Генетични и имунологични проблеми-15

• 39 253
  • 774
  •   1
Отговори
# 120
Stela, а ти къде мислиш да я правиш тази биопсия? Аз писах в Надежда, категорично ме отрязаха като не съм техен пациент. Едно момиче писа за Плевен, но чувам съмнителни отзиви за тази клиника от момичета, на които имам доверие. А никоя клиника не  е обявила официално, че прави подобна процедура.
Ако съм на твое място и има къде да направя биопсия, веднага бих направила

# 121
Мислех при Шефкетова в Аджибадем (бивша Токуда). Тя оглавява инвитро центъра там. Бивш кадър на Надежда е и бях прочела някъде тук, че правела и биопсии. Аз ще правя хистероскопия при нея и ще я питам и за биопсията.

# 122
Странно. Аз звънях във клонът им във Варна и ми казаха че не правели хистероскопии. Дали се правят само в София, или по телефона нещо не се разбрахме както трябва  newsm78

# 123
  • гр.София

Момичета, това са ми резултатите за тромбофолия. Нямам склонност към такива, нали?
Предстоят имунологични. Персенска каза, че иска и крос мач тест и на двамата с мм( аз имам записан час при Русев, тя незнае), но доколкото четох, е излишен след като имам едно дете от мъжа ми, или се бъркам?

# 124
  • София

Момичета, това са ми резултатите за тромбофолия. Нямам склонност към такива, нали?
Предстоят имунологични. Персенска каза, че иска и крос мач тест и на двамата с мм( аз имам записан час при Русев, тя незнае), но доколкото четох, е излишен след като имам едно дете от мъжа ми, или се бъркам?

Напротив! Точно тогава се прави- след родено дете от същия мъж или след късен аборт, когато вече е имало фетоплацетарен обмен  между майката и плода.  Тогава е възможно да се образуват така наречените “антигени “  от майката към Днк- то на мъжа . И тъй като плода е с половин бащино Днк , въпросните антигени го нападат като чуждо тяло  и се опитват да се оттърват от него .
Русев незнам дали прави Крос мач тест, аз го правих в Надежда.

# 125
  • София
Малка поправка - антителата “нападат” чуждото ДНК, което е антигена Simple Smile

# 126
  • гр.София
Ясно. Благодаря ви.
Извинявам се, че се включвам само с въпроси и немога да помогна с отговори. Съвсем отскоро тръгнах по този път и ми е много объркано все още.

# 127
  • София
Малка поправка - антителата “нападат” чуждото ДНК, което е антигена Simple Smile

Благодаря за поправката, Нандин Joy
Аз малко наизуст, квото съм запомнила Wink

# 128
Здравейте. Бяха ми назначени изследвания свързани с тромбофилия. Вчера излязоха някой от тях  и едно се оказа малко над нормата - лупус антикоагулант. Нормата е от 0.8 - 1.2, а моето е 1.39. Четох ,че до 1.5 не е притеснително и антикоагулантът на лупус се съдържа в малки количества и неговата активност е малка, но все пак аз се притеснявам. Ако някой от вас е наясно, моля да ми помогне, какво значи??

# 129
Здравей. На мен миналата година ми беше леко завишен пък Ro. Но понеже всичко друго излезе в норма , ме посъветваха просто да го повторя след 6м. Ами следващият път си излезе в норма.
     Разбира се ти се консултирай с лекар, но по-скоро  нещо друго ти е повлияло.

# 130
При нормална имунология и висок ТАТ правили ли сте вливки и ако да с какво?

# 131
Здравейте,  от Бургас съм. Предстои ми да пусна цитогенетика,в ин витро процедура съм. Моят лекар ми каза да направя изследването в Геника, но преди малко звъннах в лабораторията в София и те ми казаха, че нямало смисъл да се разхождам,понеже имали клон в Бургас. Та въпросът ми е, някой посещавал линия е клон на Геника, има ли кой да ти разясни резултати, поне малко да те светне какво се случва, или ще трябва д се пътува до София, до Централната лаборатория,прочетох някъде, че там те консултират за резултата,ако е така наистина. Въобще после кой разчита резултатите!? Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 10 юни 2019, 14:24 от Zuchero

# 132
Обикновено, щом са готови резултатите, преди да ми ги пратят по имейла, на мен ми се обадиха по телефона и много подробно няколко минути ми разясниха нещата. Ако резултатите са нормални при кариотип (в повечето случаи са такива), можеш да минеш и само с телефонно обаждане.

# 133
 Благодаря! А дали всички проби се пращат към София или ще ги изследват в Бургас?Забравих да питам по телефона. Просто не искам самото изследване да се случва в Бургас .Stuck Out Tongue Winking Eye

# 134
"Геника" имат офис на "Гурко", даваш кръв в Бургас, а те я изпращат в централната лаборатория в София за изследване. "Геника" - Бургас са само посредници, нямат капацитет и условия за извършване на изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт