Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 55

• 40 355
  • 769
  •   1
Отговори
# 690
Ооо.... парти по пижами без мен ? хихихи....

# 691
  • SHOOT ME 10 $
Виж ти, виж ти...а ве, що не се обаждате вие бе ! Ще земе да оздравее някой от вас и да не  се видим Тук, в среднощното соаре..
Като каза "...хихихи..."  kacha, и се сетих,  много време стана , липсва от манежа Хули, старата хиена...липсваше ми а от скоро взе да ми става и притеснено...
Хулии, дай нишан само.
Оффф, кат се сетя, че утре...ъ утре, след малко, след три часа ще съм вързан пак... на химия съм...и утре вечер пак проверка, хей

Последна редакция: вт, 28 май 2019, 09:20 от midkoо

# 692
Мите , Хули писа малко по- напред  Hug Добре е  Peace

Като сте се заговорили за цици да питам..........
На колко време имаме право на таквиз неща?

Взела съм си първата миналата година. Оная от Амоена бях ви казала , че ми оплюва китайското сутиенче, затова ми сложи от техните * качествените* за да види размера.............  Ми малък ми е бе.........
Сигурно е от 30лв-вото ми сутиенче. Трябваше да взема от75лв бабешки и щеше да ми е тамън.........
Сега като слагам вече летните блузки си личи мамка му......

# 693
  • В царството на игрите:)
Искам да пусна тук една информация, която ми се струва важна и оптимистична. Моя приятелка направи много бързо след химиотерапията мети в черен дроб и от днес е включена на експериментално лечение по програма в болница "Сердика". Някаква таргетна терапия е, което много ме учуди, защото до сега си мислех, че такава има само при Хер положителен, а при нея случая не е такъв. Пускам инфо за лекарството и ако някой разбира английски повече от мен, нека да го преразкаже с няколко думи. Не знам дали ни "убиват" с терапии, но знам, че има хора, които работят усилено, за да открият лечение и лекарства за тези гадни заболявания.
https://www.breastcancer.org/research-news/ibrance-offers-benefi … IgPpXhUFDIbqUbvdc
Мале това на мен никак оптимистично не ми звучи. След химио метастази в черен дроб. Леле! 🙄
Съжалявам ако съм те притеснила . Аз видях лекарството, но не съобразих, че някой ще види метастазите.
А имала ли е засегнати лимфни възли и това изобщо има ли значение?Дано и подейства и да ги стопи напълно!

Има от всичко, но проблема при нея според мен дойде от друго място, но да не коментираме, че  паники и размисли не са ви нужни. Всеки случай си е сам за себе си!

# 694
Сроред мен няма проблем с коментарите,  важното е всеки да си следи нещата и да си пита докторите.... и да им обръща внимание, ако нещо го притеснява. В тази група сме да споделяме, но не и да се сравняваме и да си слагаме диагнози. Диагнози слагат само докторите! Ние пък имаме прово да потърсим второ мнение!

# 695
  • София

На 3 години. Но нещо ми се върти в главата, че първата е някаква „временна” и след 1 година се взема постоянната...
DZ, най- добре да се разходиш до социалните.

Мите, леко да минава днес! Hug

# 696
  • SHOOT ME 10 $
Благодаря, че ме смисляте. Отложиха ми я терапията поради опасно ниски левкоцити.
Ще ме помпят сега.😉

# 697
Изтървах ли купона?!? Аз, не че спя по нощите, ама си намирам тихи занимания в кревата- гледам филми, чета, слуша музика на слушалки, че иначе рискувам вече мм да ме тресне с нещо тежко.....Но, така съм си обърнала режима, че совите - репички да ядат.
Мите, за водата- и аз съм от непиещите я.....едно време само под формата на кафе и бира я прекарвах. Ама трябва и  се лъжа сама- с лед, с лимонче, с резен краставичка, с ментичка(листенце, да не се разбира от шише  Wink)....направо на лимонадка....ама колкото повече пиеш, толкова по- бързо се чистят гадориите.  И преоткрих безалкохолните бири и Радлерите- има с 0 %, алкохол....ако бяха и  без захар, сигурно щях да мина само на тях...
И понеже сте подхванали въпроса за протезите, да питам и аз: аз нали съм с частична операция, но ми няма горната външна част на гърдата....то и без това нямаше много материал по начало, та се чудя- лятото като сложа по- изрязани дрехи и банските, ще е грозничко.....Дали има протези за такива ситуации и дали си струва да ходя се разправям с протоколи....Т.е. скъпи ли са много? И за сутиените- дали да взимам от специалните или да си карам с тия дето досега- засега покривам положението с такива с по- стабилна конструкция и банел?

# 698

На 3 години. Но нещо ми се върти в главата, че първата е някаква „временна” и след 1 година се взема постоянната...
DZ, най- добре да се разходиш до социалните.

Мите, леко да минава днес! Hug
Първата се води първична и е за 1г. После се водят постоянни и ни се полагат  през 3г . Но не в социални а там от където си я взела Амоена . Отиваш с протокол от онкото.Плащаш я и после отиваш в соц.да ти възстановят парите.
Така ми е написано в док.от предния път.След месец и аз трябва да си взема постояната.
А за неудобството - аз съм със сутиени на Амоена. Зимата нямах никакво притеснение. Забравях че нося сутиен а и че липсва част от мен. Но сега със затоплянето нещата са кофти. Потя се и ми запарва и дали заради това или защото блузките ми са по свободни имам усещането че се мести епитезата. Усещам че все по често си ги намествам😁😁😁.

# 699
  • София
Начии, за тия които ме мислят, да знаете. Ако се капична, демек гушна букетчето, вие ще ще първите, които ще разберат.Ама няма да е скоро. Колко цици още ще потроша, ха ха ха.

# 700
  • SHOOT ME 10 $
Оооо ето те най- после! Що се губиш тъй а! Реши да ни изпробваш нервите?
Липсваш ни, не разбра ли

# 701
А, Хули.........не щем да разбираме ние, такива работи  Naughty С цици, без цици....искаме те тук да ни повдигаш бойния дух.
Хора, на мен днес ми се пооправи вкуса в устата и направо се плаша(а и домашните плаша)- като хранителен наркоман съм- с такова настървение се нахвърлям да ям, че направо е страшно.....Никога през живота си не съм отделяла толкова внимание на храната, а сега като седна и се забравям.....И то вече си ми личи, де.....Одеве пак ми казаха, че съм се " пооправила"  Embarassed Особено откъм долната задна част.... Crazy Сега, засрамена, отивам за череши, че от тях уж не се пълнее.

# 702
  • София
Бони и аз така мисля.По- добре да споделяме и да не си поставяме диагнози, а понякога се учим от грешките на едни и опита на други.

Мидко,що тъй ниски левкоцити,не ти ли слагаха Неуласта на теб?

И аз като цяло съм нощна птица,но сега ходя на работа (седмица след вливката почивам,после работя до следващата) и ставам в 6 ,та вечер към 12 гледам да съм легнала.
 Сега имам едно мравучкане в ходилата и май и то е от Доцетаксела. Верно,че и в работата съм 8 часа на крак ,ма то е от години,та няма да е от нея.

# 703
Здравейте хора!

Митко, тамън мислех да те диря вчера, но си викам: "Сигурно не ти е до приказки просто" и оставих, но днеска вече мислех да те "преслушам", ти пък разгеле се появи😊

Девойки, аз не помня питах или мислех да питам, но и да съм питала нищо не съм разбрала, та за това питам: Защо носите външни протези, а не импланти?

Аз днес се чувствам почти като в "здравото" време. След като вчера бях на психиатър (не психолог. Препратиха ме на по-висша инстанция, защото поисках силни психо медикаменти) и той ми каза, че съм си напълно нормална и нямам нужда от легални дроги, а да си пуша тревата щом ми е добре (това неофициално де. Като оная песен "да остане между нас си'🤣) и че това ми състояние на голям емоционално-морален спад е нормално се поуспокоих. Явно не затъвам толкова, колкото си мислех. Днес бях на преглед на гърдата. Тумора се е смалил още повече. Докторка, която не бях виждала от групата ме прегледа и каза, че реагирам много добре на терапията и резултатите са топ. Направи ми еротични снимки от всички страни, за да ме гледат комисията и да умуват кво да ми правят с циците. Па да ще и някой от докторите да се влюби в мен на снимките няма да е зле🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Мечтииии😆 Генетичния тест не е готов за жалост, но тя каза, че вече навлизаме в подготовка за операцията, която ще е края на юли. По-рано, от когато доктора ми каза, но да видим. Той ще ме оперира и май щеше да има отпуска по някое време, та дано не го отложат наистина за август. Искам да идва и да минава. Лекарката също каза, че този доктор не слага дренажи на частично орязани гърди, а само на напълно ампутирани. И тази точка ми се изясни, че с вашите дренажи тук го мислех. Аз бях пропуснала тази подробност, но от вас се подсетих. Тя също ме поуспокои по всички наболели проблеми - самата операция и страхът от нея, менопаузата, секса. Имат помощни средства за всичко. Каза, че няма да ме накълцат, вкарат в менопауза и да ме оставят да се оправям сама. Ох мерси Боже! Най-негативното, което чух днес за себе си беше точно това с хормонално зависимия тумор. Ама то е ясно де. Хормонотерапията е нужна, защото хормоналните тумори рецидивират с 2/3 по-често, ако не ги подложим на хормонален глад, а другите не. Аз пък се надявам, след като няма да вземам никога повече контрацептиви да се регулирам на хормонално ниво и заедно с менопаузата-терапия да унищожим тая гад завинаги! Защото си я натресох сама с помощ на тъпата ми гинеколожка. После отидох на шопинг терапия и сега се чувствам добре😁

# 704
  • SHOOT ME 10 $
Бони и аз така мисля.По- добре да споделяме и да не си поставяме диагнози, а понякога се учим от грешките на едни и опита на други.

Мидко,що тъй ниски левкоцити,не ти ли слагаха Неуласта на теб?

И аз като цяло съм нощна птица,но сега ходя на работа (седмица след вливката почивам,после работя до следващата) и ставам в 6 ,та вечер към 12 гледам да съм легнала.
 Сега имам едно мравучкане в ходилата и май и то е от Доцетаксела. Верно,че и в работата съм 8 часа на крак ,ма то е от години,та няма да е от нея.
Когато бях на доцетаксел ми биеха неоласта и чувствах подобрение, щот доцетаксела е най-гаден. а после вече нищо не ми слагаха щот си ми бяха добри изследванията. И сега изведнъж - бам... шисъ оправяааа.

Общи условия

Активация на акаунт