GoT 35 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Кой казва, че ще има после... (24.04 - 28.04)

• 20 246
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
Колко са различни хората. Според мен не ги обичаше. Извращението Джофри можеше да се повлияе от добро възпитание и пример.

# 226
  • Чужбина
Всъщност, поне в книгите, голям акцент е поставен върху кофти майките. Няма една нормална и безгрешна.

Да, защото има много психология при Мартин. "Конфликтът на сърцето със самото себе си" или как точно го бе казал..., както и не-черно-бяла Вселена.

Да не говорим за архитипите ... Тя цялата му Вселена е изградена от архетипи. То и затова всички са като хиптотизирани от историите.

Който е чел Юнг, знае, за какво говоря.

# 227
  • България
Колко са различни хората.
Това му е хубавото на света, че сме различни Simple Smile. Иначе щеше да е прекалено сиво, скучно.
И заради това искам ЖТ да изчезне.
Искам седем независими кралства, всяко с традициите си, културата си.
Ако на някой не му харесва родното кралство да може да си избере подходящо място за живот, ако някой пък обича да пътешества- да има къде да обикаля и т.н..

# 228
  • Чужбина
Колко са различни хората.
Това му е хубавото на света, че сме различни Simple Smile. Иначе щеше да е прекалено сиво, скучно.
И заради това искам ЖТ да изчезне.
Искам седем независими кралства, всяко с традициите си, културата си.
Ако на някой не му харесва родното кралство да може да си избере подходящо място за живот, ако някой пък обича да пътешества- да има къде да обикаля и т.н..

Така като се замисля, и аз май искам така! Децентрализация и плащане на данъци само на собственото кралство. Така има повече прозрачност и по-малко условия за сиви кардинали и задкулисни истории.

# 229
Че коя кралица в Средновековието е възпитавала собствените си деца, при това и престолонаследник? Плюс това Церсей се опитваше да се намеси на няколко пъти относно поведението на Джофри, но бързо беше скастрена. Вярвам, че и тя самата изпитваше страх от него.
Не че я защитавам. Просто не може да се гледа на ситуацията от днешна гледна точка.

# 230
  • България
Да, защото има много психология при Мартин. "Конфликтът на сърцето със самото себе си" или как точно го бе казал..., както и не-черно-бяла Вселена.
Това му е хубавото на Мартин. Обикновено силно "избелените" герои са и много скучни. Отделно, че ако не си на тяхното мнение, всякак се мъчат да те натикат в тяхната рамка. Пфу. Скука.
Един истински интересен герой е хубаво да има и малко по-тъмна страна, да допуска грешки, защото ангелите са на небето, не ходят по земята.
За щастие, в сериала няма такива скучни образи.

# 231
И КН може да превръща в Други бебета.

Пурпулетка, дойде от един  уж достоверен спойлер за целия трети епизод.
Тифче, предположих, то и така е казано тук в темата, а не като фен теория. Затова така реагирах...

# 232
  • Варна
Аз не съм сигурна, че искам 7 отделни кралства. Когато са били 7 и преди това, когато са били 100 или там някъде непрекъснато са воювали помежду си - няма няколко години война и после 50 години мир, както е било при Таргариен - а и техните войни, освен при Танца, са били срещу външни врагове. Така че за средностатистическия селяк ще е по-добре да има централна власт, а не да му палят къщата 3 пъти на сезон и да му изнасилват жената 3 различни армии на седмица.

# 233
  • Варна
Аз гласувах, че Санса, Тирион и Джон ще си поделят трона и всъщност изглеждат много подходящи за един триумвират, който (според мен) би управлявал успешно. И тримата не са баш луди глави, мислят, преценяват, врели и кипели са хем в битки, хем в интриги и могат да водят владенията по добър път.

# 234
  • България
Аз не съм сигурна, че искам 7 отделни кралства. Когато са били 7 и преди това, когато са били 100 или там някъде непрекъснато са воювали помежду си - няма няколко години война и после 50 години мир, както е било при Таргариен - а и техните войни, освен при Танца, са били срещу външни врагове. Така че за средностатистическия селяк ще е по-добре да има централна власт, а не да му палят къщата 3 пъти на сезон и да му изнасилват жената 3 различни армии на седмица.
Утопично.
Ако не е война ще е вътрешен бунт.
Колкото по-различни са хората в една държава, толкова повече проблеми възникват.
Социални, религиозни и т.н.
Колко бели направиха Врабците, например.

# 235
категорично възразявам срещу подобин определения. Болестите нямат пол.
Това са факти, Сноу! Факти и статистика! Болестите имат пол и още как!

Сори, не го приемай като лична нападка. Hug

Всичките й деца умряха заради нейната безогледна жажда за власт. Каква майка...

Вина има тогава, когато има умишленост. Церсей никога не е желала смъртта на децата си. Напротив, тя не искаше Мирцела да заминава за Дорн, защото не искаше детето й да страда.

Това е абсолютно невярно твърдение. Според наказателния кодекс съществуват неумишлени престъпления, например неумишлени убийства. И все пак човек има вина и за тях. Вина има когато има престъпление, а не умисъл. Умисълът, просто е утежняващо вината обстоятелство.
Дали Мирцела е щяла да страда е нямало как да знае? Мирцела все за някой богат дом е трябвало да се ожени. Вариантите бяха - Старки, Тъли, Тирели, Мартели, Арини. Със Старките и Тълите бе с война, с Арините вече се сръдоха с Тирелите - също. Какво - да я държи в клетка при себе си като Томен. Видяхме го Томен, самоуби се, за да избяга от майчината опека. В докато не й отнеха Мирцела, Церсей дори не забелязваше, че Мирцела съществува, и като и я отнеха изведнъж - "ох боже детенцето ми". Това е егоизъм. Според мен Мирцела бе безкрайно щастлива без майка си, за краткото време, преди да я ранят в лицето. Още повече в книгите се упоменава, че Джофри е проявявал агресия и спрямо Мирцела и Томен, а Церсей не го е спирала.

ели, статистиката за мен е нещо което много силно се манипулира и отдавна не й вярвам. Например ако вярваме на правителствени данни на НСИ, МВР и т.н. в България има 4 процент безработица. За София и големите градове може да е вярно, но моля те - разходи се към Видин, Разград, Смолян и нека си говорим за Статистика.

Последна редакция: чт, 25 апр 2019, 14:40 от Джон Сняг

# 236
  • Чужбина
Това е абсолютно невярно твърдение. Според наказателния кодекс съществуват неумишлени престъпления, например неумишлени убийства. И все пак човек има вина и за тях.
Тук си говорим за морал и психология. Наказателният кодекс няма нищо общо с морала.

Тирион има ли вина за смъртта на Мирцела?

# 237
Всичките й деца умряха заради нейната безогледна жажда за власт. Каква майка...

Джофри някой щеше да го убие и да се беше оттеглила Церсей. При Томен не беше желание за власт, а се опитваше да го откъсне от контрола на Тирелите. Мирцела го отнесе заради стари грехове.

# 238
  • Чужбина
И тука стигаме до вечния въпрос, кой носи вината за смъртта на Нед - палачът или оня, който даде заповед?

# 239
За смъртта на Нед носи вина Нед.

Общи условия

Активация на акаунт