Брекети – къде, какви, за колко? -тема 12

• 47 611
  • 797
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Здравейте! Може ли да ми кажете, как вървят горе-долу цените на изправяне с Invisalign? Как вървят и тези за индивидуално изправяне на зъби и има ли смисъл от него?

# 241
  • Linz
Инвизалайн е около 7000 лв.

# 242
Инвизалайн е около 7000 лв.
              8000 лв.

# 243
  • Linz
Значи са поскъпнали от миналата година.

# 244
Значи са поскъпнали от миналата година.
  Не знам. Може би зависи и от случаите, а и от ортодонта. 😕

# 245
  • Ланкър, планините Овнерог
И аз подозирам, че зависи от ортодонта цената. При нас за метални брекети имахме цени от 3300, 4000лв, та до 2500 евро, а сигурно има и по-скъпи.

# 246
  • София
А някой възползвал ли се е от услугата за индивидуално изправяне на зъби и дали има смисъл от него?

# 247
А някой възползвал ли се е от услугата за индивидуално изправяне на зъби и дали има смисъл от него?
Какво представлява това?
Аз се замислям за инвизалайн ,скъпо е ,наистина ,но надявам се по ефективно....

# 248
Скъпото не означава по-ефективно или по-бързо. Както беше споменато по-горе Инвизалайн са за по-леки корекции, не могат да се справят с всичко.

# 249
Чета ви редовно и сякаш се отказвам от изправянето. От темата научих, че после се носят ритейнърите с години. Някой знае ли колко време след сваляне на брекети се носят? Струва ми се безумно години да се мъча с брекети в устата, за да си изправя зъбите и после пак някакви чужди тела в устата ми.

# 250
Скъпото не означава по-ефективно или по-бързо. Както беше споменато по-горе Инвизалайн са за по-леки корекции, не могат да се справят с всичко.
Това не е точно така ,по ефективни са ,защото за разлика от брекетите ,които оказват натиск в една точка ,инвизалайн обхващат целият зъб и натиска е много по голям,отделно може едновременно да се корегира и широчина на захапката,практически няма проблем ,заради ,който обикновенните брекети да са за предпочитане,освен ако не е за лека корекция и цената да не е оправдана..... проучила съм въпроса много добре ,освен това могат да се свалят за хранене и почистване ,което за мен е голям плюс.

# 251

Но не означава и непременно по - лошо !
Нека хора с реален опит и/или  знания дават оценки.
Трябват аргументи в двете посоки, а някой нещо казал... не върши работа.

# 252
Това не е точно така ,по ефективни са ,защото за разлика от брекетите ,които оказват натиск в една точка ,инвизалайн обхващат целият зъб и натиска е много по голям,отделно може едновременно да се корегира и широчина на захапката,практически няма проблем ,заради ,който обикновенните брекети да са за предпочитане,освен ако не е за лека корекция и цената да не е оправдана..... проучила съм въпроса много добре ,освен това могат да се свалят за хранене и почистване ,което за мен е голям плюс.

Това, че натискът е по-голям може да е само в минус за цялостното здраве на този зъб. Точно затова брекетите и всички ортодонтски апарати се носят месеци/години, защото натискът върху зъбите е постепенен и дори когато видимо зъбите са прави, брекетите продължават да се носят с цел стабилизиране и изправяне на корените. Ако коренът е крив и зъбът ще се изкриви. Оказването на голям натиск върху зъб с цел по-бързото му изправяне води до редица проблеми, а в последствие самият този зъб може и да се върне напълно в начална позиция, поради липсата на достатъчно костно вещество.   
Сори, ама Инвизалайн не могат да изправят зъби извън редицата или високи кучешки зъби, примерно. Голяма част от плюсовете на Инвизалайн са маркетингов трик. Единствените два плюса за мен лично са това, че са прозрачни т.е. по-трудно забележими и това, че могат да се свалят при хранене (което също означава, че и при болка може да се свалят, което проточва лечението, ако човек няма постоянство).

# 253
  • София
Какво представлява това?
Не съм сигурна. Индивидуални брекети, които са направени според изкривяването на всеки зъб. Не знам, има ли разлика със стандартните.

Четох някъде из сайтовете на стоматологичените клиники и за някакви уредчета, които трябвало да се поставят преди поставянето на брекети, после след поставянето... Дълга, широка и скъпа работа.

# 254
  • Стара Загора
Точно с Инвазилайн съм виждала изправяне на високо горе кучешки зъби само за 6 месеца. Аз лично избрах брекети.

Общи условия

Активация на акаунт