В МАЙската група настана оживление-всички се стягат за родилно отделение!

• 37 129
  • 726
  •   1
Отговори
# 480
Момичета, някоя от вас с мнение за омнибиотик панда?
Лични впечатления?

# 481
Момичета опитвам се да си спра кърмата по естествен начин, някой да даде съвети как да стане по лесно? Имам съвсем малко количество и реших да не се мъча повече, не ми се иска да ползвам медикаменти купих си хапчета но май няма да ги пия чух много лоши мнения за тях. Тя почти е спряла но ме е страх да не стане някое запушване. Искарвам по 10,20мл на два дни, детето ми изяжда по 100на хранене безмислено е да се мъча повече.

# 482
    Г. Кехайова, и аз имам сравнително малко... Но колкото по-често слагам бебка на гърда, толкова повече кърма имам. Това и мед. лице ми го каза.
    На мен ми дадоха съвет поне 3,4 м да по кърмя и с АМ.
    Но как се спира освен с хапчета - не зная...

# 483
    Аз също имам оскъдно количество кърма, но все още се мъча,ще видим докога. И НЕ, НЕ при всички работят клишираните "слагай на гърда, пий чайове и ще стане". Има наистина много здравословни причини, които не са лесни за диагностициране, да няма достатъчно или изобщо кърма. Толкова рев съм изревала в последния почти месец, че като видя поредното "просто" обяснение и направо не издържам вече, за пръв път си позволявам да коментирам така, но моля, имайте уважение към чуждата болка, защото тя е точно такава когато си искал да кърмиш, но не става.
    Има хопеопатичен препарат - Рицинус Коммунис. 5CH е уж за увеличаване на кърмата, 30CH е за спиране. Също така ментата влияе спиращо, доколкото знам. И никакво цедене. За това знам аз.

# 484
    • София
    Махаш храненията едно по едно. Първо заменяш обедното, след седмица следобедното, после нощното, после сутришното, после вечерното. Така през няколко дни, може да не е точно през седмица като се има предвид, че имаш малко кърма. Аз така спрях моята миналия път без проблем, а си имах доста. Има и чай за спиране на кърма.
    Също прием на витамин В6. Има доста статии в нета, може да поразгледаш.

# 485
    • София
    Както е писала ditmade спираш да храниш постепенно и кърмата спира. Аз когато отбивах бях вече само на следобедно и вечерно кърмене( преди сън), но имах доста. Като си усетих гърдите пълни поизцеждах, но на детето не давах. Така хем го дразниш него, хем стимулираш гърдите.
    А това, че цедиш по 20 мл не е показателно. Така както може да смуче бебето, помпата не може. Аз също не мога да надоя количества като крава, но първото дете си кърмех 10 месеца, а това вече 40 дни.
    Мина ни погачата. Радвам се, че го направих в заведение. Отидох с ръце в джобовете( и пари де 😃) и си тръгнах с подаръците.

# 486
    Коко, в кой град си? Аз си търся заведение за погачата, в София съм.

# 487
    • София
    В София съм. Правих го в детско клубче.
    Виж Морско конче във фейсбук страницата им имат снимки на погачи. Много ми харесаха. Но и четирите им клуба бяха заети за моята дата.
    Виж и повечето модерни сладкарници имат пакет погача-торта, кексчета, меденки. Моята беше от http://didys.bg/kategoriq/detski_torti/pogacha/
    Не че правя реклама, просто ви давам идеи като вече много проучвала 😄
    Тъй като на теб това май ти е първо дете, да знаеш - за тези клубчета под 500 лв не си подготвяй 😋 То аз за мой рожден ден с 400 лв изпиваме 4 бутилки уийски, а за детето торта и сандвичи и какички и бум 5 стотака минимум.

# 488
    Благодаря за съветите, гърдите ми са страшно меки и не усещам никаква болка от два дни не съм цедила, а последното цедене кърмата ми беше синкава. Освен, че е малко количество след всяко хранене с кърма детето ми беше гладно след няма и половин час. Това е и другата причина за спирането и.

# 489
    След предишното раждане си спрях кърмата с хапче,не съм имала някакъв проблем от тях,но си усещах гърдите много напрегнати и ме боляха ужасно.Без хапчета май спираш да храниш и цедиш само при болка като са напрегнати и то малко,за да те облекчи.
    А иначе ти на пробно кърмене ходила ли си,че и аз имах притеснение,че нямам достатъчно,че цедях за да се убедя,че има нещо и изкарвах по 30 милилитра,а на пробното кърмене бебока изяде за 15 минути в полу заспало положение 80,та ако е само по цеденето мери бебчо преди и след хранене и ако реално яде само по толкова няма смисъл да се мъчите и двамата.Е винаги можеш да си му даваш това,което имаш и да го дохранваш,ако толкова ти се кърми.Аз моя го мъча по 1 час да яде,че ми заспива много и след ядене винаги има един гладен вид и го успивам с биберон после,че търси да цока още.Не знам как го прави,ама докато го храня спи и после се събуди чак. Има ли вече тема в която да се местим?
    П.п. Сега видях,че си писала и че гърдите ти са меки,еми и моите са меки,само сутрин са по-твърди(леко),та и това не е гаранция,че няма нищо вътре.

# 490
    Наистина не е показателно колко са твърди гърдите и колко излиза на помпа. Контролно мерене му е майката. И аз много се психясвах в началото, че ми е гладно детето и още го правя, въпреки че я кърмя вече  месец и повече. Снощи в 21 бях сигурна, че не е изяла повече от 40-50 заради меки и привидно празни гърди и много бързо заспиване на детето, но се оказаха 95. Имайте предвид, че повечето майки се склонни да се самообвиняваме и депресираме безпричинно. И наистина има проблеми при някои хора, които възпрепятстват кърменето има и такива които просто не искат да го правят. Важното е детето да е нахранено и щастливо, дали ще е с кърма, ам, или кисело мляко Grinning за детето това в най-доброто щом се налага.
    Ние май имаме рефлукс. Ходихме и в токуда на преглед - щяла да го израсте. Не ме е яд за друго ами че ни претупаха, даже не ни изсшушаха, то е ясно че няма адекватно и сигурно лечение, ама 75 лева преглед и ни претупаха за 10 минути, даже не ни изслушаха какво имаме да споделим. Повече май няма да ходим там.
     Освен това вчера бях викнала консултант по кърменето, че с мм имахме някои разногласия. Показа ми много удобна поза, че се измъчих с тая възглавница и детето се помпаше с въздух. И за рефлукса си поговорихме. Абе доволна съм. Понякога е достатъчно някой да ти потвърди, за да се успокоиш. А в нета можеш да прочетеш всичко!Обръщайте се към специалисти при проблем(било то и за водопровода, нали всички работом за пари), то е ясно, че българина всичко знае и всичко може..

# 491
    Ами храним се само от шише това което изцедя му го давам, доста време се мъчихме от гърда, но той не успя да засуче и се наложи така да му я давам, доста е мъчително постоянно с помпата, но нямаше начин. Затова като виждам какво количество излиза и ме отказва. Не държа чак толкова на кърменето, дали с ам или кърма за мен е важно да е наядено и спокойно. Вече три дни не съм цедила и не усещам никакво напрежение, без хапчета.
    Исках и да ви питам по друг въпрос, ваще бебчета кашлят ли понякога?

# 492
    Моето да, кашля понякога и киха.

# 493
    И нашия кашля и киха.Все си мисля,че му е студено.Ако са ти малки зърната може за това да не може да цока.Мисля,че плоски зърна се викаха.На една приятелка беше така и не успя да се справи с кърменето и си спря кърмата,то си е било мъка и за двамата тогава...та щом не си цедила и не усещаш напрежение може и да си е спряла сама.

Последна редакция: вт, 04 юни 2019, 11:01 от borislavabgmamma

# 494
    И нашият кашля и киха понякога. Най-често хълца..

Общи условия

Активация на акаунт