В МАЙската група настана оживление-всички се стягат за родилно отделение!

• 37 095
  • 726
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Товаима нужда от оправяне чак след 3-4 годишна възраст,че и по-късно, само ако се налага.

# 541
Оф,ужас.Точно ми казаха,че педиатъра им го бил дръпнал за да не го оперират и 3 дни е плакал като пишка.Казал им,че много късно било станало да се оправи само и да го забелва,а бебето било на 7 месеца.

# 542
  • София
В повечето случаи момченцата сами си го правят, когато започнат да си опознават тялото.

# 543
Бях му го дръпнала леко веднъж пилето понеже 50 човека ми казаха"лелеее ама вие още ли не сте почнали,почвай веднага,че ще трябва операция",та реших леко по леко,колкото да се води,че правя нещо по въпроса да не се срастне.Прочетох много по темата днес и стигнах до извода,че не искам да го правя това,че е ненужно,обаче не знам дали и това леко подръпване не е оказало влияние,малкия се изпила преди малко и се скъса от рев,направо не можах да го успокоя,та му дадох да яде и ядеше и ревеше...намазах го с бебешко олио на пилето и се надявам да не е плакал от това,че ще пребия всеки,който ме наплаши,че ще трябва операция,ако не почна веднага.

# 544
  • Лондон
Това с забелването на пишлето наистина е доста остаряло,тук като ги питах ме гледаха мн странно и казаха в никакъв случай да не го пипам.Има известна логика.Колкото повече се пипа,вероятността да се възпали е по -голяма и тн.
Аз ви чета по няколко пъти на ден,момичета,но за съжаление почти никакво време не ми остава да пиша.С двете деца и всички неща около мен е някаква вихрушка.Но така е по-интересно  Stuck Out Tongue Winking Eye
Кристин онзи ден стана на 40 дни,правих торта и почерпка за нас.И нея не я подминаха коликите,давам Colief,та се понася.Но покрай баткото не й обръщам колкото внимание на мен ми се иска и ми е гузно.Ако пък на нея й обръщам много внимание,се чувствам зле заради 2-годишното.Луда работа.
Изкарвам я по няколко пъти на ден,просто няма на кой да оставя докато водя Миши на ясла.Та все е с мен по улиците.

# 545
Здравейте, не съм влизала от доста време,имах планирано секцио на 23май с прием на 22ри...през ноща ми изтекоха водите и се наложи спешна операция. Роди се бебе Дария 3300гр. 51см.❤️

# 546
Честито бебче, да е живо и здраво и да радва мама и тате! ❤❤❤🤗

# 547
  • София
ВК11,честита принцеса 😀🤱💐 Да ви е жива и здрава!
Тези дни се сетих за shakri. Kakво стана с вас? Изписаха ли малката от Педиатрията? Надявам се всичко да е ОК 🍀

# 548
Момичета, замразявате ли кърма? Исках някой да ми обясни по-подробно за замразяването.

# 549
  • София
Замразявам по 150 милилитра в пликче. Слагам надпис с дата. В камера издържа до 3 месеца, във фризер до 6. Размразява се на водна баня и се пие веднага, не е добре да преседява повече от час. Има гаден вкус като се размрази, но не е развалена и бебетата я приемат без проблем. Вкуса бие малко на метален, но всичко си е ок и не им пречи.

# 550
Въпрос към кърмещите мами - аз още от родилното я храня изцяло без адаптирано мляко. Докато бяхме в Щерев педиатъра каза да в слагам на едното хранене на едната гърда, на следващото на другата. Въпроса ми е вие как процедирате? И двете гърди на всяко хранене ли давате или редувате?

Тя като цяло добре суче, не ми остават бучки след като е яла, не се и цедя, за да не става хиперлактация.

# 551
  • София
Ditmade го я казала мн точно и ясно.
Аз миналия път до 3 месец след всяко ядене имах и за цедене. Цялата ми камера беше пълна с надписани и подредени пликчета. Пазех я за времето, когато ще ми спре кърмата. Такова време не настъпи 😁 Сега младежът изцежда всичко и помпа ползвах само първите дни, докато беше мишок.

# 552
Аз най-вече за едната или двете гърди давате на бебетата се интересувам, да не би аз нещо грешно да го правя. Но пък детето си яде по 15тина 20 минути и й е все едно от коя гърда 😁

# 553
Благодаря ви, момичета. Аз се изцеждам колкото да облекча гърдите, но искам да замразявам. До сега колкото да се облекча изцеждам около 70мл, интересува ме ако изцедя 70 и на следващото пак 70 мога ли да я сложа тази кърма на 1 място, за да имам 1 пликче с примерно 140-150мл или няма как. Изобщо не съм запозната с това замразяване, аз мислех, че няма да имам толкова кърма.
Иначе на хранене го слагам и на двете гърди - 10-15 на едната и 10-15 на другата и така всеки път. От болницата ми казаха същото.

# 554
  • София
Може да събираш кърма (като я държиж в хладилника) до 24-30 часа по колкото изцедиш и да си добавяш и след това да я замразиш.
Давам ту от едната само, понякога и от двете...абе както ми падне общо взето.

Общи условия

Активация на акаунт