Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е Херцептин и за какво се използва?
Какви са потенциалните странични ефекти от лечението с Herceptin?
Какво е ехокардиография и защо се извършва по време на лечението с Херцептин?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е Херцептин и за какво се използва?
-
Какви са потенциалните странични ефекти от лечението с Herceptin?
Лечението с Herceptin може да доведе до различни странични ефекти, като нервност, безсъние, умора, проблеми с концентрацията, високо кръвно налягане, главоболие, подуване на тялото и лицето и алергични реакции. Някои възможни странични ефекти на лечението с Herceptin включват алергични реакции, умора и сърдечни проблеми. Важно е обаче да се отбележи, че не всички пациенти изпитват подобни реакции и тежестта на тези реакции може да варира в зависимост от индивидуалната реакция към лекарството. Прицелната терапия с Херцептин може да доведе до промени в кръвните показатели, наддаване на тегло и повишен апетит. Важно е да следвате инструкциите на лекаря и да съобщавате за всички странични ефекти, които могат да възникнат. Пациентите съобщават за странични ефекти от инжектирането на Herceptin, като усещане за тежест и болки в тялото. Някои от тях споделят, че след инжекцията изпитват гадене и тежест, което е неприятно. Освен това има съобщения за мускулни болки след инжекцията, които затрудняват стоенето изправено.
-
Какво е ехокардиография и защо се извършва по време на лечението с Херцептин?
-
Какви са препоръките за проследяване след приключване на лечението с Herceptin?
-
Какво представлява лечението с Херцептин?
Ема, Ема, защо така, бе душко? Кой казва, че лекарите не могат да сбъркат? Могат, и те душа носят, пък и всеки организъм е различен, както и болестите могат да се проявят по различен начин. Ти в този живот никога ли не си правила грешки? И е крайно време да излезеш от соц. реализма и да разбереш, че здравеопазването е скъпо нещо и, че безплатен обяд няма. Пък и осигуровки в по - голямата си част не сме се юрнали да плащаме. Я, само прочети колко петскена се направиха само в тази тема. Имам дружки, които за 10-15, че и 20 години от диагнозата не са виждали такова нещо. Аз поне два пъти се уредИх между другото
аз така "клатя" всичките, приемащи ме не просто като човек, а като папка с камара листове. Копия на документи, декларации за съгласие или несъгласие за едно или друго, справки за осигурителни права, последни изследвания, направления, амбулаторни листове, молби, графици, решения на комисии, препоръки, заключения... човек наистина се загубва в един момент не само духом, но и тялом... мда... в търсене на моите блокчета в един момент установих, че не знам къде точно се намирам и как до корпуса, където се намираше следващия кабинет, който трябваше да посетя да стигна. Загубих се наистина, колкото и да е срамно
, но с питане до Цариград се стига са казали хората. Една по-добра организация, планиране на време, хронологично подредени абсоютно, ама наистина абсолютно всички документи, задължително хронологично подредени и само им се усмихвах ведро, пожелавах добър ден и питах "Сега къде да отида", в същото време всичко записвах, стъпка 1 там, стъпка 2 там, при стъпка 3 трябва да носиш това, това се получава при стъпка 1 и т.н.