профита и искат солидна цена за своите услуги. Някои от тях дори започват обучение за астролог с едничката цел да изкарват след това пари. На мен това никога не ми е било цел, вече над две десетилетия се занимавам и просто така се стекоха обстоятелствата, че започнах клиентска практика, след като се освободи време от други ангажименти. Астрологията изисква сериозна инвестиция на време, за сметка на нещо друго – личен живот, семейство, забавления, кариера и т.н. Нищо не ти се дава даром, всичко си има цена.

Съгласна съм с теб, че всеки труд трябва да се заплаща според знанията. Но в нашата Родина не е така. Учили сме, инвестирали сме, но без достойно заплащане . Някои са тарикати, други не сме. И в този ред на мисли не можем да си позволим висока цена за астроуслуги.
Поздрави!

# 612
Здравейте, някой да има лични впечатления от Надиа, има сайт Астро Велида.

# 613
Съгласна съм с теб, че всеки труд трябва да се заплаща според знанията. Но в нашата Родина не е така. Учили сме, инвестирали сме, но без достойно заплащане . Някои са тарикати, други не сме. И в този ред на мисли не можем да си позволим висока цена за астроуслуги.
Поздрави!

В този ред на мисли пробвай тогава да потърсиш някой начинаещ любител или все още обучаващ се, без дългогодишна практика. Като имена обаче не мога да препоръчам, не познавам много любители. С Джьотиш сме малко и повечето се знаем. Пък и току виж някой любител, представящ се за профи, ми се е обидил, ако го назова по име. Понастоящем толкова много астролози има, че е трудно да различиш опитен професионалист от някой начинаещ. Повечето начинаещи си правят атрактивен сайт или фб страница, пускат по-начесто статии и по нищо не можеш да ги отличиш от профитата. А хората изграждат мнение най-вече от това, което четат като материали и статии.

Другият вариант е да не търсиш ведически анализ, а да се задоволиш с консултация по модерна западна астрология. Но и те не работят чак толкова евтино, на същите цени са. В крайна сметка има и добри астролози, които практикуват западна астрология.

# 614
Поздрави!

Щом не можеш да си позволиш, другият начин е самата ти да инвестираш в самообучение по астрология. Сядаш и четеш на чужди езици, наблюдаваш, трупаш практически опит. Както каза Сотис, всяко нещо си има цена, защото в него е инвестиран някакъв ресурс. Ти искаш всичко, пък за 80-100 лв. Пробвай тематично за отделна тема, тогава може да имаш по-голям шанс. При Галина Иванова, която е и ведически астролог, цената на такава услуга за устна консултация е 150 лв. По-добре малко и качествено, отколкото едно голямо нищо.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 23:42 от starinthenightsky

Общи условия

Активация на акаунт