Генетични и имунологични проблеми-15

• 39 188
  • 774
  •   2
Отговори
# 750
delisardeli, в случая проблмът е, че не ги пренебрегвам аз, а по-скоро лекуващия ми лекар.
Като отидох още на първия си преглед с папчица с изследвания и още тогава видях, че много трудно им се задържа вниманието дори да ги разгледат. Логиката е следната - правим първия опит и при неуспех - тогава поетапно се назначават допълнително какво да се провери, иначе стреляме в тъмното.

А имунологични изледвания какво включва - НК клетки, ембриотоксини, крос-мач тест (за съвместимост), нещо важно изпускам ли?

# 751
На мен абсолютно никой не ми беше назначил абсолютно нищо освен послено Русив имунология , Но това аж след 3 аборта и вече доказана тромбофилия .
Всичко което си правих си го правих сама
Хормони всеки месец пусках , Спермограми , Штуротии
Най добре е да се запишете при имунолог и той да ви насочи какво да си пуснете
Аз също не можех да забременея година и половина пред първата бременност .
Искам да ви кажа че и напрежението ви също има голямо значение .

# 752
  • София
MoCherie
аз говорех за масло от риба треска и то преди бременност.

Допълвам с линк към Lysi
https://www.lysi.com/consumer-products/cod-liver-oil/liquid-cod-liver-oil
Маслото от риба треска съдържа витамини, вкл. вит А, но не големи дози.
Има детски масла, които са обогатени допълнително с витамини, така че да допълват дневната доза за деца.
Омега3 не съдържа витамини.

keep_the_faith,
Ако чакаш някой репродуктивен АГ да седне да ти назначи имунологични, ще има да почакаш.
Отиди при имунолог.
Всъщност ако трябва да говорим за последователност, имунологията идва преди АРТ технологиите.

Последна редакция: пт, 29 ное 2019, 17:27 от delisardeli

# 753
delisardeli, да де, ама не ми се връзва. Нали са екип в една и съща клиника - репродуктивния АГ, имунолога, ембриолога, генетика, ендокринолога и цялата сурия народ. Нали отделението е репордуктивно - аз това го разбирам така, че всички усилия са насочени към една цел и това, че са в една сграда, би следвало да улеснява нещата - да си проследяват един на друг терапиите и да са в час какво се случва с конкретния пациент в даден момент, понеже всичко се пише в едно досие.

Така го разбирам аз, но излиза, че съм заблудена. АГ-то ми е против да правя тези изследвания. Ако ги направя, да не му казвам ли, да си говоря само с имунолога? ...Странно ми е да има подочна неяснота в подхода.

# 754
  • София
Ще ти го обясня на разбираем език.
Имунологичните изследвания струват 200-300лв, ако свършат работа в твоя случай, ще забременееш и ще се радваш.
Инвитро с минимална стимулация струва около 3500, при успеваемост около 20% след 3-4 месеца ще си отново в същата клиника, за да дадеш поне още веднъж същата сума.
Всички тези специалисти в болницата трябва да получават заплати. Колкото повече пациенти, толкова повече Коледни бонуси.
Така както си го описала, предолагам говориш за Надежда. За мен лично там е най-голямата поточна линия.

# 755
И той като е против парите са си ваши Simple Smile Нали ви казвам на мен никой не ми ги беше предписал аз сама си намерих проблема .
И извинявам се коя е болницата в която ходите ? не сте ли мислили за смяна

# 756
Не бих искала да правя смяна на настоящия етап и да почвам с всичко отначало, а и като цяло съм доволна от клиниката и от лекаря ми. Просто си задавам разни въпроси отсега и обменям мисли и съвети с вас, защото и за инсеминациите уж имаше шанс, а цели 4 ние не успяхме. И за инвитрото шансът е под 50%, така че може и там да съм в другата статистика, на неуспелите имам предвид.Така де, ще направя консултация с имунолог задължително Wink
Благодаря ви за отделеното време.

Bochinka, извини ме за любопитството, а какъв беше проблемът при вас и как го преодоляхте? Би ли споделила, може да си писала по-напред в темата, но тази тема специално отскоро я следя.

# 757
Понякога смяната на лекар и болница води до успех , а не до всичко от начало Wink

Ние не сме преодоляли още нищо , Те първа ще ми правят Хистероскопия за сраствания и септуми , И проблема е тромбофилията , Писах точно няколко коментара по нагоре какви мутации имам .
Иначе на кратко
1,5 години без бременност , Насочване за инвитро по мъжки уж фактор ,
Бременност по Естествен път две седмици след като ни казаха за инвитрото , Аборт в 18 гс с даун , После два аборта в 8 ма .
Докато не се установи че имам тромбофилия . Никой не ми каза какво да пускам Simple Smile Писах си с Дели и установих че искам сама да си пусна целия панел
После Русев ми предписа имунология и се установиха увеличени НК клетки .
Калчев установи септум . И да ти кажа били сме и в Турция , И в Турция знаеш за колко жени от Бг доктори са ми казвали че идват уж с Цветна снимка а се оказва че всичко им е срастнало , И че в Бг често снимките са лъжа . Абе ти си знаеш но аз съм обиколила всички болници и лекари Simple Smile И ако тярбваше да правя инвитро то нямаше да е в БГ или поне нямаше да е нито в Надежда нито в Щерев , сега в Адела като бях Калчев ми допадна страшно много но ние не сме за инвитро .

# 758
  • София
По този повод, аз бях прясно оперирана в Германия с диагноза запушени тръби и след операцията уж вече отпушени. Няколко месеца по късно в Турция на цветна снимка изкача хидросалпингс. 🤦‍♀️🤷‍♀️

То е едно постоянно ходене по мъките и един омагьосан кръг. Ама всичко каквото кажат правим, даже това дето не го искат и него изследваме...

П.с. Момичета да не ни заключват темата

# 759
На мен двама лекари ми казаха че хидросалпингса много пречи за забременяване. Отстранихме и двете тръби защото така или иначе бяха твърде увредени за да стават за спонтанно зачеване.

# 760
  • София
Момичета, 2 бързи въпроса:
- Дали има проблем да се прави вливка на Интралипид, ако в момента съм болна от простуден вирус със сополи?
- Понеже са ми казали да вливам Интралипид на 5-6 ден от цикъла, дали има голямо значение, ако се направи на 7-я ден?

# 761
  • София
Интралипид трябва да се влее преди овулация, за да може да подейства преди да дойде време за имплантация на ембриона.

# 762
Трябва нова тема , Който знае как става Simple Smile Че вече сме много страници

# 763
  • София
Ако Дънди не се включи, ще я направя

# 764
Здравейте,

След първи мисед аборт дадох абортивен материал за изследване в Геника (пълен пален анеуплодни). Днес ми звъннаха и казаха,  че има находка на мутации и препоръчват да пуснат кариотипен анализ на двамата партньори (по 240лв на човек).  Не успях да се свържа с АГ днес,  за да поискам мнение,  затова питам можете ли вие на ме насочите това изследване показва ли тромбофилия или за нея те пуска отделно изследване?  И дали да пускам кариотип в Геника или там е скъпо и има алтернативен по-изгоден вариант?  Разтърсих се в гугъл и ми излезе, че в лаб Синево (непозната за мен)  цената е 136лв на родител. Не знам еднакви ли са изследванията,  понеже разликата в цената е драстична.
 Може ли някой да ме насочи,  понеже утре сутрин трябва да идем за резултати до Геника да знам да пускаме ли кариотип.

Общи условия

Активация на акаунт