Мартенски майчета

• 16 903
  • 285
  •   1
Отговори
# 135
Здравей,

ако имаш кървене би трябвало да ти бият Прегнил. На мен ми бият два пъти в седмицата. Това е човешки хоромон, който може само да ти помогне, без никаква вреда.

Тези геритамини, които се изписват са отдавна отречени, защото могат да бъдат много токсични. По-добре се консултирай с друг лекар.

# 136
  • София; Дружбето
Аз имах кървене и ми предписаха Утрогестан и ношпа , както и Герикап, но за него категоринчно ме предупредиха само 1 опаковка да пия (2х1). Прегнил ми биха веднъж. Сега всичко е ок слава богу. Успех EliMeli и не се шашкай  Hug

# 137
EliMeli Мила и аз имах едно кървене и зацапване от време на време и ми изсписаха утрогестан все още го пия. Имах предменстурални болки и пия Нош па.
 Ходих на лекар и всичко е наред.
Felizidad   за зъболекаря от 1-3 месец се правят леки пломби.
Не се вади зъб защото има 3 корена и упойките са много дълбоки.
Аз имам такива 2 зъба които трябва да вадя, но със зъболекарката сме се разбрали само в краен случай и то с разрешение на гинеколог./ и то в месеците 5/ и между 7 и 8 месец/
и то с упойка за бременни. Ренгенова снимка се избягва да се прави.

# 138
Здравейте, мартенски майчета!
Много ми е приятно да се присъединя към вас. Закъснява ми вече 5 дни и теста ми показа положителен резултат EFP
Направо не мога още да повярвам, че стана толкова бързо.
Малкият го правихме 2 години, а сега като рашихме да си направим второ- стана от раз.
Според калкулатора терминът ми е 24.03, няма да бързам да ходя на доктор, ще изчакам още поне две седмици, защото първия път бързах да отида, та една некадърна докторка ми каза че има "кухо яйце", нямало сърдечна дейност, дори ми изписа хапчета за да го изхвърля по-бързо. Добре че не ги пих и ето моето "кухо яйце" стана почти на годинка Grinning
Пожелавам на всички леко бременеене  bouquet

# 139
Добре дошла при нас, mila! newsm51.

# 140
Добре дошли и от мен на всички нови мартенски майчета  Hug

MIMI4, благодаря за инфото - аз също смятам да се консултирам с лекар, тъй като от няколко дни имам един зъб, който не спира да ме боли, даже си мисля, че може да е пулпит и да се налага да ми слага арсен. А това предполагам, че няма да ми бъде разрешено и след третия месец.  Rolling Eyes
Не знам как ще я карам така с болка newsm78

# 141
За правенето на зъбите - няма абсолютно никакъв проблем да се правят с местна упойка.

Само рентгенова снимка не е желателно да се прави, но ако много се налага, задължително се слага престилка.

На мен преди няколко дни ми шиха ръката с местна упойка без никакви притеснения от страна на лекарите, след като им казах, че съм бременна.

# 142
Благодаря ви за отговорите.
Мисля да изчакам ден два и ако не ми мине да потърся друго мнение. Дано всичко е наред. 

# 143
Здравейте, бъдещи мами! Присъединявам се и аз към вас като бъдеща мартенска майка-нашето бебе (дай боже всичко да е наред) се очаква около 06.03.07год. Ходих преди две седмици на лекар и ме преглеждаха с доплер-видях му малкото тупкащо сърчице. Не мога да ви опиша как се почувствах тогава. Другата седмица пак съм на лекар. Едва чакам да дойде време за да го видя пак. Пожелавам ви леко бременеене!

Последна редакция: ср, 19 юли 2006, 13:56 от NinaNik

# 144
  • Пловдив
NinaNik добре дошла!И да те питам нещо ако термина ти е за 6.03 не би ли трябвало да си в 7г.сЗащото на лентичка ти показва 8г.с1ден?Доктора ли ти определи термина по размери те на плода ли или как?

# 145
И аз това видях - май терминът е объркан, защото сърчицето не може да се види в 5 г.с.

Май ще е февруарско бебето!  Simple Smile

# 146
NinaNik добре дошла!И да те питам нещо ако термина ти е за 6.03 не би ли трябвало да си в 7г.сЗащото на лентичка ти показва 8г.с1ден?Доктора ли ти определи термина по размери те на плода ли или как?

Доплерът отчете точно в коя седмица съм, като се оказва че съм забременяла веднага след месечния си цъфтеж. По изчисления наистина трябва да съм в 7г.с но в действителност съм в 8-мата. (разминаването е заради това че "цъфтя" на 33-36 дни).
А относно сърчицето - видях го и го чух. Когато стана това бях в 5 г.с и 6 дни.

Последна редакция: ср, 19 юли 2006, 16:21 от NinaNik

# 147
В началото не може да се разчита на доплера, едно съвсем леко движение може да изкара разлика от 2 седмици, затова се взимата първия ден на последния цикъл като най-сигурна дата. И никой лекар не гледа какво излиза на доплера, а си гледа седмиците.

Ако наистина си 8-а седмица, то тогава терминът ти със сигурност не е 6 март. Simple Smile

# 148
  • Пловдив
И аз немога да ги разбератия термини поо последна М трябва да съм в 7г.с2дни и темин 1 марта пък по ехограха съм седмица и малко назад и термин10 март-тонове не сме чули още и от там и съмнението за мисед.

# 149
Момичета, зарежете ги тези ехографи. През цялата ми минала бременност ходих при двама лекари едновременно /тъй като бях много ошашкана/.

Ами всеки път и при двамата изглеждаше различно. Те дават важна представа по-късно, когато се формира главата и се вижда отчетливо и се мери диаметъра.

Нашите бебчета са все още толкова мънички, нямат още ясни очертания, мръдване с милиметър и веднага дава друг термин.

Меги, не се отчайвай в никакъв случай - рано е още да се каже, че е мисед. Вчера, когато бях на лекар ме предупреди, че е възможно да не се види още сърчицето и да не си мисля разни неща - това 49 дни след първия ден на последната менструация.

Общи условия

Активация на акаунт