В МАЙската група настана оживление-всички се стягат за родилно отделение!

• 37 109
  • 726
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Когато отидеш на първия месец ще ти даде напрвление за ортопед. Това е профилактично за тазобедрена дисплазия. На следващата консултация(на 2 месеца) са първите ваксини.

# 511
Когато отидеш на първия месец ще ти даде напрвление за ортопед. Това е профилактично за тазобедрена дисплазия. На следващата консултация(на 2 месеца) са първите ваксини.

На мен ми каза, че на 1.5 месеца ще е първи прием и на ротарикс през уста. После на 2 месеца вече другата ваксина с игла.

# 512
  • София
Ротариксът навремето беше пожелателна, сам си я купуваш. Сега част от имунизационния календар ли е?

# 513
В имунизационния паспорт на малкия Ротарикс е вписана за 2рия месец, но не знам дали е задължителна..

# 514
  • София
Не е задължителна, но е безплатна вече. Аз няма да я слагам, за мен е безсмислена.

# 515
И ние няма да я слагаме. Педиатърката вчера като идва да прегледа беба и каза,че вече се поема от здравна каса стига приема й да е от 6 седмична до 6 месечна възраст на детето. След това се плаща, ако някой иска да я сложи. Но като не е в задължителните ние ще я пропуснем.

# 516
Задължително ще сложим и тази ваксина

# 517
 Самуил го лепнаха коликкте. Давам Колийф и Инфакол. То Инфакол, Лефакс, Еспумизан все е един симетикон вътре. Той запича, гледам, че има оплаквания от запек тук. Имайте го предвид.
След хранене като се започнат едни кански напъни, едно тръц тръц. Тъъъкмо се унесе да спи и започва зорът, айдеее. После бял шум, вибрация на шезлонг, биба. И тихичо повтаряне - още 2 месеца, още 2 месеца. CloseВсе едно после няма да започнат зъбите, ама айде и аз да се поизлъжа с нещо. Joy И не успява да суче добре , не се наяжда. Та съм роб на помпата и шишето. Или се цедя, или го храня, или мия задник или шишетата. Все нещо е от тия дейности.
А на ММ му се ходи н море за 1 уикенд. Аз тактично смятам да го пусна с големия само за назидание малко. Нека и той малко се потормози. Нещо ми се струва, че му се вижда, че ми е доста лесно. Thinking

# 518
И ние ще я сложим задължително ротарикс. Даже и платена да беше, яд ме беше много с каката като влязохме в болница с рота вирус. Нямаше още годинка мисля... Ужасно беше и се ядосвах, че педиатърката не ме е посъветвала да я сложим, докато е било време. А сега вече е и безплатна та повече разпространяват поне и педиатрите мисля.

# 519
  • Sofia
И аз д споделя за коликите, абсолютно неочаквано за мен започнаха на 7я ден на детето и се видях в чудо, какво става понеже си мислех, че започват по натам коликите. През деня си беше сспокойна, ни вечер тотален ад 😟. Започнах да давам лефакс и биогая, но ефект особен нямаше . От вчера започнах да давам и БиоАмика заедно с лефакса и биогаята и снощи за първа вечер спахме и не де гърчи мъничката ми....😇. Ще споделя по натам отново, но като че ли засега уцелихме формулата....дай Боже! Иначе за акането педиатърката каза пробиотик, за да не се запича от лефакса и ние си акаме засега Simple Smile.

# 520
Момичета,ако има някой на хранене по график да каже,ако е питал педиатър дали трябва да намали храненията както е на хуманата.Моята миналия път ми каза,че се намалят,ама да изчакам до прегледа да видим как качва,е видя го днес,качил е 300 грама за седмица и сега ми обяснява да не се водя по графика, ми да си е на 7 хранения...
Първоначално ми обясняваше да е на поискване,а той спеше по цял ден,та не я послушах,че щеше да сваля вместо да качва.Караше ме да му давам вода с захар за жълтеницата,дадох му 3 пъти и 3-те пъти повърна и повече не му дадох.Само водичка почнах да му давам да си плави устата,че ми се стори,че побелява.Та днес я питах да няма млечница и и казах,че му давам водичка и почна да ми дава акъл да не му давам вода със захар...хич не ме кефят хора,които си противоречат.При първа възможност ще я сменя,че ме изнервя.

# 521
За устата ни исписаха гелче, защото от непрекъснатото ядене на мляко се получават гъбички действа му чудесно. Вчера взех един бебешки чай за коликите и му се отразява добре спокоен е откакто му дадох, но не съм сигурна дали го давам правилно. Някоя от вас давала ли е?

# 522
Аз също давам чай ,взех го от акушерката си. Специално за колики е. Моя син доста добре го пие ,но колко помага идея нямам ,защото аз в комбинация давам и други неща . А как го давам...предимно между храненията. Но той от как пие чая ,много малко вода пие ,та някой път му давам и като вода чая. Акушерката каза ,че няма спец начин за даването му.

# 523
  • София
Вода и аз се опитвам да давам от време на време, но доктора каза, че няма нужда. Чай пробвах да давам на Хип...еее как му се гади от него ужас. Доктора ми предписа Колик стоп, това са капки от екстракт от ким. И на баткото давах, сега пак ще ги взема.

# 524
Моя чай е bekley храносмилателен, запарвам го в 200мл вода и отделям 30мл за него и тези 30мл му ги слагам в млякото, разделям му го за няколко хранения за един ден. Така пише уж пък дали така трябва да го давам незнам струва ми се малко. Давам му и капки витамин Д на jamieson някой дава ли от тях? Слагам му капката на бибата, че не ги иска.

Общи условия

Активация на акаунт