Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 55

• 41 060
  • 769
  •   1
Отговори
# 450
Ема може дълго време да не пише, но когато някой мецне нещо лошо за някой лекар, или прочете думите "лекарска грешка", или, че някой е плащал нещо  и някакъв механизъм в нея се задейства и веднага напада. Не среща много съмишленици тук, но тя не се отказва Simple SmileЕма, Ема, защо така, бе душко? Кой казва, че лекарите не могат да сбъркат? Могат, и те душа носят, пък и всеки организъм е различен, както и болестите могат да се проявят по различен начин. Ти в този живот никога ли не си правила грешки? И е крайно време да излезеш от соц. реализма и да разбереш, че здравеопазването е скъпо нещо и, че безплатен обяд няма. Пък и осигуровки в по - голямата си част не сме се юрнали да плащаме. Я, само прочети колко петскена се направиха само в тази тема. Имам дружки, които за 10-15, че и 20 години от диагнозата не са виждали такова нещо. Аз поне два пъти се уредИх между другото Simple Smile Сега само скъпите изследвания не можем да платим с тези мижави осигуровки. Бъди по - позитивна и по - малко недоволна и животът ти ще е по - хубав. Все пак си от ветераните с диагнозата, а все пак лекарите имат някакво участие в оздравяването ти, мисля аз Simple Smile
А да им се плати от мижавите осигуровки....Да получават лекарите  фиксирана заплата, Фри! Да са на щат както всички хора - астронавти, учители, инженери, пилоти..Хората не могат да им плащат, нямат пари.....Да се диспансеризираш само искат от онкоболен 300 лв. Иначе седи си във Враца, щом нямаш пари. Спирит, то ти коментираш моите постове. Затова те споменавам и пиша самата истина. Вие сте ми съветвали за детето ми да ида там и тук.....А лекарите са лакоми и не знаят......Една жена в личното във форума ми е написала, какво е това...и какво се прави....Подсетила съм хематология за това нещо.... Ще се лекуваме те тук взаимно по лични съобщения..И това 10 г съм по онкологиите, май че имам наблюдение.

# 451
  • на път
Аз пък съм срещнала прекрасни лекари покрай моя стаж по болници. И не само онколози. Също така и сестри и администратори. Възхитена съм от човечността и професионализма им. Не ми се е нялагало нито веднъж да давам пари извън болничните такси. А съратниците са невероятни. Нямаше да срещна такива хора на друго място. Различни, интелигентни, извънземни. Смяла съм се със сълзи, докато са текли вливките. Омръзна ми обаче да съм "хоспитализирана" и вече ги карам "на крак" и "дим да ме няма".

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 12:14 от Д_Ива

# 452
Аз пък съм срещнала прекрасни лекари покрай моя стаж по болници. И не само онколози. Също така и сестри и администратори. Възхитена съм от човечноснта и професионализма им. Не ми се е нялагало нито веднъж да давам пари извън болничните такси. А съратниците са невероятни. Нямаше да срещна такива хора на друго място. Различни, интелигентни, извънземни. Смяла съм се със сълзи, докато са текли вливките. Омръзна ми обаче да съм "хоспитализирана" и вече ги карам "на крак" и "дим да ме няма".
Каква професия имаш, ако може да питам?

# 453
Момичета мисля да си взема тюрбан, вместо перука. Вчера дълго си говорихме с моя човек и той предложи  вместо перука да си взема тюрбан. Предполагам, че така и той по -лесно ще ме възприеме. Сега за лятото не знам колко ще е практично. Не обичам да нося шапки, дори ме дразнят, но сега ще трябва да се науча. Ако имате време пратете някой линк на магазини, от които сте доволни.

# 454
  • България, Велико Търново
Здравейте,

Тинтири, радвам се, че резултатите са ок! Само така да е!
Бонка,  взе ми думите от устата 😊 и аз обмислям купуването на тюрбан и някаква шапка за спане / не искам децата да ме виждат без коса/, но и перука ще трябва . Ще следя коментарите на другите тук 😉
В понеделник ще съм из София. Моля препоръчайте  магазин за перуки. Иска ми се да си взема, ако харесам нещо.
Аз протокол за перука нямам иначе. Голяма хамалогия се оказа вземането на протокол тук. Цял списък с документи, служебна бележка, пък и комисия се минава...

Усмихнат ден на всички!

# 455
  • София
Момичета, тюрбаните са добър вариант, но на мен ми е топло с тях, а съм без коса от февруари. Перуките сякаш не запарват толкоз - те са рехавки и не покриват ушите, та ви съветвам да си вземете за всеки случай! Навън с перука никой не ме заглежда, а сложа ли шапка, хеле пък май месец, няма как да не ме загледа някой. За спането много бързо се свиква да се спи по гола глава. Личните ми наблюдения са, че близките мноого бързо свикват и не обръщат внимание. Аз пред децата винаги стоя по кубе. Те само ме почестват и пипат боде ли, не боде ли...Обясните ли им, че ще взимате лекарства, за които се изисква нова прическа, нещата си идват на мястото. Споко! Много бързо се превъзмогва ситуацията с косата, не я мислете!

# 456
Тюрбаните не ми харесват. Носила съм вкъщи и навън понякога шалове, вързани отзад и преметнати през рамо и с такъв спях, защото ми беше студено нощем. Има страхотни перуки, ако можеш да си позволиш от ест.коса, ще ти е супер. Колкото по-близо до твоята истинска си намериш, по-малко ще се забелязва. Но да станеш от черна права на руса къдрава също е приятно Stuck Out Tongue Winking Eye

# 457
  • София /Абсурдистан
Моята основна перука ( имам три), беше естествена и платих 125 лв само. От нелицензиран магазин я купих. Ех ако можеше сега и истинската ми коса да беше същата! Simple Smile Тюрбани ми дадоха безплатно от фондацията 1 от 8, ходех си в къщи с тях, не са ми пречили - от памук са, не спарват изобщо.

# 458
  • София
Аз нямам нито шапки,нито тюрбани .Пробвах в един магазин и не се харесах.В нас си ходя без перука,сега съм в болницата за първа бяла и пак стоя в стаята без.
 Обаче не бързай да махаш косата.Мен ми писна да събирам косми и реших,че много пада и я минах с машинка,но ето че минах 4-та вноска от 6 общо и косата само е оредяла(основно над ушите).Ако от бялата не пада,направо съм се прецакала, че я махнах.
 За магазин за перуки - в Амоена има ,в Магама .Аз от Магама си взех,но в сайта перуки бг има същите с по 50-70 лв надолу.По-добре мери и ако ти хареса нещо ,снимай си етикета с модела и си я поръчай от сайта.

# 459
  • София /Абсурдистан
Перука трябва да се мери. Едно стои на на снимката, друго е на главата ти.
Аз бях на бяла химия, косата ми не падна, а само проредя. Подстригах се къса прическа, но не до голо.

# 460
Да, перука задължително трябва да се мери.....Аз, първата я взех- седеше ми много добре в магазина, но като се прибрах и махнах косата, се оказа, че ми е толкова стегната, че на 5-тата минута ме заболя главата и  ходих да я сменям.
Аз тюрбани, шалове и  шапки съм събрала един шкаф вече. Повечето са ми от Алиекспрес, но и оттук съм си купувала- но препоръчвам да проверите китайските магазини и неспециализираните, щото в тези за помощни средства са се поуляли сериозно с цените. А, да- последно си взех едни бързосъхнещи кърпи за глава от Декатлон- много са удобни, а и на вид го докарват. Иначе аз вече и по коса се пускам- нищо че е малко, ама само за пред свои хора.....Не ща да се обяснявам на всеки срещнат и затова навън с перука- имам 4, ама едната е официално за навън.

# 461
Аз нямам нито шапки,нито тюрбани .Пробвах в един магазин и не се харесах.В нас си ходя без перука,сега съм в болницата за първа бяла и пак стоя в стаята без.
 Обаче не бързай да махаш косата.Мен ми писна да събирам косми и реших,че много пада и я минах с машинка,но ето че минах 4-та вноска от 6 общо и косата само е оредяла(основно над ушите).Ако от бялата не пада,направо съм се прецакала, че я махнах.
 За магазин за перуки - в Амоена има ,в Магама .Аз от Магама си взех,но в сайта перуки бг има същите с по 50-70 лв надолу.По-добре мери и ако ти хареса нещо ,снимай си етикета с модела и си я поръчай от сайта.

Много смело👍🏻 Мен дори детето не ме вижда много без шапка. Аз самата почти не се виждам. Но моята коса е паднала почти съвсем и е една идея по-гадно, отколкото да имаш нещо дори и било то нула номер късо.

И аз нямам тюрбан, но скоро ще имам да видя какво е. Изкарах с една зимна шапка до сега. Спя със специална за спане. Като ония за новородени. Определено с перука е по-малко жега, отколкото с нещо друго. Невероятно, но факт. Моята е монофиламент или както там се казва (на мрежичка набодени космите) и даже ми е студено в момента с нея на вън. По-студено ми е, отколкото ми беше с истинската ми коса. Естествена коса е, ако това има значение за топлината. Иначе изкуствените перуки са по-тежки от естествените. Мен, ако ме питате си струва да се инвестира в по-качествена перука, защото не е къс период и трябва да се чувстваме максимално добре в това така или иначе не добро време за над.

Мерси Ива, помислих си да не си мед.сестра😊

# 462
  • София /Абсурдистан
Аз имам една естествена и две изкуствени. Еднакво добри са. Няма разлика в тежест и топлообмен. Ако е жега, жега е и с трите. За студа е същото.

# 463
Здравейте, пиша тук, защото съм страшно притеснена и не знам към кого да се обърна.
Декември месец оперираха мама от рак на дебелото черво, минахме химео и лъче съчетано с желание да спасят дебелото черво, но не стана. По описание карценома е бил първи стадии, мина нормално всичко. Стомирана е /с анус претер, с торбичка/.
Преди два дни влезе за профилактични изследвания и лекарите намериха две лезии в черния дроб. Не знаят или не казват дали това са метастази. Пренасочват към ПЕТ-скенер, който е чак след 3 седмици. А междувременно нищо.
Не знам какво следва, какви са шансовете, какво значи това и дали има дори и някакви билки. или храни които да избягва, неща които да прави ... Не знам ... Гърми ми главата и съм много уплашена. Дайте ми опит, съвет или ... не знам какво

# 464
  • Плевен
При мен, не съм се крила никога, даже го приемахме нормално оплешивяването...Най-много ме шокира самото падане на косата, не факта, че нямам коса. Първо като започна да пада, минахме с 2номер с машинката, после като станах като петниста хиена, минаха ме първи номер, и готово. Даже с детето се майтапехме, че съм като Ам Гъл, че сега има коса по-голяма от моята, че само да ми опадат веждите, и ще стана руса, и т.н. Човек трябва да приема нещата с доза хумор и самоирония, само тогава нещата стават по-леки. С отношението на домашните, мога да кажа, че се чувствах, и сега се чувствам красива, всичко е до усещане, и до отношение.

Общи условия

Активация на акаунт