Акушер - гинеколози Варна - 10

• 103 845
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте момичета,
Знам, че е дискутирано, но т.к.доста лекари са изброени незнам към кой да се ориентирам при бъдещо зачеване.
Трябва ми аг, който да проследява проблемна бременност и да обръща внимание на тромбофилия . Аз съм с два аборта, имам тромбофилия, по време на едната бременност бях с ЦМВ, отделно висок пролактин, киста на щит. жлеза, излекувана уреаплазма, ниски нива на вит. Б12, Д и фолиева. Съответно имам доста въпроси за обсъждане и ми трябва някой, който да обърне внимание на всички неща. Ходила съм веднъж при Кателия Александров, но беше за потвърждаване на мнение за мисед и не останах кой знае колко очарована от него. Все пак ми казва, че съм загубила близнаци, а ми се подсмихва и ми се тупа в гърдите, че е велик и ми говори разни неща и видиш ли как било нормално, защото при близнаците, ако се случило нещо с едното то завличало другото.
Някъде, четох мисля за д-р Кисьов, но тук не го видях в списъка.
Та така де моля за мнения.

# 586
Др Кисьов е моят лекар и е внимателен, опитен и аз препоръчвам.

# 587
Аз отново препоръчвам доктор Липчева.

# 588
Др Кисьов е моят лекар и е внимателен, опитен и аз препоръчвам.

Работи ли по здравна каса и ако не каква е цената на прегледа? Къде преглежда?

# 589
В АГ Варна на 7ет,50лв е, не е по здр каса

# 590
Аз съм чувала, че д-р Наталия Мирчева от АГ също се занимава с високорискова бременност. Момичета, които имат лични наблюдения да споделят малко повече Simple Smile

# 591
  • Варна
И аз бях в същата ситуация преди 7 месеца и от няма на къде се записах при доктор Митко Митев (от 2019 работи в АГ), който НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ! Избрах го, защото през 2011г при рутинни изследвания излезе, че съм прекарала хламидална инфекция и ми трябваше АГ, който веднага да види всички резултати и да ми обясни за какво става въпрос защото щях да се побъркам от притеснение. Той беше единственият свободен АГ наблизо (МД) и останах доволна - в 2011г. Отделно няколко мимичета бяха писали, че се следят при него с тромбофилия и реших, че мога да се доверя и за адекватното следене на терапията ми назначена от хематолог и имунолози по повод мутациите му.

За обикновен преглед (без бременност) става, обяснява, обича и да остроумничи, но за бременност с тромбофилия - НЕ.

За всичките 7 месеца веднъж не ми обясни коагулацията, колко често да я пускам. Всеки път казва: "тя сестрата нали ти пуска кръвни всеки месец" - да ама сестрата няма и понятие какво да пусне в този случай, а очевидно той все не и казва, а когато аз и казах какви конкретни изследвания се налага да се пускат тя не беше и чувала за тях - буквално ги преписа от телефона ми и си ги платих ест. без значение дали нещо все пак е можело да мине по ЗК. Изобщо не поглежда изследванията, които му нося, очаква да му кажа наготово кое е високо и кое ниско и ако не го направя не обръща внимание. Сега пък каза, че изобщо не било нужно да се пуска всеки месец коагулация и не можело да се определи коя доза НМХ и АП са правилни - ами като не може, защо пускам и си плащам за изследвания? Какво следим изобщо или просто ако мине номера - мине, а ако нещо се обърка тогава ще му мислим. Не получих отговори на тези въпроси.

Последните ми 2 прегледа при него - платени по 60лв в АГ, да, 60 лв! са кошмарни. За да не влизам в дълбоки полемики, ще споделя само най-фрапиращите изцепки.

От самото начало имам някаква болка, не постоянна, но понякога става много остра и едва дишам - обикновено когато съм по гръб, когато се смея или ако вървя малко по-бързо, която той определи като срастване Rolling Eyes. заради която дори ме вкара в патология за 4 дни - пълен кошмар, и ме тъпкаха с но-шпа. Което после и ми беше изписано с инструкцията, че ако ме боли нещо да го пия без да се притеснявам - не вредяло и по принцип да го пия всеки ден. Аз реших, че след като не ме боли няма да го пия...

На последния преглед този месец обаче ми се скара, че съм пила но-шпа (защото сестрата се изцепи, че пишело но-шпа да се взема всеки ден - сякаш аз съм си го писала), трябвало да пия бусколизин и нещо друго защото ношпато размеквало шийката на матката и че съм била безотговорна, не се пиели ей така лекарства. А аз дори и не го пия. На недоумението ми как точно да преценя кое състояние предполага едното и другото лекарство и защо до сега не е ставало на въпрос, защото именно той ми го е изписал и дори всеки път ме питаше дали го пия, той отговори "ти не можеш да прецениш - звъниш ми и аз ще ти кажа". Звъниш ама ако си вдигне телефона... До сега ми се е налагало 3 пъти да го търся и трите пъти не ми вдигна нито ми върна, сестрата уж предава ама в девета глуха. Истината е, че от цяла опаковка до момента имам изпити не повече от 5 хапчета, но бях заклеймена като най-лошата майка.

Върха на сладоледа беше като ми се разкрещя по време на прегледа - аз, на кушетката с оголен корем и той върху мен целия червен и крещи и обижда  колко съм некадърна и естествено лоша майка - и всичко, защото не пия магнезия, който той ми е изписал чак в 6ти месец, а съм предпочела този, който хематолога и ендокринолога са препоръчали! Още не съм си родила детето и не знам дали бихте ме разбрали, как се почувствах да бъда постоянно обвинявана, че съм лоша майка. Този човек "доктор" не се съобрази със състоянието ми на бременна жена, всички знаят колко чувствителни можем да бъдем, още повече, че след прегледа бях изключително разстроена и вдигнах кръвно, а и той много добре забеляза, че цялата се изпотих и пламтях! Повтаряше "или ще ме слушаш и ще правиш каквото кажа или си безотговорна майка и най-добре се следи сама. Щом от не знам си коя година докторите сме търговци, имаш право да си избереш друг търговец, както и аз да си избирам клиентите!". Бил имал той 35 години опит и коя съм аз да имам мнение, независимо за какво става въпрос. Бяха ми необходими 6 часа, за да се успокоя.

Друг е въпросът, че настояваше да си "разкарам котката на улицата", защото пренасяла токсоплазмоза и хламидия - имам антитела и за двете инфекции и той би трябвало да го знае (е напомних му), като за хламидията не съм сигурна, че твърдението изобщо е вярно... И след като разбра, че няма да я изгоня, а просто ще ограничим достъпът и до бебето, се почна как можело да хвръкне косъм и да падне върху детето и не знам си какво. Все едно като го изкарам на разходка ще го возя в изолационна камера... И накрая се изцепи "е, аз те разбирам, моето поколение имаме различно усещане за домашните любимци". Идваше ми да му отговоря, че е много по-вероятно да лепна нещо от него, защото е без маска и то по време на пандемия!, отколкото от котката ми която обезпаразитяваме всеки месец и е супер плашлива и не излиза дори на терасата! Просто реших да си спестя поредната словестна свада с този човек и категорично реших, че няма да остана повече при него.

Бях и все още съм в тотален потрес и недоумение!
Надявам се това мнение да е полезно на поне една търсеща свестен АГ във Варна!

Здравейте момичета,
Знам, че е дискутирано, но т.к.доста лекари са изброени незнам към кой да се ориентирам при бъдещо зачеване.
Трябва ми аг, който да проследява проблемна бременност и да обръща внимание на тромбофилия . Аз съм с два аборта, имам тромбофилия, по време на едната бременност бях с ЦМВ, отделно висок пролактин, киста на щит. жлеза, излекувана уреаплазма, ниски нива на вит. Б12, Д и фолиева. Съответно имам доста въпроси за обсъждане и ми трябва някой, който да обърне внимание на всички неща. Ходила съм веднъж при Кателия Александров, но беше за потвърждаване на мнение за мисед и не останах кой знае колко очарована от него. Все пак ми казва, че съм загубила близнаци, а ми се подсмихва и ми се тупа в гърдите, че е велик и ми говори разни неща и видиш ли как било нормално, защото при близнаците, ако се случило нещо с едното то завличало другото.
Някъде, четох мисля за д-р Кисьов, но тук не го видях в списъка.
Та така де моля за мнения.

# 592
За тромбофлебия съм чела,че почти невъзможно е да се открие точен лекар във Варна.
Това, което чета в последния пост е меко казано ужасно, аз не бих търпяла това, имах добър контакт с всеки лекар,при който съм била, имах информация, грижа и отношение, комуникирахме добре и можех да разчитам на тях, бях при доцКисьов, родих при дрЛипчев, била съм и на ЖК по здр каса при дрСимона Анжел.Била съм веднъж по време и веднъж след бр.при дрБоян Георгиев, при всички бях доволна и препоръчвам.

# 593
Amnistiq, ужасен е начинът, по който се е държал този доктор! Направо се чудя, ако мъжете ни присъстват на прегледите както е в майчин дом и Сити клиник, дали този ще си позволи така да ти крещи. Аз също се следя в АГ при Мирчева, защото имаше хубави отзиви във форума. В осми месец съм вече. Един път не ми погледна изследванията. Ако не и за бях казала, че има в урината ми бактерии, нямаше да забележи, а картона ми е в нея. Гледа ме на ехограф и това е. Докторката действително има много пациентки и няма как да обърне внимание на всяка.
Акушерката е разсеяна и страшно натоварена. Влизаме по две пациентки при нея. един път ме разхожда с иглата в ръка из кабинета защото забравила, че трябва да ми вземе и антитела. Последния път акушерката отказа да ми даде онлайн достъп до резултатите от изследванията, които пращат в лабораторията. Каза ми: не ти трябва да ги гледаш, ако ти има нещо аз ще ти кажа. Не разбирам защо ми отказа достъп до резултатите и какъв е проблемът???

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 12:34 от TheUnforgettable

# 594
  • Варна
За тромбофлебия съм чела,че почти невъзможно е да се открие точен лекар във Варна.
Това, което чета в последния пост е меко казано ужасно, аз не бих търпяла това, имах добър контакт с всеки лекар,при който съм била, имах информация, грижа и отношение, комуникирахме добре и можех да разчитам на тях, бях при доцКисьов, родих при дрЛипчев, била съм и на ЖК по здр каса при дрСимона Анжел.Била съм веднъж по време и веднъж след бр.при дрБоян Георгиев, при всички бях доволна и препоръчвам.

Може ли мнение за д-р Кисьов ?

# 595
  • Варна
TheUnforgettable, надали щеше и да си помисли да ми държи такъв тон, а дори и да се беше случило мъжът ми нямаше да остави нещата така. Колкото и да са натоварени, в крайна сметка за това са им акушерките. Ако не се лъжа в Окръжна Болница ЖК и всички неща си ги движи АГ-га и там със сигурност са също поне толкова натоварени. А и защо тогава мъкнат папките с досиета при преглед, ако няма никой да ги погледне? Не мога да приема, че хем не трябва да имам мнение, хем трябва да разчитам някой нехаен да следи здравето и живота на детето ми и моето.
По принцип и на мен ми отказват информация за резултатите с мотив, че ако имало нещо притеснително щели да ми се обадят - ми имаше и никой не ми е звъннал, а би било хубаво да го бяха направили. Съобщиха ми го след месец на прегледа...
Може и да съм субективна, но мисля, че има граници, които просто е недопустимо да бъдат прекрачвани.

# 596
AГ-то при което аз следих бременността си, ми се обаждаше по тел. за да ми каже какви ми са изследванията. Дори аз да не бях ги погледнала, тя ме информираше. Знаеше имената на всичките си пациенти и помнеше на всеки „проблемите”. При най-малки отклонения в показанията при изследвания, праща при съответния специалист. А на ФМ просто няма равна, гледаше всичко и броеше пръстите на ръчичките и крачетата. Праща снимки на имейл. Ами има и такива лекари. Всъщност има ги всякакви, щом един не ви харесва, отивате при друг, не пренебрегвайте вашето и на бебето здраве.

# 597
AГ-то при което аз следих бременността си, ми се обаждаше по тел. за да ми каже какви ми са изследванията. Дори аз да не бях ги погледнала, тя ме информираше. Знаеше имената на всичките си пациенти и помнеше на всеки „проблемите”. При най-малки отклонения в показанията при изследвания, праща при съответния специалист. А на ФМ просто няма равна, гледаше всичко и броеше пръстите на ръчичките и крачетата. Праща снимки на имейл. Ами има и такива лекари. Всъщност има ги всякакви, щом един не ви харесва, отивате при друг, не пренебрегвайте вашето и на бебето здраве.

За д-р Красимира Желязкова ли говорите?

# 598
Miss V, аз ходех и при него т.като дъщеря ми е факт, благодарение на него, имам му доверие и съм доволна, но той не води ЖК и е ин витро доктор основно, т.е чудесен АГ е, но главно при него ходят двойки с проблеми, при нас неизяснен стерилитет.
Ако има нещо повече, което искаш да знаеш, може да ми пишеш на ЛС.
От началото до края ходех и при него и бях спокойна. Иначе да, при мен също го е имало това с изследванията и с бързането, но пак бе минимално, явно все пак случих на лекар по ЖК и на акушерка, не мога да кажа, че червен килим ми слагаха, но аз съм доволна.Всичко, което бе нужно по ЗК си бе направено.Когато нещо е имало съм търсила инфо и са ми давали инфо или преглед, не съм чакала много, бяха точни.Бях при др Симона Анжел.

# 599
Моля за мнение за добър АГ по възможност по ЗК за профилактични гинекологични  прегледи. Желателно да има вагинален ехограф. За д-р Трендафилова ми бяха казали, че има такъв и че работи в Терапията, но не съм я посещавала. Д-р Крумов в Санита някой има ли отзиви за него? Работи ли с вагинален ехограф?

Общи условия

Активация на акаунт