Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 55

• 41 151
  • 769
  •   1
Отговори
# 315
DZ, много ти е хубава косата. Дано скоро да решиш да се покажеш с нея.

На тези, на които им предстои скенер - стискам палци всичко да е чисто. Очакването на резултати наистина е много тягостно.

# 316
  • Враца
Мидко, може по преценка на онколога. За мен прецениха, че няма да издържа едновременно тези процедури.

# 317
DZ косата си е супер! Носи си я със здраве и махай перуките. На всички 'дето чакат нещо, само добри новини ви пожелавам. Аз чакам хистология към Петък, дано  и при мен новините са добри. Утре ще ми махнат май дрена и ще започна гимнастика, че сега много ме пробожда, дърпа  закмуква  и имам яки мехури от лепенките.

# 318
Благодаря,  момичета 🤗
Спиритче, аз в къщи си ходя без перуки и шапки. То и в къщи остана да ходя с нея 😥
До кроя на Май трърдо съм с нея - после ще го мисля 😆

# 319
  • София
DZ, ако знаеш как ми се ще да имам половината дължина на твоята коса коса и да махна перуката... Не я понасям, имам чувството, че мозъкът ми ври. А как ще е цяло лято, направо не знам...
Между другото, косата ми расте, възможно ли е и ще продължава ли да пада? Свалих я цялата на 0 номер края на април и от тогава видимо е пораснала.

# 320
DZ, ако знаеш как ми се ще да имам половината дължина на твоята коса коса и да махна перуката... Не я понасям, имам чувството, че мозъкът ми ври. А как ще е цяло лято, направо не знам...
Между другото, косата ми расте, възможно ли е и ще продължава ли да пада? Свалих я цялата на 0 номер края на април и от тогава видимо е пораснала.
   Ако си минала червената химия, да възможно е . Моята тръгна няколко дни след последната червена. Расте си тя, бавничко, но расте.

# 321
  • София
Следващият понеделник ще ми е последната червена

# 322
  • София
Благодаря ви,ще видя утре за кой лекар ще запиша.
 А за изследването ,не се притеснявам за сега .Мисля си,че всичко е наред,дано и то покаже така.
Люба,на мен сцинтиграфия ми назначиха още след първата ХТ ,но нямаше изотоп и ще я направя 3 дни преди 4-та химия.

Моята коса също порасна.Мъжът ми  каза,че много съм избързала с машинката. Като цяло си имам коса навсякъде, само над ушите  е поопадала.Каквото опада,опада след първата вливка и после спря да пада.Свърших червената химия и в четвъртък започвам бялата.От нея не пада ли косата?Ако не пада,значи наистина не е имало нужда да я минавам с машинката.Нищо де ,иначе щях да си стоя все с една и съща прическа,а сега ще мога да експериментирам.

DZ,лятото в жегите хич и не се мъчи,добре си е пораснала косицата.
 А дали можем да ползваме стимулиращи растежа шампоани или по-добре след ХТ.

# 323
  • София
Spirit, недей така, бе мило! ЗасегнА ме на тема дългокоси... Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз още пускам коса, за да я даря- година не съм я подстригвала и стана много дълга и тежка. Но трябва да е 30 см пък и на мен да остане нещо, та ще потърпя още 5- 6 месеца.

Желая на тези муцунки, които са на поредна терапия- да е поносимо, а на тези с изследванията- и помен да няма от гада.

Midkoo, ти си много печен, брат, ще се справиш Hug И да пишеш, на зачезвай!

Хули, драсни някой ред, мислим те, момиче. Kissing Heart
Хубава нова седмица ви желая!

# 324
Дами, препоръчайте мамолог в онкологията в СФ, моля Blush

# 325
  • В царството на игрите:)
Дами, препоръчайте мамолог в онкологията в СФ, моля Blush
Колкото и да е дръпнат и нелюбезен, винаги ще препоръчам д-р Иво Гергов, защото като специалист е много добър. Той е образен диагностик в Онкологията от години и рядко греши.

# 326
  • България, Велико Търново
Здравейте с днешна дата.
Спиритче, аалко, и на всички останали,  благодаря Hug
Зори, успех с изследването!
Още веднъж благодаря на всички за подкрепата! Имам нужда! Знам, че ще се справя, но имам и едни такива нехубави моменти...
От сутринта съм в диспансера, утре ще ми е първата вливка. По време на химия вземате ли добавки и какви?

Това е от мен засега! Усмихнат ден на всички!

П.П. Спиритче, цветята са много готини. Аз чакам и моите сандъчета със сакъзчета да цъфнат ама малко калпазанка си падам, та ще видим  дали не съм ги уморила 😉

# 327
ferarra Аз лично не взимам никакви добавки, но редовно си правя салатка от червено цвекло. Хапвам и повече от обикновено морковчета , ябълки и сурови ядки.

# 328
  • на път
Група, тръгвам на лъче в Сити от другата седмица. За пръв път ми е. Татуираха ме .... Дайте насоки, съвети и инструкции моля.

# 329
  • Плевен
Група, тръгвам на лъче в Сити от другата седмица. За пръв път ми е. Татуираха ме .... Дайте насоки, съвети и инструкции моля.
Бях там на лъче миналата година, това, което препоръчаха е: да не ползвам козметика, т.е. да не се мажеш по облъчваното място с крем, стик и т.н., мястото, което се облъчва да не е мокро, потно и т.н., да се пие сок от моркови,цвекло на сок и салати, лимони си цедях аз.Това ми изскача на прима виста, после може да допълня...За химията- по време на химия онколожката ми е казала да не ям грейпфрут, както и сок от него, без добавки по време на химията, цвекло повече и протеини- каза, че месо трябва и чаша червено вино всяка вечер.

Общи условия

Активация на акаунт