Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 435
 • Мнения: 71
Факт, при мен нядявам се повече операции да няма, сега  идват новите фази. Правя си план, края на месеца ще си запазя час при Тимчева , на базата на хистологията ще ми направят курс на лечение. Утре ще ми кажат подробно какво са открили, все още нямам пълната информация. Малко ми олекна, като знам вече пред какво съм се изправила. Дано не е много агресивна гадината. Каквото е ще се боря. Ще слушам докторите, ще взимам обаче информирани решения и ще се справя както вие се справяте и не се предавате.

# 436
 • В царството на игрите:)
 • Мнения: 2 350
Ема може дълго време да не пише, но когато някой мецне нещо лошо за някой лекар, или прочете думите "лекарска грешка", или, че някой е плащал нещо  и някакъв механизъм в нея се задейства и веднага напада. Не среща много съмишленици тук, но тя не се отказва Simple SmileЕма, Ема, защо така, бе душко? Кой казва, че лекарите не могат да сбъркат? Могат, и те душа носят, пък и всеки организъм е различен, както и болестите могат да се проявят по различен начин. Ти в този живот никога ли не си правила грешки? И е крайно време да излезеш от соц. реализма и да разбереш, че здравеопазването е скъпо нещо и, че безплатен обяд няма. Пък и осигуровки в по - голямата си част не сме се юрнали да плащаме. Я, само прочети колко петскена се направиха само в тази тема. Имам дружки, които за 10-15, че и 20 години от диагнозата не са виждали такова нещо. Аз поне два пъти се уредИх между другото Simple Smile Сега само скъпите изследвания не можем да платим с тези мижави осигуровки. Бъди по - позитивна и по - малко недоволна и животът ти ще е по - хубав. Все пак си от ветераните с диагнозата, а все пак лекарите имат някакво участие в оздравяването ти, мисля аз Simple Smile

# 437
 • Мнения: 135
Бонка,  и аз съжалявам. Наистина това е един кошмарен момент, който те разбива на пух и прах, но след първоначалния шок лека-полека ще ти се избистрят нещата. Само гледай да не падаш духом, много е важно това! Кураж и сили!
Относно лекарите, моето мтение е, че имаме много кадърни лекари и като професионалисти и като човеци, но системата е за бой. От там се срива цялата машина. Лошо отношение към мен аз не съм видяла на никой етап.

# 438
 • Мнения: 71
Да попитам нещо, как да си го обясня. Интересното е че не откриват никъде  рак в гърдата, има само 4 засегнати възела с ракови клетки. Предполагам, че това се води рецидив на това което е било 2013 година.  И те се водят по- неблагоприятни, доколкото съм чела.

Последна редакция: чт, 16 май 2019, 16:13 от Бонка Василева 623507

# 439
 • София
 • Мнения: 2 193
Бонка, съжалявам много за резултата! Но съм сигурна, че всичко ще е наред и ще се справиш! Прегръдки!

При мен новините са добри. Всичко е чисто на скенера. Така се бях стегнала, че още не мога да се отпусна и зарадвам.

# 440
 • Мнения: 1 706
Да попитам нещо, как да си го обясня. Интересното е че не откриват никъде  рак в гърдата, има само 4 засегнати възела с ракови клетки. Предполагам, че това се води рецидив на това което е било 2013 година.  И те се водят по- неблагоприятни, доколкото съм чела.

Странно да. Това прилича на рецидив, но от 2013 да стоят така тия възли малко дълго ми се вижда. Абе с теб сме! Ще го пребориш!🤗

Тинтири, честито!🤗

Мите, как без манипулации имаш предвид?

По повод хейтването на Ема да си кажа и аз пак мнението, че обичам докторите! О-БИ-ЧАМ ГИ! Еле па мъжете с пръчки хем. Хем те лекува, хем те ъъъ....лекува и вътрешно🤣🤣🤣🤣
Относно заплащането на докторите: Не Ема, не са виновни те, че искат пари от пациентите. Те трябва да получат подобаващи пари за почти божествената работа, която вършат, а именно спасяват животи! Знаеш ли колко се учи, за да станеш доктор?....не, няма да обяснявам. Който знае си го знае, а който не го знае да се ограмоти или да си хейтва цял живот и да се чувства нещастен що го обира "мафията в бели престилки". Аз бих добавила: "Секси мафията в бели престилки" 🤣🤣🤣 Та да говорим в цифри. Мисля съм писала преди пак по повод на Ема, но ще повторя: Месечните ми здравни вноски на мен и детето ми са 700 швейцарски франка. Месечно а? Преглед при джи пи е между 120-180 франка. Да те преслуша примерно някоя кръв да вземе и да ти изпише сироп за кашлица и капки за нос. Общо взето нищо работа. Биопсията ми за рака беше мисля 1300 франка горе-долу. Имам и още, ама стига толко. Ми и тук взимат пари и то луди пари. Лекарите и зъболекарите са баровци тук. Едни от най-харесваните от мен не само, защото са богати и на положение, ами защото са такива само и единствено на труда си. Ценния си труд. Ема, знаеш ли под какъв стрес живеят някои доктори? А знаеш ли какво значи да си хирург? Не е само да обереш парата. Седни и се замисли. Всеки ден буквално държиш живота на хората в ръцете си. От теб зависи. Ако сгрешиш човека умира. Мислиш ли, че те не го преживяват? Хайде точка. Казах си и аз.

# 441
 • SHOOT ME 10 $
 • Мнения: 3 047
Без ИНТЕРВЕНЦИИ!
С химио и други терапии

# 442
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 7 274
Бонка, не се шашкай. Аз бях така с разсейки по лимфните възли, много агресивен рак, но предоперативната химия ги стопи всичките. Не се наложи операция после, аз сама поисках заради хормонозависимата гад. Извадени са ми само 3 възела, в които нямаше нищо, а преди химията беше ужас. Та, дръж се. И това ще мине. Гуш!

# 443
 • Варна
 • Мнения: 1 488
Бонка, всичко ще е наред. Само не унивай! Много по-засукани случаи има с добър край. Предвид установени засегнати лимфи най-вероятно ще има и химия, ама... хубаво е наистина да се установи откъде и защо са се пробудили отново тези лимфи. Имаме си тук ветерани минали през какво ли ни не и повтаряло ги и са още на линия. И ти ще успееш. Simple Smile

Относно лекарите, моето мтение е, че имаме много кадърни лекари и като професионалисти и като човеци, но системата е за бой. От там се срива цялата машина. Лошо отношение към мен аз не съм видяла на никой етап.

А точно! За бой е!
Скрит текст:
Аз лично я бия и пребивам ама нагаждайки се към нея - малко хитрата го играя, а не оплаквайки се и чакайки някой да я промени тая здравна система или да ми тропне на вратата, да ми свари чайче, препечена филийка да ми намаже и за ръчичка да ме поведе по стъпките, които е нужно да направя за деня. Стряскащо може да звучи за всички вас, които тепърва тръгвате по мъките, то наистина си има бая разправии, но и този хаос може да бъде вкаран в ред с не много усилия, но със задължителните дисциплина, старание и подход... любезен подход Wink аз така "клатя" всичките, приемащи ме не просто като човек, а като папка с камара листове. Копия на документи, декларации за съгласие или несъгласие за едно или друго, справки за осигурителни права, последни изследвания, направления, амбулаторни листове, молби, графици, решения на комисии, препоръки, заключения... човек наистина се загубва в един момент не само духом, но и тялом... мда... в търсене на моите блокчета в един момент установих, че не знам къде точно се намирам и как до корпуса, където се намираше следващия кабинет, който трябваше да посетя да стигна. Загубих се наистина, колкото и да е срамно Grinning , но с питане до Цариград се стига са казали хората. Една по-добра организация, планиране на време, хронологично подредени абсоютно, ама наистина абсолютно всички документи, задължително хронологично подредени и само им се усмихвах ведро, пожелавах добър ден и питах "Сега къде да отида", в същото време всичко записвах, стъпка 1 там, стъпка 2 там, при стъпка 3 трябва да носиш това, това се получава при стъпка 1 и т.н.
Айде не са били хиляди пъти, но многократно съм ви напомняла в самото начало как е хубаво човек да се стегне, да започне да си записва, защото тези моменти на шок, асимилиране на случващото се, сбъсък с реалността вадят от строй мозъка и всичката информация изведнъж отлита някъде си като духнато есенно листо от вятъра. Два пъти съм ги преживяла такива моменти и знам много добре как паметта изневерява и не случайно съм ви цитирала тази мъдрост "умните хора си записват а останалите се мъчат да помнят". Много е информацията, на болшинството въобще не ни е ясна материята, с термини ни говорят, нямат време да повтарят, нямат време да онагледяват вещите в областта. Затова записвайте си. Аз освен с въпросната папка съдържаща всички изследвания през които съм минала си ходя и с едно тефтерче, където предварително въпроси си записвам и място оставям за попълване като му дойде времето за консултацията със специалиста.

# 444
 • Мнения: 1 706
Без ИНТЕРВЕНЦИИ!
С химио и други терапии

Сериозно ли го мислиш това? За рак на гърда специално. Тук дори да се стопи съвсем тумора пак режат където е бил. Или нещо пак не те разбирам?

# 445
 • София
 • Мнения: 2 306
Тинтири,много се радвам,отпусни сега душичката!

Бони,съжалявам за резултатите,поне си взела правилно решение и направи операцията.Само ми е чудно,ти не прави ли ПЕТ скенер, на него не се ли виждаха тези възли?Това няма как да е от 2013 ,скоро се е развило.

Последна редакция: чт, 16 май 2019, 18:37 от zori_g_n

# 446
 • София
 • Мнения: 2 193
Бонка, няма да се шашкаш! Аз бях с макрометастази в почти всички лимфни възли на първо и второ ниво, но ето, сега е чисто. При мен махнаха оперативно, при Лейди само с химия, успешни начини явно има. Ще го пребориш!

# 447
 • Мнения: 71
Зори, те се виждаха като подутини, но не натрупваха от химикала на пет скенера.  Може и покрай бременноста да се се активирали, утре се надявам да ми обяснят повече. Мисля да поискам и второ мнение преди да предприема лечение. То всичко сега ми е каша.
Тинтири, ще го борим .. то няма къде да ходя.

# 448
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 7 274
И аз не мисля, че това нещо е от преди. Нещо ново е.
При мен така беше, разви се само за 2-3 месеца, мега бързо. Но първо с отворена биопсия махнаха тумора, 3 см беше гадината, а после химията изчисти всичко. Независимо от това,режат всичко, че е опасно иначе.

# 449
 • Враца
 • Мнения: 997
Да се изкажа и аз за лекарите. През 2013 година точно пари за скенер и мнението на хора гледайки на мен като каса щяха да ме погубят. Тогава ме спаси лекар, наистина лекар държащ на тази професия.
Миналата година попаднах на наистина добър лекар, но уви, просто аз не  реагирам според очакванията.
Хора, лекарите също боледуват и умират. Миналата година от рак си отидоха един много известен педиатър и един от най- добрите ни кардиолози.
 Живот не се подарява. Беше започната една тема за Съдбата. Аз също мисля, че е съдба или иронично казано, че ” имаш ли дни и лекар не може да ти отнеме”.
Мидко, и аз също съм чувала това мнение и, че рак ” не трябва да се закача”, но аз бих предпочела да може да се оперира, а не да се боря с рак който расте или който разбиват изпращайки го в цялото тяло и съсипвайки важен орган за организма без който животът е немислим.

Последна редакция: чт, 16 май 2019, 23:13 от Al97

Общи условия

Активация на акаунт