Епилепсия - ТЕМА 26

• 56 610
  • 721
  •   1
Отговори
# 495
Какви са епилепсиите на децата, че пият по 3 или 4 медикамента, направо е ужасяващо. Не би ли трябвало, ако един не помага , се спира и се почва чак тогава втория или  третия. При нас така правят, питам да знам, че ние сме в Белгия и малко загубвам доверие тук.

# 496
Дъщеря ми е със симптоматична епилепсия, след прекаран вирусен енцефалит. Има сериозни поражения в дясна хемисфера.
Две години беше само на Депакин, но ми направи статус. Дълго време беше на Депакин и Трилептал, но си беше с малки/парциални пристъпи. Добавиха Левебон с идеята да замени едно от двете. При всеки опит увеличаването на Левебона водеше до много сериозни парциални и големи пристъпи.
Накрая смених лекаря, а той лечението.

# 497
Нашите се отключиха от ваксината за морбили, която се слага на 1 г и няколко месеца.
Аз съм в момента в непрестанен ужас за ваксината за ковид, която искат да се слага.
И по-конкретно, нашата ваксина е произведена от онази фирма А..... , а нашите пак от тях искат да вземат за Ковид.

Вие ще я слагате ли, мислили ли сте? Аз много се страхувам, и у нас бая разправии си имаме с ММ. Cry

# 498
Какви са епилепсиите на децата, че пият по 3 или 4 медикамента, направо е ужасяващо. Не би ли трябвало, ако един не помага , се спира и се почва чак тогава втория или  третия. При нас така правят, питам да знам, че ние сме в Белгия и малко загубвам доверие тук.
Може да се приемат 2 и повече медикамента, по принцип се пробва с монотерапия, после с комбинации. Пък и в комбинация лекарствата си влияят взаимно и дозите не са толкова високи. Понякога страничните ефекти изчезват, след като организмът свикне.

# 499
  • Пловдив
Ами какви - резистентни на препарати. Да не ти казвам и че а нещо заработи и след няколко седмици мозъка се адаптира и все едно не го взима, а дозата конска, примерно. Е такова е.

# 500
Завърши училище, но не я искат никъде на работа /не мога да скрия епилепсията/, дори психоложката от бюрото по труда ми каза в прав текст, че тя не може да се справи с нищо. Трудно е, но все някак се намират изходи.
Това е ужасно. Тая психоложка да си скъса дипломата😈 То ако беше просто, щеше всеки сам да си намира работа, особено хората със специални нужди.
Mama_Nana, сигурно за дъщеря ти ще се намери подходяща работа. Какво смяташ ти, с какво ще може да се справи?

# 501
katta,
Не съм се притеснила от тези неща. Чувала съм далеч по отчайващи, какви ли не прогнози ... както казват старите хора, обръгнала съм.
Много добре комуникира с възрастни хора. Има си контингент от баби, на които е в помощ - пазарува, купува им лекарства и изобщо е на разположение.
В момента сме в експеримент. Приеха я да учи - социални дейности. Материята не е непозната, не е и трудна. Разбира се аз помагам, но тя изпитва огромно притеснение на говори - онлайн са. Страхува се да не сбърка и да й се смеят. Колегите се оказаха работещи хора, тя е най - малката /това изобщо не бях го предвидила/. Та ще видим, какво ще излезе.

# 502
  • Пловдив
Някой взимал ли е Еслибон? Впечатления?

# 503
Здравейте,ползвалинли сте pantidan,как ви се отразява приема му?Сина ми след 3г без пристъпи сега започна да прави такива. За 2 ,3 секунди блокира гледа в една точка.Смениха му лекарствата и сега от. Pantidan го боли корема.

# 504
Може ли някой да пише, дали Ковидът се е отразило на децата? ММ не желае да пускаме Малко на ДГ, а аз искам да ходи. Вече е предучилищна. Притеснявам се, че ще се свие и стане притеснителен. Когато излизаме на площадката до нас, преди ме изоставяше още като зърне някой или нещо(люлка, пързалка). Сега се натиска по краката ми, и не мога да го пратя да играе. Само ако аз съм там, тогава се заиграва. Та, пишете дали ако някое дете е било контактни, или ако го е прекарало, какво стана при вас.

# 505
Моят син беше контактен(близък при това) и не се зарази.Паниката и изолацията обаче му се отразяват и то много.Апатичен е,уморен ,с много гърчове,постоянно блокира по време на учене.От обездвижването заради седянето под карантина получава крампи и се оплакала,че го болят краката.Пак се чувства нестабилен и търси опора по стълбите,а го беше преодолял.

# 506
  • Стара Загора
Да си ходи детенцето. Определено изолацията е много по-опасна от вируса

# 507
За крампите - магнезий. Помага, от личен опит.

# 508
И при моят син тази изолация покрай пандемията се отрази неблагоприятно върху него. Преди всеки ден ходеше в дневният център, имаха си занимания , разнообразяваха се било с игри или по друг начин. Но сега с това стоене в къщи стана доста по отпуснат и вял. А и доста по-раздразнителен.Опитваме се по някакъв начин да го развличаме , но определено му липсват контактите с децата . Което доста ме притеснява защото не виждам кога изобщо нещата ще се върнат по старому.

# 509
Здравейте на детето ми назначиха нов медикамент Топамах плюс Депакина и Кепрата които си ги пием.Моля някой който има мнение за този медикамент да ми пише.Много се притеснявам как ще ни се отрази.Предварително ви благодаря😊

Общи условия

Активация на акаунт