Брекети – къде, какви, за колко? -тема 12

• 47 603
  • 797
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Здравейте, може ли да ми кажете какви са цените на брекетите при д-р Хасара?
Металните са около 4000-4500лв.
Сапфирените,ако случая е по-лек са-5500лв.
Ако е по-тежък са около-6500лв
В цената не е включен постоянния ритайнер,който е 1000 лв.

# 211
Моят проблем е със затварянето на разстояния от извадени два зъба на горна челюст, вече 4 месеца има много минимален напредък...не знам нормално ли е?

# 212
Привет,

Свалиха ми брекетите на долната челюст и ми сложиха ретайнер. Ретайнерът ми е постоянен, но изобщо не ми е удобен- дращи ми на езика и  всеки път след хранене трябва да го чистя с четка или интердентален душ ... мислех, че съм приключила с постоянното ровене в устата Angry
Има ли някой тези проблеми?

Ретайнерът ми изглежда по този начин:

Знае ли  някой от вас къде в София слагат друг вид постоянни ретайнери?
Нещо такова си представям:

Ще съм много благодарна, ако споделите вашия опит Simple Smile

# 213
  • Варна
Това на снимката е керамичен ретайнер

Той изглежда доста по-обемист от металния и не съм сигурна някой в България дали предпочита да слага такъв.

Според мен той ще се усеща и дразни повече от обикновения. Така си мисля....незнам...

# 214
Скрит текст:
Това на снимката е керамичен ретайнер

Той изглежда доста по-обемист от металния и не съм сигурна някой в България дали предпочита да слага такъв.

Според мен той ще се усеща и дразни повече от обикновения. Така си мисля....незнам...

Може би си права, изглежда доста обемисто Thinking

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 08:07 от AnMary

# 215
Ще свикнеш с ритейнъра. Аз вече не го усещам. Трябват ти две седмици максимум.

# 216
Ще свикнеш с ритейнъра със сигурност-първите 2-3 седмици ме дразнеше страшно много,първият ден фъфлех. Вече изобщо не му обръщам внимание,даже ми е кеф да си играя с него.

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 12:45 от mariyaa_xx

# 217
Добре, успокоихте ме Simple Smile , ще му дам още няколко седмици  шанс .

# 218
Има ли някои от вас с постоянен ретайнер и на горни зъби? Според вас по-добрия вариант ли е пред това да спиш всяка вечер със прозрачния?

# 219
  • Карлово
Има ли някои от вас с постоянен ретайнер и на горни зъби? Според вас по-добрия вариант ли е пред това да спиш всяка вечер със прозрачния?
Отговарям от опита на дъщеря ми. Беше с долен постоянен и сменяем горен, като последния прозрачния. Този горен след няколко месеца се спука и тя спря да го слага. Препоръчах и да отиде до ортодонта си и да поиска постоянен горен, но... не щя и си остана така.
Сега са минали 3-4 години и долния си седи. Та препоръчам постоянен, ако има възможност.

# 220
На горна челюст май не е стандартна практика да слагат постоянен ритейнър. Иначе прозрачните не са много устойчиви, макс. 6-12 месеца и се спукват. Аз затова ще искам от другия модел (Hawley) за през нощта. На постоянните също им нямам много доверие, тъй като са само на 6 зъба, другите зъби са си свободни и отделно ще трябва винаги да се внимава как се отхапва да не се отлепи/счупи и да не забравяме почистването в тези зони.

# 221
  • Карлово
Нищо, че са на 6 зъба. Дават стабилност и на другите.

# 222

Ами не е точно така. Затова тези, които са с постоянен отдолу носят и сменяем нощем. Не може да се разчита само на постоянния.

# 223
Много са красиви Инвизалайн, спор няма, не за всички проблеми са подходящи, обаче. И цената хич не е маловажен фактор, драстично по-скъпи са от Деймън брекетите.

Бихте ли "развили" малко въпроса за впечатленията Ви от алайнерите на Инвизалайнер .За кои проблеми не са удачни, могат ли да влошат нещата, могат ли да се носят ?
Благодаря .

# 224
  • Карлово

Ами не е точно така. Затова тези, които са с постоянен отдолу носят и сменяем нощем. Не може да се разчита само на постоянния.
Не-е-е, дъщеря ми не е носила долен сменяем!

Общи условия

Активация на акаунт