Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 55

• 40 308
  • 769
  •   1
Отговори
# 705
  • София /Абсурдистан
Аз се връщам от лъче и съм като ударена по главата. Другия вторник съм на вливка. Мъкна се с анемия и постоянно ми се спи.  Шапка им свалям на тези, които могат и да работят по време на химия. Мен сякаш бързия влак ме беше газил след Доцетаксел. Поне 2 седмици ми трябваха след вливка да вляза в кондиция и като погледнеш, то дошло време за следващата. Каква ти работа..

# 706
 Мите, естествено, че ще се оправиш!
Зори, баш от химията е мравучкането. Помага масаж на ходилата, вечерно време. На мен и студените душове ми дават някакъв ефект.
Марита, аз още нищо не нося, но не желая да слагам импланти. Затова питах за протезите. Смятам, че е излишно, скъпо и рисковано. И че натюр ще ме гледа само мъж ми, а той за 20 години е проверен, че и само на арматура да остана, пак ще си ме обича.А, протеза обмислям за редки случаи, когато дрехите ще са по- прибрани или изрязани и за бански.....щото мисля и официална да съм и на море да ходя.
Лейди, то и от топлото може да е...........Иначе и аз завиждам на тези които работат. Аз, така свикнах да мързелувам, че направо се плаша как ще се социализирам, като му дойде времето  Thinking

# 707
  • на път
Аз се връщам от лъче и съм като ударена по главата. Другия вторник съм на вливка. Мъкна се с анемия и постоянно ми се спи. 

Аз пък нъобще не я отразявам .... нещо не ми действа ли?
Яхнала съм метлата и отивам да уча с дребната за класно по манематика. Така чакам ваканцията .... Най ме скапва това с училището. Въобще не иска да учи диването ...

# 708
  • SHOOT ME 10 $
Аз се връщам от лъче и съм като ударена по главата. Другия вторник съм на вливка. Мъкна се с анемия и постоянно ми се спи.  Шапка им свалям на тези, които могат и да работят по време на химия. Мен сякаш бързия влак ме беше газил след Доцетаксел. Поне 2 седмици ми трябваха след вливка да вляза в кондиция и като погледнеш, то дошло време за следващата. Каква ти работа..
Лейди нали ти казах и аз бях почти така от доцетаксела. Но го понасях все пак. Ходех и се карах с хората че ми продават сандвичи миришещи на риба или на нафта...представям си как съизглеждал, щото мегледаха тихо и безмълвно се съгласяваха и се извиняваха даже на едно място ми го смениха два пъти , накрая ми върнаха парите. Сина ми от тогава не иска да влиза в магазин с мен. Кви са тия младите сега бее

# 709
Искате ли да си направим среща в София? Да  си полафим на живо и изпием по вино, бира или вода.

# 710
Искате ли да си направим среща в София? Да  си полафим на живо и изпием по вино, бира или вода.

Като каза вода, та се сетих одеве какво забравих. Дето Мидко пишеше, че трябва да се пие вода..... Да трябва! И не го казвам просто така, защото цял свят го повтаря, ами ще ви споделя направо нещо изумително. Все бях вярвала, но такъв драстичен ефект от вода за пръв път видях, а имам фитнес опит. Тренирах фитнес и се хранех и пиех по книга. Та...така съм изсъхнала навсякъде, че се люспя, а лицето ми се набръчкваше като изгорено. Постоянно се мажех с кремове и то пак се бръпкаше. В чудо се видях и реших просто искам-неискам (за жалост и аз не пия много вода, ако не се насиля нарочно) да пия по 3 литра вода на ден. Не 2, а три, защото 2 е за здрави хора, а аз съм изсъхнала от химията. И действа! Само след два дена се оправих значително. Кажи-речи като в нормалното си състояние. Пийте наистина УЖАСНО много вода! Но не и над 6 литра. Мисля, че това беше лимита, но аз незнам има ли човек да пие толкова много. Водата помага и против главоболие, че даже и за психиката. Поне възрастните хора като не пият стават объркани и дементни.

Люба, завиждам ти, че се чувстваш добре в кожата ти без да се налага да се манипулираш. Наистина! Аз също не бих, ако се чувствах като теб, а и мноооого от проблемите, които ме тровят вътрешно в момента просто нямаше да ги имам, но....аз съм си аз и има глАва сигурно още много да ми пати🙄

Искам да споделя опит с лепещи вежди. Не си струват! Купих 2 различни. Общо 130 евро струват и както изглежда ще останат в архива. Аз като, че ли доста бързо се научих да ги рисувам и то на око направо и рисуваните ми изглеждат по-естествено от лепените (защото всеки си ги рисува или татуира в днешно време и е станало много нормално), та май така ще продължавам. Отделно накупих моливи, печати, шаблони и нищо не е най-оптимално. Имах  един молив на Шанел, който беше супер и не се триеше, та днеска отидох с цел да го купя него пак (до сега го избягвах, защото е доста скъп, но на края евтините ми излезнаха скъпи) и продавачката ме убеди да купя една пудра, под която се слага някакъв вакс и не се трие. Та пак не купих молива аз, но мисля, че и пудрата ще е добре. Имам и Тюрбани вече, но нещо много ластични и стегнати по главата. Аз съм свикнала с хлабавата си шапка и пак не ми изнасят😁

# 711
Здравейте
Ако помните щях да ходя на второ мнение при хирург с мойта дупка от операцията. Е ходих при Седлоев и той ме прати както и Младенов да правя химиотерапия .  Въпреки болките и огромната червена област той каза че не е за наново отваряне и почистване. Не знам дали да търся друго мнение или да ходя в сити клиник- препоръчаха ми Великова от онколозите химиотерапевти.

# 712
  • Другата България
Великова е със страшно много пациенти, претоварена и липса на време. Не знам какво внимание ще ти обърне, най-"меко" казано. Случаят ти е доста сериозен, нека Лейди те насочи към онколог....

# 713
  • В царството на игрите:)
. Пийте наистина УЖАСНО много вода! и пудрата ще е добре.
Ами не е точно така. Пийте колкото ви се пие. Не може 7 милиарда на тази планета да пият еднакво количество вода. Преди няколко години, твърдо решена да слушам чичко Гугъл няколко седмици пих по 2-3 литра вода, а аз мога да пия 1 л. на седмица и бам линейки, кървища от носа и кръвно 190/150. Лошото е, че се чувствах все едно съм със 120/80. Стресирах колегите и така с лекарства за кръвно 2-3 години. Когато ми биха отводняващо мислех, че никога нямаше да стана от тоалетната и да спра да пишкам. Уплаших се и докторката ме попита колко вода пия и аз и казах. Тя ме пита, пие ли ми се,  а аз викам не, но така пише. Е, това дето пишело не се отнася до всеки, защото всеки има различна нужда от вода, храна и т.н. Не споря дали е полезно, а , че трябва да слушаме повече тялото си.
р.р. Отивам да пия една вода, че както пишех ми се препи Simple Smile

# 714
  • София /Абсурдистан
Здравейте
Ако помните щях да ходя на второ мнение при хирург с мойта дупка от операцията. Е ходих при Седлоев и той ме прати както и Младенов да правя химиотерапия .  Въпреки болките и огромната червена област той каза че не е за наново отваряне и почистване. Не знам дали да търся друго мнение или да ходя в сити клиник- препоръчаха ми Великова от онколозите химиотерапевти.
Аз ходя при д-р Ганчева, страхотна е и много я препоръчвам. Но не работи с касата,първият преглед е платен, после всичко е безплатно и по каса, тя също е с много хора,но има и помощници и всичко си върви нормално.
За след химиите аз си правя домашна лимонада - сока от 3 лимони и 2 портокала, до ръба на каната вода, подслажда се със стевия, слага се в каната клонче мента. Много помага.

Последна редакция: вт, 28 май 2019, 22:57 от Unknown_lady

# 715
. Пийте наистина УЖАСНО много вода! и пудрата ще е добре.
Ами не е точно така. Пийте колкото ви се пие. Не може 7 милиарда на тази планета да пият еднакво количество вода. Преди няколко години, твърдо решена да слушам чичко Гугъл няколко седмици пих по 2-3 литра вода, а аз мога да пия 1 л. на седмица и бам линейки, кървища от носа и кръвно 190/150. Лошото е, че се чувствах все едно съм със 120/80. Стресирах колегите и така с лекарства за кръвно 2-3 години. Когато ми биха отводняващо мислех, че никога нямаше да стана от тоалетната и да спра да пишкам. Уплаших се и докторката ме попита колко вода пия и аз и казах. Тя ме пита, пие ли ми се,  а аз викам не, но така пише. Е, това дето пишело не се отнася до всеки, защото всеки има различна нужда от вода, храна и т.н. Не споря дали е полезно, а , че трябва да слушаме повече тялото си.
р.р. Отивам да пия една вода, че както пишех ми се препи Simple Smile

Защото когато човек е оводнен кръвното му се вдига, а обезводнените им пада. Има връзка да, но предполагам в такива случаи не водата е причина за високото кръвно, а друго смущение. Водата е само катализатор. Така си го обяснявам аз. Едва ли някое здраво дете, ако пие вода аналогова като количество на 3 литра вода за възрастен ще вдигне кръвно. Малко объркано се изказах, ама....

# 716
Marita , не се самообвинявай , че от контрацептивите се е развил рака. На запад всички жени са на контрацептиви , сравнение с България, а статистиките за РМЖ са аналогични. Виж, хормоналната терапия за менопауза е друго. Не щат да я спират тия жени , и това е . Имам жени на по 70 с такива дози естрогени, че ме е срам за практиката, но ги е страх , че ще се набръчкват и няма сила , която да ги убеди.

# 717
  • София
Гладиатори, колко време след химията традиционно следва да започне лъчето?

# 718
  • SHOOT ME 10 $
Моята лекарка на химията ме отлъчи за седмица длед лъчето. Но има хора, които леко понасят химията , едновременно ги правят. На Някои лъчето им пледизвиква  усложнение на страничните действия от химията.
Аз също много леко я понасям химията, но докторката ми я е страх и удължава срока .

# 719
  • София
Моята лекарка на химията ме отлъчи за седмица длед лъчето. Но има хора, които леко понасят химията , едновременно ги правят. На Някои лъчето им пледизвиква  усложнение на страничните действия от химията.
Аз също много леко я понасям химията, но докторката ми я е страх и удължава срока .
Ако хипотетично завърша с химията на 13.06, мога да я почна още на следващата седмица, така ли?

Общи условия

Активация на акаунт