Генетични и имунологични проблеми-15

• 39 248
  • 774
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Съншайн, това са сериозни мутации. Консултирай се с генетик, имунолог и хематолог. Трябва да ти назначат терапия при бременност. Виж темата за тромбофилия, на първа страница има подробна информация.

# 106
Благодаря, Йори!
Да, аз точно при него си записах час... за след месец беше първият възможен Simple Smile

Съншайн, ако не ти се чака при доц. Русев, можеш да отидеш рано сутринта към 8:30 и да го почакаш. Никой няма да те върне, стига да имаш време и търпение. Той идва обикновено към 9:30 (работи от понеделник до четвъртък). След този час пред кабинета му има страшно много хора.
Първият път отидох по спешност към 14:30 - нямаше хора и ме прие веднага. Успех!

# 107
  • гр.София
Момичета добър вечер! Тези от вас, които са правили изследвания при доц.Русев, може ли да ми кажете какво включва пакет имунология, в него включва ли се изследването за НК, ако въобще има такъв пакет?

# 108
Аз като ходих при него, той определи какво трябваше да изследвам. Гледа ми изследванията, разказах му нашия случай и прецени какво да пусне. Съответно ми пусна и НК клетки

Последна редакция: ср, 29 май 2019, 23:03 от teri__90

# 109
  • гр.София
Ясно, много ти благодаря Simple Smile

# 110
Колко време е действието на интралипида през какъв интервал ви го вливат

# 111
  • София
Колко време е действието на интралипида през какъв интервал ви го вливат

8 седмици, влива се през месец

# 112
  • София
През два месеца се влива, преди овулация. При бременност се влива през месец, на места до 9-10гс, на места до по-късно.

Как си Бамба?

# 113
Момичета, здравейте!
Имам назначена вливка на Октагам преди трансфер заради завишени имунологични показатели в кръвта. Чудя се има ли смисъл да правя имунологична биопсия, вливките повлияват ли на имунологията в матката?

# 114
  • София
През два месеца се влива, преди овулация. При бременност се влива през месец, на места до 9-10гс, на места до по-късно.

Как си Бамба?

Добре съм, Дели, благодаря Hug
Аз защо вливах през месец преди бременността ?,... През месец е, нещо се бъркаш.... Ако вливаш на 1 юни да речем, юли го пропускаш и август вливаш. Нали 8 седмици е трайността на Интралипида Thinking
Иначе ти как си, докъде стигнахте с твоите неща?

# 115
Stela, по принцип би трябвало да повлияе, въпросът е в матката НК клетките завишени ли са. В дицидуата НК клетките и Пролактин например са с различна стойност от тези в кръвта

# 116
Преди 2 години ми бяха правили имунологична биопсия с резултат:
'Имунофенотипизирането на ендометриални клетки показва дисбаланс в пропорциите на ендометриални Т и общи НК клетки. Дисбаланс в НК клетъчните субпопулации при запазен НК клетъчен dim/bright индекс 0.61.
Запазена експресия на рецепторни молекули.'

Поставяха ми някакво лекарство заради тези резултати. Не съм имала вливания на имуноглобулин, обаче.

Понеже сега така или иначе ще правя вливка, се чудех мога ли да си спестя биопсията, която натоварва освен финансово, а и ще ми отложи ЗЕТ с няколко месеца.

# 117
  • София
Аз това го наричам през 2 месеца. Нали 8 седмици са 2 месеца Wink

И аз съм добре, действаме си по план.

Как си Бамба?

Добре съм, Дели, благодаря Hug
Аз защо вливах през месец преди бременността ?,... През месец е, нещо се бъркаш.... Ако вливаш на 1 юни да речем, юли го пропускаш и август вливаш. Нали 8 седмици е трайността на Интралипида Thinking
Иначе ти как си, докъде стигнахте с твоите неща?

# 118
Здравейте ако съм с донорска яйцеклетка трябва ли да правя имунологични изследвания защото досега не са ми ги назначавали?

# 119
  • София
Да, имунологичните изследвания имат отношение към имплантацията и износването на бебето. При донорска яйцеклетка е дори още по-необходимо, тъй като ембрионът е изцяло чужд организъм.

Общи условия

Активация на акаунт