В МАЙската група настана оживление-всички се стягат за родилно отделение!

• 37 092
  • 726
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, имам едно питане....нашето бебче е на 40 дни, въпроса ми е как обличате вашите мъничета в тези жеги? Ние живеем в къща с двор, и през деня е нещо страшно..

# 601
  • София
Боди с къси ръкави и една тънка пелена за завиване за всеки случай. И едни чорапи за всеки случай.

Последна редакция: чт, 13 юни 2019, 07:58 от ditmade

# 602
Привет,
Ние сме си у дома от две седмици, след месец прекаран в педиатрията. Ходихме на някои прегледи.
Надявам се вече всичко да е наред. Кърма нямам, така и не ми дойде и я храня с адаптирано мляко. Вече е 3 кг. Мъчат я коликите, дано да отминат скоро.

Много се радвам за вас двете, shakri! Heart Eyes борец е твоето момиче! Heart

# 603
Ден 239876. Сънят е само спомен. Основно се случва на помпата за кърма. Кърменето също е мираж. Мечтая за него докато разпределям времето между цедене, миене на милиони шишета и чаркалаци и хранене на бебето. В промеждутъка вкарвам по някоя инхалация на баткото. Днес с едната ръка редих пъзел Пес патрул. А с другата хранех бебето с шишето. До преди 2 дни бебето стриктно се будеше на 3 часа. Но вече 2 дни пропуска храненето в полунощ. Спи от 21ч до 2.30. Аз все нещо правя и си лягам в 23 или по-късно (например сега се цедя). Срязах един сутиен и натъпках накрайниците на помпата в него. Така вече поне не ги държа постоянно с ръце. Остава време за миене на шишета и писане в бг мама.
Коликите изглежда нямат край, стават и по-зле. Река от Колийф и Инфакол се лее и горе-долу се ядва положението. Само за колики вървят по 100-120 лв на месец. Днес спа само в шезлонга с вибрация и бял шум от аспиратора. Всичко това беше придружено от тихите ми молитви. За първи път видях бебе, което не спи в количката. И то баш моето. :grinning
Тъъъъъкмо го поприспя и или го присвие някоя злостна пръдня, или брат му нахлуе с викове "Мамо, мамо, виж" и ми показва как си подхвърля една тетрадка. Или скача на леглото и весело кашля върху бебето. Концепцията за пазене на тишина му е още далечна. Joy
Обличам го с ромпъри с къс ръкав или потник. Иначе винаги имам под ръка резервни дрехи с дълъг ръкав.
Работата куца яко, сега се сетих, че днес съм забравила да пратя една стока на клиенти. А изрично им обещах. Frowning1
Отивам да лягам, че ей го къде е 2ч.

# 604
  • София
shakri, радвам се, че малката се е оправила и сте си вкъщи. Видя ли, че решението за Педиатрията се оказа правилно 🤗
Приятна нощ на всички будуващи 🤪

# 605
  • София
При нас положението е подобно. С едната ръка строя лего с другата държа бебе. Обаче мойто спи и в количката и в шезлонга. Коликите са ужас, но се ядва де..имам 4 вида капки + лефакс. От утре и аз започвам да работя ииии да видим как ще се справям.

# 606
Момичета, дайте съвет.. Коликите ни са кошмарни, много го боли и много често плаче, гласчето му започва да става дрезгаво чак. Пробвах просоловутия Лефакс, Еспумизан л, Абоколикен, чай от копър, затоплени пелени, коланче за затопляне и нищо, продължава да пищи от болка. Сърцето ми се къса като го виждам така, как да го поуспокоим. Не е по цял ден така, има ли определена част от деня, започва да свива крачета и има газове, колики е, но много, много силни и започвам да се отчайвам вече, а е минал едва месец и 1 седмица..

# 607
  • София
Аз съм на комбинация Лефакс, БиоГая и БиоАмика. Вечерните хранебия са на Лефакс, през деня БиоАмика и еднократна доза Биогая. Реално3-1-3. Облекчават го, но си имаме преревавания. Да се дере от рев не, полуспокоен е като го мъчат.

# 608
  • София
И аз съм лефакс+колийф+проКомбо бейби. Проревава, но еднократно. Няма такова дране и гърчене.
Autumn magic, пробвай и някои капки, които са ензими ( колийф, биоАмика, сигурно има и други). Те действат различно от тези, които си изброила със сематикона и може да се дават успоредно.

# 609
Момичета, нещо специално правихте ли или ще правите ли за 1месечинка, за 40 дни 🙄
И как решавате проблема с хълцането, бебка се къса от хълцане и заминава цялата организацията по приспиването

# 610
И моя е със зверски колики и вече присипнал глас.. давам биоамика, омнибиотик панда. Давах и санколик но с тях положението беше по-зле...

# 611
На Данито майка му дръж се! Докато имаш хумор да описваш ада на ежедневието - надежда има Hug
И моята девойка не спи в количка и все още й идват повици за повръщане като пробвам да й дам биберон. Поне кърменето е ок и ми спестява хамалогията с помпата и шишета.
Аз да се похваля - изцедих 2 порции ядене, гримирах се, сложих рокля и сандали и отивам на коктейл от работата Blush
Таткото е с децата, а аз му казах преди 9:30  Да не ме чака.
Трябва ми нещо такова за психиката иначе съм на ръба, пък и отвъд него...Confounded

# 612
Коликите са неизбежни при някой бебета (например ,като при моето) няма такъв ужас ,повярвайте ми! Какво ли не пробвах (лефакс,еспумизан,бигая и още една камара капки,възглавничка от костилки също ) нищо не помага! Последно останах на SAB simplex (при нас са уж най-добрите) и още едни ,които ми даде акушерката ,те са с пипета и две капки преди всяко шише му давам, отделно и чай! Подобри се положението ,но не напълно. Днес пак бях при педиатъра,прегледа го,на видеозон го гледа... колики казва човека,При някой деца нищо не помага . Изписа ни едни свещички за газове ,ще пробвам и тях,а и семена от копър ще пробвам,то друго вече не остана 🥺 Това е само началото ,не ми се мисли за напред какво ще е 😣 респек към мамчетата с две малки деца! Аз имах планове за второ,но ги изтрих тотално!

# 613
  • Лондон
На Данито майка му,кефи ме хумора ти.
Аз съм звероокротител и буфер вкъщи.Баткото е адски див,хвърля се на Кристин,дърпа я,нитпприказки и обяснения помагат,нито каране и наказване.Държи се по бебешки и пак си знае неговото.Добре че ходи по 3 часа на ден на ясла,че да успея да сготвя и изчистя у нас.
Иначе и Кристин има колики,но не са много силни.Имам питане към некърмещите мами:По колко мл АМ изпиват вашите бебчета? Моята бебка понякога изпива 120,друг път 150.На 7 седмици е

# 614
Мари ,моя син пие по 120 мл вече ,не винаги ,но в повечето случаи пресушава шишето 😄 На 5 седмици е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт