В МАЙската група настана оживление-всички се стягат за родилно отделение!

• 37 119
  • 726
  •   1
Отговори
# 495
И при нас така -кашля, киха и много хълца бебка.
Само, че е доста ревлива... Час - два не мога да я преспя, то хранене, кърмене, памперси, мазане срещу колики и пак реееев постоянен. Не зная какво да правя вече

# 496
  • София
И при нас така -кашля, киха и много хълца бебка.
Само, че е доста ревлива... Час - два не мога да я преспя, то хранене, кърмене, памперси, мазане срещу колики и пак реееев постоянен. Не зная какво да правя вече

Общо взето можеш само да чакаш. От няколко дни и при нас се засилиха коликите. Обикновено след хранене и предимно сутрин и вечер. Нощем е поносимо положението. Кашлица няма, но кихането и хълцането са н макс.

# 497
Пробвайте да им пускате бял шум, или звуци, наподобяващи тези от утробата, за да се успокоят. В YouTube пишете White noise, womb sounds. Може и да пуснете сешуар.

# 498
Някоя от вас да е с шишета на Авент и да ползва нагревателя на Нук за шишета? Дали ще има проблем според вас? Нашите шишета са от пластмасовите, а ми трябва само да загрява вода за бебка. Не ми се иска да купувам нагревателя на Авент тъй като само лоши неща съм чувала за него.

# 499
Някоя от вас да е с шишета на Авент и да ползва нагревателя на Нук за шишета? Дали ще има проблем според вас? Нашите шишета са от пластмасовите, а ми трябва само да загрява вода за бебка. Не ми се иска да купувам нагревателя на Авент тъй като само лоши неща съм чувала за него.
Аз съм с шишета на авент и нук, нагревателя ми е на Нук-няма проблеми с шишетата👌

# 500
И при нас коликите са ужас. Цял ден спи спокойно, но надвечер към 19.00 и вечер към 3 е големия рев. Всичко пробвахме и нищо не помага, само гушкане. Въоръжете се с търпение...

# 501
Ох и при нас е така, засилиха се коликите и вечер към 8,9 се почва един рев та чак до 12 без спирка, давам му борина в млякото вечер и май тя му помага най-много. Нищо не го успокоява друго. Аз ползвам шишета и нагревател на авент доволна съм.

# 502
  • София
И моят беше зле с коликите, предимно следобед, но Лефакс + колийф и е Ок вече. Само пусто акане го мъчи. На 3 дни я ака, я не. Вече 3 пъти съм слагала мелилакс. Егати му и недришловото дете. Кака му и сега не излиза от тоалетната.
Аз кърмя от егоистични подбуди.Реве-БАМ цица в устата; не заспива-цокай си. Винаги под ръка манджа, с правилна температура, не мия, не стерилизирам, не ставам през ноща( понякога даже не помня кой ми е вдигнал блузата😆), а и пари не давам! Ааа щях да забравя-имам оправдание да ям и да не отслабвам още няколко месеца 😊

# 503
  • София
Моя човек и той през ден ака. Баткото на всяко ядене беше.
Аз само лефакс и биогайя давам, но не мисля, че има ефект. Обаче и коликите му не са чак нетърпими. За сега се справяме с гушкане и смяна на позата и цокане. Вибрацията на люлката също помага + бял шум и повиване понякога.

# 504
KokoJ и аз съм точно като теб Grinning най-лесно и удобно, даже понякога се чувствам леко виновна че си го правя прекалено лесно Flushed
През нощта само прехвърлям бебето от ляво на дясно и обратно, така и не мисля от коя гърда е пила последно... малката отказва биберон залъгалка - всичко пробвах, но не иска и не иска. Та като се размрънка повече и хоп цица набутвам Joy
За изцяло кърмените бебета знам, че може и 7 дена да не акат - нормално е, просто напълно преработват кърмата.

# 505
KokoJ и аз съм точно като теб Grinning най-лесно и удобно, даже понякога се чувствам леко виновна че си го правя прекалено лесно Flushed
През нощта само прехвърлям бебето от ляво на дясно и обратно, така и не мисля от коя гърда е пила последно... малката отказва биберон залъгалка - всичко пробвах, но не иска и не иска. Та като се размрънка повече и хоп цица набутвам Joy
За изцяло кърмените бебета знам, че може и 7 дена да не акат - нормално е, просто напълно преработват кърмата.

Относно биберон, продължавай да пробваш. Дъщеря ми го прие на 4-5 месеца. Профилактично си го предлагах аз. Сега малкото понякога го иска, понякога - не, но и на него си го давам и предпочитам да свикне с него. Не искам гърдите ми да са единствената му залъгалка Grinning

# 506
  • София
Не искам и пръсти да почне да смуче...

# 507
  • София

И аз го четох това, но кака му беше само На кърма и акаше по 7 пъти на ден. А и вчера му беше трети ден и ми се стори, че му е мн твърд корема. Може и аз да си внушавам, но сякаш се мъчи с тези неизпразнени черва. А иначе двойна гушка е направил, явно добре усвоява кърмата.
Днес минахме и ортопеда. Слава Богу всичко е ОК. Каза на 6 м. Пак и после след като проходи. С първото дете бяхме само на 1,5 месеца и след прохождане. Това с 6 месеца не го помня

# 508
  • София
Това зависи от детето. Ние като ходихме на един месец, доктора каза, че няма нужда да ходим повече.

# 509
Аз съм изпуснала нещо или педиатърката още не ни е казала. Кога се ходи на ортопед с бебето? Нашата е на 6 дни и само знам,че трябва да я заведем на един месец на консултация при педиатър. Я кажете какво още трябва?

Общи условия

Активация на акаунт