Брекети – къде, какви, за колко? -тема 12

• 47 480
  • 797
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Случвало ли ви се е да ви боли дълго време зад ухото и към челюстта?
На снимка се видя,че има джоб на мъдреца,но не е голям и според лекуващия стоматолог не е спешно да се вади мъдреца.Е да,но ме боли.
Мисля да отида при друг за още едно мнение.
А лятото вадят ли се мъдреци?

# 121
Здравейте, момичета! Другият месец ми предсто слагане на такъв тип ластици Искам да ви попитам на вас след кой месец от поставянето на брекетите ви ги сложиха и колко дълго време ги носихте?

# 122
  • Ланкър, планините Овнерог
На дъщеря ми със слагането на брекетите й сложиха и ластици. Беше денонощно с тях 3м, после 1м беше без и на последния преглед пак й връчи ластици за по-предните зъби и по-стегнати ластици, с които е невъзможно да е 24ч. Казал й е просто възможно най-много да е с тях. Другата седмица е на преглед, ще видим този път какво ще махне/добави Simple Smile Първите ластици бяха като на снимката, само че горе задни зъби към предни долни.

# 123
И аз носех такива ластици class II. Започнах да ги нося 10 месеца от слагането на брекетите и така около година и половина. Не е непрекъснато година и половина, някои месеци правех почивка.

# 124
  • София
Аз съм с ластици от 4ти месец на лечението.
Вече 1,6 год. съм с брекети.
Схемата ми е 3ти горен с 6ти долен.
В момента съм с  medium като сила.

# 125
След брекети правили ли сте си естетични процедури като избелване, подравняване на зъбите, бондинг?
Може ли някой да препоръча специалист в София за това?

# 126
След брекети правили ли сте си естетични процедури като избелване, подравняване на зъбите, бондинг?

Аз да, при д-р Калинов. Работи в центъра на София близо до ндк телефонът му е 0887516177.

# 127
  • София
А пластика на венеца с лазер или скалпел правили ли сте?
Бихте ли препоръчали специалист в София?
След сваляне на брекетите венците ми определено ще имат нужда от тази услуга.
Сега над едното зъбче венеца е по нагоре,над другото по надолу..
Трябва да се изравнят.
Доколкото съм запозната на някои места таксуват на цяла челюст-около 250-300лв.
На други таксуват на зъб-около 40-50лв.

# 128
Здравейте. Предстои ми да нося брекети и си направих панорамна снимка. Ходих на преглед при Палмира Алагьозова в гр.Мездра. Тя ми каза, че ще ги нося най-малко година и за цена ми каза 2000лв. , влкючващи брекети,прегледите и апаратите след брекетите. Все още не съм си записала час за поставянето, защото много хора ми казаха, че не са доволни от нея. Предстои ми и  преглед при Цветомир Илиев от ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР "ИЛИЕВИ". Какво е вашето мнение за тях?

# 129
2000 лв е ниска цена. На мен ми струваха 2500, най-обикновенни метални Алекзандър, и отделно ми взима всеки път за преглед. Накрая на лечението и за ритейнъри около 300-400 🤷🏻♀

# 130
здравейте, момичета!
да ви питам, случвало ли се е на някого да глътне едно от брекетчета?
на мен ми се случи преди около 3 дена и още не съм го изхвърлила...
притеснено ми е.

# 131
  • София
Не ми се е случвало да глътна брекетче. Sad
След махането на брекетите какво следва?
Колко често се ходи на преглед?
А направихте ли си панорамна снимка,за да се види състоянието на зъбите(кариеси и т.н)
Имахте ли поражения след брекетите?

# 132
Нямах поражения, но то зависи не само от хигиената, а и от ген. Здрави зъби ли имаш по принцип? Ти нали щеше да ги сваляш?

# 133
Аз съм гълтала брекетче. Как разбра, че не си го изхвърлила? Не се вкарвай във филми, не е чак такъв проблем  Grinning

# 134
И защо това старание да го намерите? Та то е с големина на половин семка от диня, какво очаквате да стане...
Според мен няма нищо страшно, излишно се притеснявате.

Общи условия

Активация на акаунт