В МАЙската група настана оживление-всички се стягат за родилно отделение!

• 37 093
  • 726
  •   1
Отговори
# 555
  • Sofia
Момичета да ви попитам на някой случвали ли се е да се възпали гърдичката на бебето. Днес бяхме на консултация и гърдичката едната е доста подута, педиатърката каза че е възпалена Sad. Мажем с едно кремче та да видим... Относно кърменето , аз още от болницата я карам само на кърма и храних от двете гърди казаха ми общо около 10 Мин, след това изцеждах и замразявах, днес обаче се оказа че тя малката не качва на тегло, даже е свалила, явно не и стига храната. Сега изцедих всичко да видя колко е количеството и ги дадох с шише и изяде 60мл. Според мен излиза че за 10 Мин не изяжда толкова, щом после се налага и да цедя.

# 556
Curlly, тъкмо четох старс тема във форума, която гласи, че " в началото е нормално да остава кърма след кърмене". Разбира се, нямам много голям опит в кърменето още, за това по - добре мамите с опит да кажат.

# 557
На мен ми казаха да го кърмя 15 на едната и 15 на другата,ама ние сме вече 1 месец с жълтеница и е много поспалив от нея,та яде 5 минути и е заспал.Гледам да е в будно състояние 30 Минути и да цока,че да знам,че е ял нещо.Иначе по часовник тия 30 минути ядене ми излизат около час,че ми е трудно да го будя,абсолютно нищо не помага.Давай му да цока по-дълго време.Ние сме на режим на 7 хранения на през 3 часа,чат-пат ми се е случвало тъкмо да го нахраня и оригна и да почна наново...ама явно има ефект,че качва по 300 грама на седмица,а всички ме съветваха да го храня на поискване,че съм щяла да го уморя от глад.И ако слушах както е с тая жълтеница щеше да сваля и той,ама го тормозя до дупка,докато не почне да си търси сам когато трябва.Моя съвет към теб е да не слушаш много акълите на другите кое как е редно ми се съобразявай на първо място с майчиния ти инстинкт и на второ с това какво ти показва бебчо.Ама не на 100 %,че и те все още не са сигурни какво искат.Храни го както искаш и ще си покажат прегледите дали е правилно.Можеш и един кантар да си вземеш и да си го мериш преди и след хранене и тормоз докато не си изяде нужното количество.

# 558
Момичета, има кърмаческа тема. Бай-добре попрочетете там и питайте каквото не ви е ясно. Един съвет от мен - изхвърлете часовници, сметки за милитри и т.н. Котката не засича през какво време кърми, нито колко мл изцежда - малките котета си дърпат колкото, когато и за колкото време имат нужда. Не съм чула котка да няма кърма за малките си, човешки майки без кърма - твърде много!

# 559
То е така,ама моя ако го оставя да яде колкото иска или ще преяжда,или ще стои гладен.Сутрин като го събуждам е прегладнял.И аз мислех"абе я му дай да си яде колкото иска"и после се видях в чудо с такова повръщане на фонтан,бях си изкарала акъла.За това съм на мнение,че всеки трябва да си прецени за неговото дете кое е най-добро,че при някое друго моя начин няма да е ефективен и е възможно бебето да преяжда и така,а при някой друг другите съвети няма да са полезни.Както при мен храненето на поискване и да стои 30 минути,а той може и да спи през това време.

# 560
  • Sofia
Вече имам везна и ще кърмя докато пусне тя, засега се очертава около 30 Мин, така кърмих в болницата и си качваше, после послушах докторите за максимум 10 Мин общо кърмене и явно не стига, ще видим за няколко дни как ще се отрази. Благодаря ви за отговорите Simple Smile.
Иначе за гърдичката имате ли мнение, това ме притесни повече от задържаното тегло 😔

# 561
Аз ще бъда малко крайна, но имам 13 месеца опит с кърменето на голямата ми дъщеря, сега кърмя и бебето. Имам и мнооооого наблюдения, а и в групата във ФБ, за която ви бях казала по-рано "За дългото кърмене" съм чела всякакви статии, въпроси на членове на групата и т.н. Колкото повече слушате докторите на тема кърмене, толкова по-голяма вероятност да не се справите с кърменето, за съжаление. Първите 2-3 месеца особено не трябва да засичате , теглите, мерите и т.н. Децата имат и периоди на скокове в растежа. Ако до днес яде по 60 мл, но от следващия ден му трябват по 80,защото има скок в растежа, няма как да ги произведе тези милилитри ако не го оставите бебето да суче повече, за да стимулира производството на кърма. Нито засичайте по колко време яде, нито на какви интервали, нито какви количества. Като иска, предлагате. Ето това е тайната на успешното кърмене. Първите 3 месеца се наричат четвърти триместър. Бебето не осъзнава, че е отделно същество и с мама не са едно цяло и иска да е с нея ПО-СТО-ЯН-НО. Толкова е просто. После си правят и режим сами, и по-рядко почват да сучат, и за по-малко време, и т.н. И гърдите няма да ви болят толкова, и болките в гърба и кръста ще минат, но в тези 3 месеца трябва да сте на разположение на мъниците, за да спокойни, и за да се справите с кърменето. Всички останали съвети водят кои по-бавно, кои по-бързо до отбиване. Това е.

# 562
Всичко това е супер и важи, ако детето поисква, в случаите като моя и на Борислава, ако не събудиш детето, то ще пропусне ядене, което не е окза новородено. На месец и половина моята госпожица взе да се събужда сама, преди това и с топ не можеш да я вдигнеш, а нямаше жълтеница. За съветите е така, сякаш искат да пробутат АМ на всички.
Аз ще бъда малко крайна, но имам 13 месеца опит с кърменето на голямата ми дъщеря, сега кърмя и бебето. Имам и мнооооого наблюдения, а и в групата във ФБ, за която ви бях казала по-рано "За дългото кърмене" съм чела всякакви статии, въпроси на членове на групата и т.н. Колкото повече слушате докторите на тема кърмене, толкова по-голяма вероятност да не се справите с кърменето, за съжаление. Първите 2-3 месеца особено не трябва да засичате , теглите, мерите и т.н. Децата имат и периоди на скокове в растежа. Ако до днес яде по 60 мл, но от следващия ден му трябват по 80,защото има скок в растежа, няма как да ги произведе тези милилитри ако не го оставите бебето да суче повече, за да стимулира производството на кърма. Нито засичайте по колко време яде, нито на какви интервали, нито какви количества. Като иска, предлагате. Ето това е тайната на успешното кърмене. Първите 3 месеца се наричат четвърти триместър. Бебето не осъзнава, че е отделно същество и с мама не са едно цяло и иска да е с нея ПО-СТО-ЯН-НО. Толкова е просто. После си правят и режим сами, и по-рядко почват да сучат, и за по-малко време, и т.н. И гърдите няма да ви болят толкова, и болките в гърба и кръста ще минат, но в тези 3 месеца трябва да сте на разположение на мъниците, за да спокойни, и за да се справите с кърменето. Всички останали съвети водят кои по-бавно, кои по-бързо до отбиване. Това е.

# 563
И моя почна да се събужда понякога за ядене 5-10 минути преди хранене,та май е свикнал вече с режима.Лошото е като не стане,снощи яде 10 Мин в полузаспало състояние и повече не успях да го събудя.Както казваш и с топ да бях пробвала нямаше да успея.Опитвах до 2:30 и се отказах,мислех,че ще прегладнее и ще стане по някое време,ама не...стана си за храненето чак в 6:30,пък и даже и не реве да разбереш,че е гладен.Отваря очите и гледа жално и чака.То трябва да му махна едно хранене,ама ще е като му мине жълтеницата.И най-вероятно ще това 00:30,че и без това не яде всеки път през него,че това ми е най-трудното будене

# 564
През нощта дъщеря ми не съм я будила. Исках да си свикне да има поне 1 по-дълъг сън, за да спя и аз. В началото ставах да цедя гърдите, защото бяха пълни, но нея не я будех. Свикна да има дълъг сън през нощта - 5,6,7 часа дори. Е, родих се и аз. Поспивах си с нея, мисля не съм сбъркала. Първия месец качи само 5-600 грама, втория - 1,200 кг. Нормализираха си се нещата. Сега и малкия преди няколко дни имаше 6-часов сън, ами и него не събудих. Поизцедих гърдите и обратно в леглото.
Всеки си преценява, аз споделям моя опит, но ви съветвам през нощта да ги оставяте, за да спите после и вие Simple Smile

# 565
Мами, колко време след като сме родили може да се слага колан, ластично бельо с висока талия, за да се по прибере корема? И докога ще е такъв празен и мекичък, органите след месец ли си отиват по местата 🙄

# 566
Аз съм секцио и слагам колан от дните след изписването, но признавам че не съм много сериозна Simple Smile

# 567
  • Пловдив
Аз родих нормално и на 30. ден вече нямах никакъв корем, така че не мога да кажа нищо за коланите. АГ обаче ме посъветва йога и следродилни упражнения за стягане на корема и ще започна след 40. ден.

# 568
Колан може след месец, но по няколко часа на ден 1-2, за да не заленяват мускулите. Поне така ми казаха, но и аз няма да ползвам.
За буденето през нощта, всички така ме съветваха, но детето не качваше (мъничка си върви и качи само 860гр първия месец) и започнах да я храня спяща, сега вече я оставям да спи, но понякога не издържа 6 часа, снощи стана на 4 и тя така, не плаче, ами тъжно пъшка в леглото и се върти.

# 569
  • Sofia
Аз колан сложих на 4я ден след секциото. Така ме посъветваха акушерките и лекарката която ми прави секциото, с цел да се стегне и по лесно да ставам първите дни в болницата. Много добре се чувствах и сега вкъщи го слагам всички ден през деня си седя с него по около 5-6 часа. Корема ми почти се прибра целия.

Общи условия

Активация на акаунт