Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 55

• 40 525
  • 769
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
С големи или малки осигуровки всеки иска да се излекува и това, което чета тук за лекарите, ме кара да настръхвам. Сякаш се отнася не е към живота на хората, а към нещо незначително...

Кара те да настръхваш, защото четеш избирателно, мила Ема. Затова си вечно разочарована. В което аз лично виждам плюсове - нека се вадят кирливи ризи, нека се отправят критики, но и хубавото не бива да се подминава. Безброй пъти аз пък съм споделяла обратното - човешкото отношение, личния подход, добрите условия, липсата на доплащане за дадена екстра... но явно се пускат покрай ушите подобни хвалби. Това, което Фри се опита да ти намекне беше, че си жива и ти, и дъщеричката ти благодарение на така оплюваните от теб лекари... при това на минимална цена... едни символични осигуровки само там да си платиш. Признай си честно, моля те! Без тези доктори щеше ли да пишеш в тази тема? Щеше ли да споделяш за проблемите на дъщеря ти?

# 121
Аз съм с импланти и Хашимото и никой не ми е казал, че може да има проблем (вече 7г.нямам де).

# 122
  • В царството на игрите:)
Ох, забавно станало тук Simple Smile Като изключим новодошлите /което не е приятно/ иначе цари атмосфера. На Детелинката колкото и да и обясняваме, че косата няма значение и, че ще порасне, тя ще си мине през своите терзания и сама ще види, че нещата се оправят. Имах такава дружка, на която от нищо друго не и пукаше освен за косата. Е, вече е пак дълга и е забравила кога беше без Simple SmileЕма пак се е развихрила и възмутила, но и това не е нещо ново. Понякога и се чудя как живее с толкова негативизъм? Със сигурност не и е лесно. По повод лекарите /опитни или не/ искам да кажа, че и при най - опитния може да се объркат нещата, както и обратното. Една от по - старите  съфорумки, която е оперирана от Младенов /когото много харесвам по принцип/ се наложи след няколко години да махне имплантите, защото нещата не се получиха въпреки всички усилия и от негова и от нейна страна.
Мила Детелинка, според мен основната ти грешка е била, че си отказала терапиите първия път. Няма как да ти е оставена част от жлезата, че тя да е била и с тумор, особено, когато ти е направена мастектомия. Това е технически невъзможно. Възможно е, обаче да е имало остатъчни клетки, които се унищожават с една евентуална лъчетерапия. Още повече, че след операцията ти не си си правила никакви контроли, а евентуално те биха подсказали нещо. Дано сега всичко е наред  и да е обица на ухото на тези, които ползват "чудодейни" илачи от близко и далеч, отказвайки лечение. Ти всъщност знаеш ли каква е била хистологията на първия тумор?
На всички, на които предстои нещо или се страхуват о нещо пожелавам кураж и Бог да е с нас!

# 123
Привет от мен борбени момичета и момче! Днес се прибрах от петата химия- първа бяла и първи херцептин... Няма да имам комбинация с Перджета, защото не се налагало. За сега се чувствам много добре... Няма го нито неприятния вкус в устата, нито дразненето от разните му там миризми. Попитах доктора какво да очаквам като странични ефекти от този вид препарат и той ми каза евентуално разтройство, което разбира се трябва да овладея, а ако не успея да отивам в кабинета му.Но все пак не е задължително , да ми се случи.. Аааа и да следя за афти. Ако се появят-гаргара с лайка или смрадлика.Това е при мен в общи линии. Пожелавам леки химии на тези, на които им предстоят в близките дни и прекрасни резултати на тези,които очакват някакви изследвания!

# 124
Привет и от мен пак! Днес говорих с докторката, защо нищо не минава по здравна каса. На теория моето състояние се води, без рак  -за наблюдение. На базата на Пет скенер и тн неща, при които няма заподозряни участъци. Основанието да ми направят операцията е моето желание. Това е положението, превантивната масектомия се заплаща от пациента, защото той сам си я назначава. Ако открият рак, тогава могат да  направят по здравна каса процедурата.

# 125
Ако не е противопоказно мажете афтите със сода.С 1-2 намазвания отшумяват.
Дано не се наложи, успех!

Последна редакция: чт, 02 май 2019, 10:54 от ДХ3

# 126
За афти и всякакви подобни възпаления и инфекции в устата ви препоръчвам Алсипин - билково е и много бързо действа. Около 5 лева е.

# 127
Привет и от мен пак! Днес говорих с докторката, защо нищо не минава по здравна каса. На теория моето състояние се води, без рак  -за наблюдение. На базата на Пет скенер и тн неща, при които няма заподозряни участъци. Основанието да ми направят операцията е моето желание. Това е положението, превантивната масектомия се заплаща от пациента, защото той сам си я назначава. Ако открият рак, тогава могат да  направят по здравна каса процедурата.

И моята беше превантивна, но си мина по ЗК.

# 128
  • София
. В което аз лично виждам плюсове - нека се вадят кирливи ризи, нека се отправят критики, но и хубавото не бива да се подминава. Безброй пъти аз пък съм споделяла обратното - човешкото отношение, личния подход, добрите условия, липсата на доплащане за дадена екстра...

Да, тъкмо затова аз казвам, че не бива всички лекари да се слагат под общ знаменател. Не по повод на рака, но съм имала срещи и с лекари, за които с ръка на сърцето мога да кажа: ЛЕКАР по призвание. Човешката природа обаче е така устроена, че лошото отношение ни впечатлява много повече, и няма как да го забравим, докато добрия професионализъм го приемаме по-скоро за нещо задължително. И няма как да е иначе, след като едно неправилно лечение може дори и живота ни да отнеме. Но, нека отдаваме дължимото и на онези лекари,на които дължим оздравяването и живота си понякога.

Мила Детелинка, според мен основната ти грешка е била, че си отказала терапиите първия път. Няма как да ти е оставена част от жлезата, че тя да е била и с тумор, особено, когато ти е направена мастектомия. Това е технически невъзможно. Възможно е, обаче да е имало остатъчни клетки, които се унищожават с една евентуална лъчетерапия. Още повече, че след операцията ти не си си правила никакви контроли, а евентуално те биха подсказали нещо. Дано сега всичко е наред  и да е обица на ухото на тези, които ползват "чудодейни" илачи от близко и далеч, отказвайки лечение. Ти всъщност знаеш ли каква е била хистологията на първия тумор?
На всички, на които предстои нещо или се страхуват о нещо пожелавам кураж и Бог да е с нас!

Хаха, за косата е така. Ще си се тръшкам на пълна програма, докато не се убедя лично, че вече няма за какво да се тръшкам. За лимфния възел, за който говорим, иранските лекари ми казаха, че е трябвало да бъде махнат още при първата операция. А след нея, да, самата аз реших, че обръщам гръб на рака и не искам да знам за него, както и той за мен, и ще живея като здрава, а ако има нещо, "оно само че си покаже", както казват шопите. Аз съм такъв някакъв неубиваем оптимист по характер. Аз не се страхувам от смъртта, не че съм се забързала да умирам все пак, но съм твърдо решена да умра само един път, а не всеки ден от страх. Ако забелязвате, страхувам се за косата си, не за живота си. В края на краищата, никой не може да прогнозира причината за собствената си смърт. Тя си идва, когато й дойде времето, и не зависи от силата на страха ни. А "чудодейния" илач, както ти се изразяваш, не е е някаква бабина билка, с това лекарство много хора са се излекували, просто дава 70 % успеваемост, предвид на това, че има и такива хора, при които лечението не сработва. В Америка има клиники, в които лекуват точно с него, но тук е почти непознато Всъщност, и химиотерапията не дава 100 % успеваемост, нали?

Цитат на: link=topic=1111314.msg38641069#msg38641069 date=1556769927
Аз съм с импланти и Хашимото и никой не ми е казал, че може да има проблем (вече 7г.нямам де).

armyhousewife , това, което четох за имплантите и Хашимото, е, че предвид високата чувствителност към химикали, свойствена за хашимотковците, то веществата, които се излъчват от силиконовите импланти, провокират усилване на автоимунните реакции в организма, и могат да доведат до развитие на още заболявания, освен Хашимото. Това, че нямаш проблеми от имплантите, всъщност е много хубаво. А казвали ли са ти, че десет години след поставянето им ,трябва да бъдат подменени?

# 129
  • В царството на игрите:)
А кое е лекарството, Детелинка? Питам от любопитство и тайна надежда никога да не ми се налага да го вземам Simple Smile

# 130
В предната тема за “Естетическите корекции “няколко жени доста обстоятелтвено бяха пуснали информация за имлантите и развитие на автоимунни заболявания.Явно има някаква връзка.

# 131
Казали са ми, но то зависи от тялото. Хубавите импланти имат доживотна гаранция. Въпросът е кога тялото ще направи капсула около импланта. Може да е след 5-10-15г.,а може да не направи. Тогава не се сменят имплантите, а се изваждат, маха се капсулата и се връщат обратно.

# 132
  • София
А кое е лекарството, Детелинка? Питам от любопитство и тайна надежда никога да не ми се налага да го вземам Simple Smile

Налтрексон в ниски дози. Стандартното хапче е 50 мг, а за лечение на рак и други заболявания е в доза от 4,5 мг. На английски има тонове информация в нета, на български почти нищо. Както казах, прилага се в американски клиники, някъде паралелно с химиотерапия, някъде самостоятелно. Ако някой реши да го прилага, да знаете, не се комбинира с химиотерапията едновременно,  защото то повишава имунитета на организма в пъти, докато химиотерапията създава целенасочено нисък имунитет, за да може да постигне предназначението си. Аз лично след като ми приключи химиото, ще продължа да го прилагам.То лекува и автоимунни заболявания, освен рака.

# 133
Привет и от мен пак! Днес говорих с докторката, защо нищо не минава по здравна каса. На теория моето състояние се води, без рак  -за наблюдение. На базата на Пет скенер и тн неща, при които няма заподозряни участъци. Основанието да ми направят операцията е моето желание. Това е положението, превантивната масектомия се заплаща от пациента, защото той сам си я назначава. Ако открият рак, тогава могат да  направят по здравна каса процедурата.
Казали са ти така, за да те залъжат и да им приемеш офертата. Парите наистина са много. Всъщност всеки лекар ще ти направи мастектомия по твое желание (щом вече веднъж си диагностицирана), защото това са пари и за него и за екипа му и за болницата по ЗК + парите, които плащаш и за избор на екип и за консумативите (от там също взимат добри комисионни).
Аз също бих се притеснила, че този лекар е доста млад и неизвестен. А още повече като гледам на сайта му  устните на колежката му - ако и бюстовете така ги прави, бягай далече по-добре.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 02 май 2019, 18:10 от Анонимен

# 134
Каквото такова ... Утре сутрин, кръц-кръц и каквото сабя покаже. Ще докладвам като мине.  Стискайте палци  да няма от гадината вътре, другото ще го нагласим. Аз от 2013 до сега си перках с две различни гърди,🤪 доста видимо различни и грам не ми пукаше и мъж  намерих.

Общи условия

Активация на акаунт