В МАЙската група настана оживление-всички се стягат за родилно отделение!

• 37 098
  • 726
  •   1
Отговори
# 525
  • София
На мен ми казаха след навършване на един месец да давам витамин д. И аз съм на джеймисън, првдоолагам всички ще даваме джеймисън за начало,защото вигантола е спрян за момента.
Ще давам по една капка, защото е лято, ако се наложи след третия месец ще увелича на две. Противно на информацията дадена ми от аптекарката се оказва, че концентрацията на витамин д в джеймисън е по-ниска от тази във вигантола, но както и да е, ще минем с него за сега...само не знам защо е толкова скъп...Но така или иначе всичкид руги възможни капки не бяха налични.

# 526
И аз давам витамин Д на Джеймисън. В родилното ми казаха от 8мия ден да започна да ги давам (нас ни държаха 7дни така или иначе) , първите 20 дни давах по една капка директно в устата, след 20тия ден педиатърката искаше да го претегля у нас и след като и казах колко е качил ги увеличихме на 2.
Моят малчо не харесва чая на Хип, пие го, но много трудно и го спрях, не виждах и полза. Същата педиатърка ме посъветва да давам малко водичка, ако сметна за необходимо. /което е много рядко/ Той не приема и залъгалка, изобщо не я иска..

# 527
Не искам и пръсти да почне да смуче...
О, да - това с пръстите ми е кошмар и затова настоявам за бибата, че после лесно се маха. Ако започне да си смуче пръстите не ми се мисли как ще се отказват...

# 528
Нашият педиатър изписа вит Д3 чак на 34-тия ден и взех този на Колийф. Концентрацията е различна от рецептата и сметнах, че трябва да давам 6 капки, но все пак ще давам 4.
Вода не иска. Давам понякога без да настоявам.

# 529
BioAmica сякаш и при нас даде най-добур ефект. Преди това давах еспумизан, ама от него ефект никакъв, комшийката ми даде още две да пробвам и от тях нищи, като започнах да давам биоамика и спрях да чувам червата на детето, преди това беше някаква денонощна симфония. Иначе продължава да си реве следобяд и привечер, поне не е по цял ден.
Днес излезнахме с количката и после повърна 3 пъти един след друг, с тоя рефлукс май няма да го бъде с тая количка и страхотната инфраструктура в Люлин Grinning сегабсе оглеждам за слинг, ама много се чудя дали ще го хареса и ще иска да седи внего.
Нашето бебе и то трудно взима биба, но си смуче ръката, което много ме притеснява, дано да свикне на биба, ама ми се струва, че заради зърното предпочита ръка вместо силикон.
За ротарикс и аз много се чудя дали да я правим,  ще го помисля още малко има време, иначе да безплатна е, но не е задължителна.

# 530
Според мен всички бебета обичат слинг - то си е гушкане до мама Simple Smile ако искаш разгледай боблиотеките повечето май даваха безплатен под наем за новородени именно за проба.
BioAmica сякаш и при нас даде най-добур ефект. Преди това давах еспумизан, ама от него ефект никакъв, комшийката ми даде още две да пробвам и от тях нищи, като започнах да давам биоамика и спрях да чувам червата на детето, преди това беше някаква денонощна симфония. Иначе продължава да си реве следобяд и привечер, поне не е по цял ден.
Днес излезнахме с количката и после повърна 3 пъти един след друг, с тоя рефлукс май няма да го бъде с тая количка и страхотната инфраструктура в Люлин Grinning сегабсе оглеждам за слинг, ама много се чудя дали ще го хареса и ще иска да седи внего.
Нашето бебе и то трудно взима биба, но си смуче ръката, което много ме притеснява, дано да свикне на биба, ама ми се струва, че заради зърното предпочита ръка вместо силикон.
За ротарикс и аз много се чудя дали да я правим,  ще го помисля още малко има време, иначе да безплатна е, но не е задължителна.

# 531
ВитД на Джеймисън давам и аз по 2капки. С лъжичка с малко кърма смесвам, че е много мазен. Едва го намерих, поръчах онлайн, че микъде нямаше нито от него, нито от който и да е.
Слинг поръчах днес, да видим как ще се справим с него, че доста силни колики ни дразнят.
Иначе давах биоамика и аз заедно с биогая, но биогаята я смених с омнибиотик панда, а амиката с Санколик. Май направих грешка че не продължих с Амиката и май ще се върна към нея...
не знам обаче тази смяна на капките дали не влияе кофти на стомахчето?

# 532
  • София
Слинг и аз взех, че Люлинските тротоари...майко мила.

# 533
Слинг,ако го ползваш вкъщи си вземи летен.Според мен това си е нещо,което си заслужава да се купи,като ме заболят много ръцете си го мушкам вътре,ужким да се успокои и вземе,че заспи без да го друсам...
Днес ми казаха,че трябвало нещо да му правя на пилето,че да не се налага операция,ако някой знае какво се прави да каже,аз ще потърся в интернет,ама някой опитен все пак да сподели.Нашата педиатърка пак нищо не ни е казала...

# 534
И по- добре, че не в казала. Забелването вече се отрича. Ето една статия по темата: https://-spam070-/2012/05/31/%D1%84%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%B7%D0%B … 0%B5%D1%82%D0%BE/

# 535
  • София
Напълно подкрепям. На моите момчета нищо не им пипам. Това е остаряло схващане, което в повечето случай води до операция заради некадърно приложение. Да не говорим, че лекарите , които уж ти помагат го правят толкова грубо, че детето после не може да пишка от болка. Прочети за фимозата има много статии и сама прецени как да процедираш.

# 536
Момичета, някоя от вас дава ли капки бигая за колики? Искам да попитам с вода или мляко давате, и през кое време от деня?

# 537
Момичета, някоя от вас дава ли капки бигая за колики? Искам да попитам с вода или мляко давате, и през кое време от деня?
Аз ги давам с лъжичка директно в устата и после кърма. Давам ги когато се сетя - предимно привечер.

# 538
Аз ги давам директно в устата ,5 капки предимно сутрин,преди шишето .

# 539
Биогая сутрин на гладно в една лъжичка с няколко капки кърма смесено.

Иначе за забрелването такива ужасии съм чувала, че... 🙈
Една колежка ми разказваше как педиатърката от един път го дръпнала, после малкия като пишкал и ревал милия.... и то за да не ходи на хирург..
Ай мерси, по-добре да отида на хирург като е на 6-7 месеца да му го оправи, отколкото местната педиатърка да го травмира така като е на 1 годинка... 🤨

Общи условия

Активация на акаунт