Генетични и имунологични проблеми-15

• 39 203
  • 774
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте момичета. В 8 г.с. съм, но преди 2 седмици докторът ми спря фраксито и аспирина, защото ми зацапа кафеникаво общо 2 пъти. Каза ми, че още няма да ги подновяваме до другата седмица, когато съм на преглед. Притеснявам се, че ще станат около 3 седмици без да ги слагам. Прилагам си резултата от имунологията. Моля ви, дайте мнение при тези резултати опасно ли е толкова време да не слагам фракси и аспирин. Благодаря ви предварително🤗

# 61
  • София
Товя не е имунологично, а генетично изследване.
Имаш нискорискова мутация и ако кръвотока е добър не би трябвало да е страшно без НМХ.

# 62
Здравейте, някой може ли да ми както полазват резултатите? Изчаквам да излезнат и имунологични резултати и тогава да ги покажа на доктора.
Ще съм много благодарна за помощта.

Фактор V Leiden - Хомозигот по нормален алел;
Протромбин мутация G20210A - Хомозигот по нормален алел;
MTHFR Мутация С677Т - Хетерозиготен носител на мутацията (С/Т)
MTHFR Мутация A1298C - Хетерозиготен носител на мутацията (А/С)
Мутация PAI-1 4G/5G - Хетерозиготен носител на мутацията (4G/5G)

# 63
Здравейте, някой може ли да ми както полазват резултатите? Изчаквам да излезнат и имунологични резултати и тогава да ги покажа на доктора.

Имаш две нискорискови мутации,едната е свързана с неусвояване на витамини.Тази 4G/5G и аз я имам.Ти имаш ли аборти?

# 64

Имаш две нискорискови мутации,едната е свързана с неусвояване на витамини.Тази 4G/5G и аз я имам.Ти имаш ли аборти?

Не, но имам два неуспешни ЗЕТ , без имплантации.  Предстои ми нов опит и търся причина преди това ако има.

# 65
  • София
Три нискорискови мутации. Последните 3 хетерозигота.

# 66
Здравейте!

Бременна съм в 14 г.с. - първа бременност ми е.
При установяване на бременността АГ ми назначи да пия витамини Огестан, след като направихме в 5 г.с. кръвни изследвания се установи и дефицит на Витамин Д и започнах да приемам и Витамин Д на Ойлесен.
В 12г.с. пуснахме изследвания за тромбофилия -АГ искаше да се увери, че нямам тромбофилия или ако имам - да назначи лечение/нямах признаци за това нейно решение, каза че предпочита на всеки да го назначи/.

В 13 г.с./миналия петък/ излязоха резултатите. АГ ми назначи да пия Абофолик Мета х 1, както и ми каза да продължа с витамините Огестан.

Малко съм притеснена, хем си казвам че съвсем по случайност пуснахме тези изследвания, хем...дали не е било късно за тях и чак сега започвам да пия мета фолиева киселина.
Прикачвам резултатите.

# 67
  • София
Тони, мутациите в MTHFR се свързват с неусвояване на синтетични форми на Б9 и Б12, затова трябва да се приемат само бионалични / метилирани форми. Това са метилфолат / Неофолик Мета вместо синтетична фолиева киселина за Б9 и метилкобаламин вместо синтетичния цианкобаламин за Б12.
За съжаление Огестан съдържат синтетична фолиева киселина, която в твоя случай е противопоказна. Пък абофолик Мета съдържа подходяща форма на Б9, но синтетична форма на Б12.
Потърси подходящи витамини само с бионалични форми - най-добре моновитамини - внимателно чети какво пише на етикетите. И си пусни кръвни изследвания за Б9 и Б12,ако имаш дефицити да се компенсират.

# 68
  • София
Тони, мутациите в MTHFR се свързват с неусвояване на синтетични форми на Б9 и Б12, затова трябва да се приемат само бионалични / метилирани форми. Това са метилфолат / Неофолик Мета вместо синтетична фолиева киселина за Б9 и метилкобаламин вместо синтетичния цианкобаламин за Б12.
За съжаление Огестан съдържат синтетична фолиева киселина, която в твоя случай е противопоказна. Пък абофолик Мета съдържа подходяща форма на Б9, но синтетична форма на Б12.
Потърси подходящи витамини само с бионалични форми - най-добре моновитамини - внимателно чети какво пише на етикетите. И си пусни кръвни изследвания за Б9 и Б12,ако имаш дефицити да се компенсират.

Малее, чета и се чудя - кой им дава дипломите на тези лекари???? Че ние знаем повече от тях ...
Сори за виртуалното “избухване “ ама всеки ден чета някви небивалици  Sad  
Особено Дели знае повече от всички лекари накуп, които аз съм посещавала Wink  А те не са никак малко в моя случай...

# 69
Ами аз също имам тази мутация за неусвояване на фолиевата и пия мета фолиева обаче витамините ми са Pregnacare като в тях също има фолиева, но не е метилирана. Дали има проблем?

# 70
  • София
Витамините за бременни на pregnacare съдържат фолиева киселина, доколкото виждам. Щом имаш мутация в MTHFR, значи не усвояваш тази фолиева киселина. И проблемът е че когато я приемаш дълго време не само не я усвояваш, ами тя задръства рецепторите на клетките и пречи на усвояването на фолат (бионаличната форма на Б9).

Някъде или в тази тема, или в темата за тромбофилия бяхме обсъждали витамини за бременни с фолат. Моля някой ако си спомни да пише какви бяха.

# 71
Здравйте момичета,
включвам се за съвет от вас. Имам една биохична бременност, един мисед февруари 2019 като в 8г.с се установи, че ембриона няма сърдечна дейност и е спрял да се развива още в 6г.с. Прокървих и се изчистих сама за щастие. Ходя в клиника Малинов. Направих изследвания за тромбофилия и доц. Русев ми назначи вливания с Интралипид, Ап и Фраксипарин през ден след +тест.
Началото на Май отново бях бременна като стриктно изпълнявах назначеното от Русев. Чхг-то се покачваше (не перфектно), но се видя сак в матката. Седмица по-късно не се беше развил и пораснал и около 15-тия ден от закъснението отново прокървих и се изчиствам в момента.
Възможно ли толкова ранна загуба на плода заради тромбофилия? Чела съм доста коментари, че терапията през ден , не е терапия. Вече съм много объркана и незнам къде и с кой да се консултирам преди да започнем следващите опити. Каква би могла да е причината за настъпваща, но не развиваща се бременност?

# 72
Момичета, здравейте! Предстои ми вливка октагам преди трансфер и имам една питанка. Тъй като няма да съм в София до деня на трансфера, дали има възможност в обикновена градска болница да се направи вливката? Имам си инструкциите относно как трябва да се постави системата, така че едва ли е необходимо в специализирана ин витро клиника да се ходи за подобна дейност?

# 73
Момичета, добър ден! Има ли сред вас успели, с донорско ин витро, без да са правили никакви вливки или да са пили лекарства за понижаване на имунитета? Моят доктор не вярва във вливките, а и казва, че при мен са противопоказни и двете, заради наднормените ми кг. Имало опасност от повишаване на кр.
 ми захар, което не е добра идея. В тих ужас съм...

# 74
  • София
В толкова ранна седмица е много трудно да се твърди каква е причината. Обикновено това се случва при генетични проблеми.
Ако правиш инвитро, поинтересувай се от предимплантационна диагностика (ПИД) - това ще ти даде гаранция, че се връща генетично здрав ембрион. Ако не сте правили кариотип с партньора ти - също може да направите. Макар че много често се случва при генетично здрави родители да има генетични проблеми при ембрионите.
При твоите мутации ми е много странно, че ти е изписана терапия през ден. Важно е когато АГ проследява бременността, освен размера на плодния сак и ембриона, да гледа и за нарушения на тъканите около мястото на имплантация.

Здравйте момичета,
включвам се за съвет от вас. Имам една биохична бременност, един мисед февруари 2019 като в 8г.с се установи, че ембриона няма сърдечна дейност и е спрял да се развива още в 6г.с. Прокървих и се изчистих сама за щастие. Ходя в клиника Малинов. Направих изследвания за тромбофилия и доц. Русев ми назначи вливания с Интралипид, Ап и Фраксипарин през ден след +тест.
Началото на Май отново бях бременна като стриктно изпълнявах назначеното от Русев. Чхг-то се покачваше (не перфектно), но се видя сак в матката. Седмица по-късно не се беше развил и пораснал и около 15-тия ден от закъснението отново прокървих и се изчиствам в момента.
Възможно ли толкова ранна загуба на плода заради тромбофилия? Чела съм доста коментари, че терапията през ден , не е терапия. Вече съм много объркана и незнам къде и с кой да се консултирам преди да започнем следващите опити. Каква би могла да е причината за настъпваща, но не развиваща се бременност?

Общи условия

Активация на акаунт