Брекети – къде, какви, за колко? -тема 12

• 47 497
  • 797
  •   1
Отговори
# 150
благодаря и на двете ви! Simple Smile явно най-добре ще е комбинация от двата вида - все нещо да крепи, ако се пропусне носене на силиконовия - та ако може малко повече инфо за този втория, тукашните като на това видео ли изглеждат или са по-очеИЗВАдни Simple Smile

https://www.youtube.com/watch?v=y9rutL5RoOs&fbclid=IwAR30BRv … aGUzmrm8md62yvl_s

# 151
  • София
Такива са, на дъщеря ми обхващат и най-задните кътници.

# 152
антеа, дъщеря ми беше при Иванова, има постоянни ритейнери горе и долу и силиконов горе.
Силиконовият си го носи вече трета година нощем и не й пука дали някой го забелязва Simple Smile
Силиконовият е важен, особено в началото, само след два дни неносене ми е казвала, че усеща напрежение при слагане, сега вече близо три години след свалянето на брекетите сякаш няколко дни пропуск не са толкова значими.
BTW, аз забелязвам леки, съвсем минимални мръдвания в идеалната подредба, въпреки всичките ритейнери Sad
И аз точно от това се притеснявам. Толкова време, усилия и пари и накрая зъбите пак се местят... Също ме притеснява за колко време ще се изработят тези ритейнъри.

# 153
Аз съм само с постоянни вече близо три месеца и доста се притеснявам. Но ходих и при друг ортодонт,който отказа да ми направи силиконови,защото щяли да ми се раздалечат челюстите,тъй като не се допирали с такъв вид ритейнъри.

# 154
Здравейте вчера сложиха брекети на синът ми. Това което ме притеснява е , че на два зъба брекетите не са поставени в средата на зъба, а единия брекет дори е леко изкривен. Това нормално ли е?

п.п. По време на поставянето на брекетите ортодонтката три пъти говори по телефона. Стори ми се, че работи доста грубо и нехайно.

# 155
Здравейте вчера сложиха брекети на синът ми. Това което ме притеснява е , че на два зъба брекетите не са поставени в средата на зъба, а единия брекет дори е леко изкривен. Това нормално ли е?

п.п. По време на поставянето на брекетите ортодонтката три пъти говори по телефона. Стори ми се, че работи доста грубо и нехайно.

Съвсем нормално е да не са еднакви на всеки зъб, нали все пак са изкривени и трябва да се изправят. А колкото до професионализма на ОД-то е трябало да го прецените по-рано, за да не съжалявате. Казвам го от лош опит. Успех!

# 156
Случвало ли ви се е да ви боли дълго време зад ухото и към челюстта?
На снимка се видя,че има джоб на мъдреца,но не е голям и според лекуващия стоматолог не е спешно да се вади мъдреца.Е да,но ме боли.
Мисля да отида при друг за още едно мнение.
А лятото вадят ли се мъдреци?

Здравей Даяна,
мен ме е боляло зад ухото и към челюстта, когато ми извадиха мъдрец, но не беше почистено добре мястото и започна да събира гной. Получи се "зашита" гнойна торбичка, която няма накъде да избие и се събираше в устата ми, докато не се надух прекалено и не се пукна сама...извинявай, че така детайлно го описвам, но беше дори още по ужасяващо на живо Sad
Моят мъдрец беше полуретиниран, налагаше се да се извади оперативно, защото беше започнал да набира и се наложи спешно да го извадят, защото ми предстоеше пътуване и не се знаеше дали няма да ескалира там. Това се случи началото на април месец.
Моят съвет е да потърсиш съвет от няколко места. При мен също си беше джоб, но след слагането на брекетите както знаеш, почистването става доста по- трудно и 10 месеца след поставянето им вече беше възпален и набираше.
Знам, че лятото не е препоръчителен сезон за такива интервенции, но ти може да изчакаш до есента, когато стане по-хладно и да се оттървеш от мъдреца.
Аз имам още един ретиниран мъдрец, но след моите усложнения при първия, не се навивам да махна другият Sad

# 157
  • София
Galya89,благодаря! Hug
При мен не се знае болката от джоба на мъдреца ли е,от джоба на 6ти ли е или е от правените преди 3 месеца 6ти и 7ми(умъртвен)ли е.Била съм на преглед при няколко стоматолога и само гадаят и не казват категорично причината.
Факт е,че тази болка започна 12 месеца след поставянето на брекетите.Дали има нещо общо нямам идея.
Горе вдясно около 6ти,7ми и мъдреца е.
В петък имам час и при ОД и при стоматолога.Дано скоро разберат причината,понеже болката е от 9 месеца...Не е нетърпима,но е много неприятна.Има дни в които спира,но после пак наново....

# 158
Здравейте, следя ви защото и аз обмислям дали да си сложа брекети или не, на 32г. Ни с поникването на мъдрецитe, много ми се струпаха зъбите. Тези джобове не се ли затварят при пренествснето на зъбите? Имам толкова много въпроси, че съм в чуденка. Знам че хигиената е много трудна с брекети те и това ме спира и годините де Sad

# 159
Здравейте! Колко време трябва да мине от ваденето на зъб, преди да се сложат брекети?

# 160
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте! Колко време трябва да мине от ваденето на зъб, преди да се сложат брекети?

Почти никакво. На дъщеря ми извадиха втория зъб в четвъртък и в понеделник сложиха брекетите.

# 161
Здравейте.Мога ли в тази тема да попитам за имена към.които да ме насочите в Бургас за поставяне на брекети.

# 162

Почти никакво. На дъщеря ми извадиха втория зъб в четвъртък и в понеделник сложиха брекетите.
Благодаря !

# 163
Здравейте, аз също ще си слагам брекети и се спрях на д-р Хунджев. От няколко дни се опитвам да се свържа с него по телефона, за да си запазя час, но ми дава че е изключен Confused Някой знае ли дали приема в момента или дали има нов актуален телефонен номер?

# 164
Здравейте, аз също ще си слагам брекети и се спрях на д-р Хунджев. От няколко дни се опитвам да се свържа с него по телефона, за да си запазя час, но ми дава че е изключен Confused Някой знае ли дали приема в момента или дали има нов актуален телефонен номер?
Ако успееш, моля да пишеш тук, или на ЛС актуален телефон,  защото и аз съм се насочила към него.

Общи условия

Активация на акаунт