Брекети – къде, какви, за колко? -тема 12

• 47 610
  • 797
  •   1
Отговори
# 225
Нищо, че са на 6 зъба. Дават стабилност и на другите.

Ами не е точно така. Затова тези, които са с постоянен отдолу носят и сменяем нощем. Не може да се разчита само на постоянния.
Не-е-е, дъщеря ми не е носила долен сменяем!

Аз съм виждала хора с постоянен долен ритейнър, на които зъбите са разместени... Отделно, че някои ортодонти изобщо не  препоръчват поставянето на постоянен ритейнър. Разбира се зависи и от това колко криви са били зъбите преди това, но като цяло не е препоръчително и затова се носи И сменяем.

# 226
  • Карлово
Споделям само опит от моята дъщеря, както отбелязах в началния си пост. Тя имаше ра разширяване с пендулум горна челюст, издърпване на кучешки зъби и напасване на зъбите с долните. Всичко беше направено прецизно за 18 месеца, на добра цена. Сега 3 години и половина резултатът ни удовлетворява. Не носи горен от 3 години.

# 227
Много са красиви Инвизалайн, спор няма, не за всички проблеми са подходящи, обаче. И цената хич не е маловажен фактор, драстично по-скъпи са от Деймън брекетите.

Бихте ли "развили" малко въпроса за впечатленията Ви от алайнерите на Инвизалайнер .За кои проблеми не са удачни, могат ли да влошат нещата, могат ли да се носят ?
Благодаря .

Нямам лични впечатления, съжалявам, аз съм с Деймън и ортодонтът на първата консултация само информативно ми спомена за Инвизалайн. В кабинета му съм виждала бизнес дама на около 40г с такива и наистина не си личаха. Ако можете да си ги позволите и ортодонтът ви каже, че са подходящи за проблема, сложете ги, защо не. С читав лекар едва ли има брекети, които ще навредят.

# 228
Много са красиви Инвизалайн, спор няма, не за всички проблеми са подходящи, обаче. И цената хич не е маловажен фактор, драстично по-скъпи са от Деймън брекетите.

Бихте ли "развили" малко въпроса за впечатленията Ви от алайнерите на Инвизалайнер .За кои проблеми не са удачни, могат ли да влошат нещата, могат ли да се носят ?
Благодаря .

Мисля, че не са подходящи, ако има ретинирани зъби, т.е. такива изцяло извън редицата, които трябва драстично да сменят позицията си. Предполагам и за други тежки случаи не са подходящи.

# 229
Здравейте, знам че темата е за брекети, но не открих подходяща за въпроса ми. Синът ми не иска да му слагат брекети и ходихме на консултация за скоби, но той отхвърли и този вариант. Докторката ни предложи вариант за носене на силиконови трейнъри (май така каза), които се носели по 2 часа дневно, като не трябва да говори през това време (той и не може Laughing) Представляват нещо такова
Имате ли идея дали този тип лечение има ефект ?

# 230
Здравейте, от 8 месеца съм без брекети, с два постоянни ритейнъра съм, но имам проблем със захапката и долните  зъби се удрят в горния ритейнър и така се повдига захапката и е много неприятно. Отделно усещам едно постоянно напрежение в горната челюст, защото предните зъби ми да издадени напред /вследствие на получен overjet/и липса на опора . Честно да ви кажа вече не знам какво да питам и как да се оправи този проблем, но няма да оставя нещата така. За като варианти са нови брекети с вадене на горни зъби и махане на постоянните ритейнъри

Последна редакция: пт, 02 авг 2019, 20:47 от alex7

# 231
  • Linz

Благодаря .

Мисля, че не са подходящи, ако има ретинирани зъби, т.е. такива изцяло извън редицата, които трябва драстично да сменят позицията си. Предполагам и за други тежки случаи не са подходящи.
Не е така, подходящи са и за такива случаи.
https://youtu.be/KYSH5GXjP1k
Не знам да има проблем, с който да не могат да се справят. Цената също не се различава особено от посочената за Деймън брекетите.

Силиконовите не помагат, но могат да навредят (от личен опит).

# 232
Здравейте, от 8 месеца съм без брекети, с два постоянни ритейнъра съм, но имам проблем със захапката и долните  зъби се удрят в горния ритейнър и така се повдига захапката и е много неприятно. Отделно усещам едно постоянно напрежение в горната челюст, защото предните зъби ми да издадени напред /вследствие на получен overjet/и липса на опора . Честно да ви кажа вече не знам какво да питам и как да се оправи този проблем, но няма да оставя нещата така. За като варианти са нови брекети с вадене на горни зъби и махане на постоянните ритейнъри
За издадените зъби случайно да имате проблем с езика? Някой казвал ли ви е? Защото това е доста сериозен проблем, на който малко хора обръщат внимание... Правилната позиция на езика е горе, залепен на небцето, а не на зъбите. Имате ли подобен проблем?

# 233
Ами не, даже горната челюст ми е доста разширена и имам много място за езика, въобще не се опира никъде. Като цяло не очаквам да ми помогнете, но мога да ви отговоря на въпросите ако питате нещо и се чудите дали да слагате берекети

# 234
  • София
Стискате ли зъби нощем?
Аз откакто съм с брекети все повече,а това май хич не е добре.
Нощния ритайнер помага ли за този проблем или трябва допълнителна шина за бруксизъм?

# 235
  • Стара Загора
Здравейте,
Искам да си питам нещи относно постоянния ритейнър. Понеже след сваляне на брекетите ми залепиха долу на 6 зъба дъга, след 10 дни се отлепи и падна. Тогава моята  докторка ми каза да нося постоянно временния ритейнър(тип пластмасова шина), защото веднъж отлепен вече не се слага нов. Единствено се лепи преди сваляне на брекети, в противен случай причинява парадонтоза. В същия момент на моя приятелка в Испания й залепиха постоянния ритейнър два месеца след свалянето.
Не че ми е голяма драма, но когато не нося шина през деня, виждам как за няколко часа два зъба се връщат, през нощта с шината се нареждат... и така вече една година.

Стискате ли зъби нощем?
Аз откакто съм с брекети все повече,а това май хич не е добре.
Нощния ритайнер помага ли за този проблем или трябва допълнителна шина за бруксизъм?
Стискането ще отшуми... всички сме стискали зъби Simple Smile

Последна редакция: нд, 04 авг 2019, 12:42 от AnMary

# 236
И аз съм с постоян ритайнер- горе и долу,  тип "влакно". Не го усещам изобщо, не се вижда и много лесно се мият зъбите. 3 от мъдреците са ми извадени, 4-я е изцяло пораснал , та не се притеснявам че ще има разместване по редиците.

Няма как да снимам и горната челюст,  но е същото.

# 237
Здравейте, как се справяте с почистването на зъбите, на които имате поставен неподвижен ретайнер. Между зъбите влиза храна, която няма как да изчистя с конец, тъй като ретайнерът пречи. С клечка също не става. Единствено с упорито миене на зъби след всяко хранене. Има ли друг вариант?

Може ли след години неподвижният ретайнер да се замени с подвижен? Има ли опастност от разместване?

# 238
  • Sofia
За издадените зъби случайно да имате проблем с езика? Някой казвал ли ви е? Защото това е доста сериозен проблем, на който малко хора обръщат внимание... Правилната позиция на езика е горе, залепен на небцето, а не на зъбите. Имате ли подобен проблем?
И на мен ми се получи издаване на зъбите напред. Може наистина да е от езика, но никой не е обръщал внимание на това. Освен придобит, какъв специалист би се занимавал с такъв проблем?

# 239
Може издаването да се е получило и в следствие на големи зъби-малка челюст и за да се запазят всички зъби е трябвало да се издърпат напред, за да се поберат в челюстта т.е. без вадене.

Общи условия

Активация на акаунт