Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Епилепсия - ТЕМА 26

 • 19 175
 • 472
 •   1
Отговори
# 465
 • Мнения: 1 325
Наистина, щом се е стигнало до спиране, значи нещата са добре. Не се тревожете какво ще се случи, може да се случи и на деца на терапия. Пожелавам ви успех и наистина да го спрете и да няма никакви приблеми.

# 466
 • Варна
 • Мнения: 35
Здравейте, мили майки!  Изчетох голяма част от темите и публикациите, но има въпроси на които не можах да си отговоря. Предварително се извинявам за дългия пост и благодаря за отговорите.
Става въпрос за абсансна епилепсия. От няколко седмици забелязвам, че детенцето ми на 7 години се втренчва за няколко секунди през които не чува какво казвам, случва се рядко, понякога 1-2,3 пъти на ден, понякога по цял ден не забелязвам да е ставало така. Аз съм на 35 г. и съм със същата диагноза, и при мен беше по същия начин като дете. Лекуваха ме около 5-6 години, после в гимназията отново се появи като отново лечението беше 4-5 години. През последните 15 години получавам този тип припадъци много рядко и не съм се лекувала тъй като те не пречат на нормалния ми начин на живот.
Предстои да отидем на лекар и да направят ЕЕГ на детенцето ми. Ние сме от Варна и ще  запиша час при д-р Делиганева. Също ми дадоха координати за д-р. Ненова, но не намирам никаква информация за нея, моля да споделите ако сте ходили при нея.
Бяхме вече при една лекарка, която не ни обърна никакво внимание,  каза, че правим ЕЕГ ако се потвърди диагноза се започва с Конвулекс и после пробваме друго... Пробваме?!?
Това което много ме притеснява са лекарствата, които се дават. Аз едно време когато се разболях на 7 години помня, че пиех Ривотрил и Фенобарбитал /може би е имало и друго, но вече не помня, тези лекарства до колкото виждам от това което намерих като информация вече не се изписват/ Тези лекарства ми се отразиха много зле, успиват, паметта много отслабва, бих казала дори, че повлияха много на характера ми, станах затворена и мълчалива, разсеяна. Когато пих лекарства в гимназията 11 клас почти го пропуснах от смяна на лекарствата, след около 3 варианта накрая Депакина ми понесе.
Моля да споделите какви лекарства пият вашите деца с абсансна епилепсия, особено ученици, как се справят, пречи ли им на учението и общуването, има ли други странични ефекти?
 Също много ме притеснява въпроса с ваксините /до сега съм слагала всички/, точно сега предстои, казах на джипито, че първо ще я заведа на невролог и не я сложихме. Едва сега рзабирам, че както при нас има предразположеност към епилепсия ваксините са противопоказни и могат да я предизвикат. До колкото виждам от прочтеното въпреки това много лекари ги слагат въпреки епилепсията или след евентуалното излекуване. Има ли майки, които са преценили да не слагат ваксините и как се случва ако невролога не даде бележка за освобождаване? Ако прецените, може да ми пишете и на лично по този въпрос.
Опитва ли ли сте алтернативни лечения, кетогенна диета например? Билки, конопено масло, водорасли АФА или друго? Забелязали ли сте да им влияе добре определем режим или спорт?


# 467
 • Варна
 • Мнения: 35
Някой ходил ли е при  Д-р. Нонева, детски невролог във Варна? Моля за мнение, не намирам никаква информация за нея.

# 468
 • Мнения: 95
Здравейте,
Имам нужда от информация за протичането на операция с резекция на слепоочния дял и хипокампуса. Моля за отговор на лични!

# 469
 • Стара Загора
 • Мнения: leet
Малко късно , но се включвам и аз .Хапчетата Депакин хроно повлияха многократно по-добре синът ми от сиропа

# 470
 • Мнения: 13 241
Здравейте, мили майки. Преди време споделях тук за дъщеря ми, която получи много тежка реакция към Левебон. 6 месеца по- късно се оправи практически напълно, като изключим известна емоционална нестабилност, но то може и да е от пубертета. Отново е на конвулекс (предишното  лекарство), половин доза, пристъпи няма. Не знам какво ще правим в бъдеще. Тя го понася добре, но нали бил рисков за момичетата. Явно ще се мисли за алтернатива, на каква? И вече не знам при кого да я водя. Обиколили сме всички "светила" в България и честно казано,  имам си вече едно на ум за всеки от тях. Един й увеличаваше безогледно дозата до пълно затъпяване, друг искаше да мине на ривотрил без никаква нужда, а трети й изписа този ужасен Левебон без никакви предварителни изследвания и настояваше да продължи, въпреки че тя спря ходи, изпадна в тежка нервна криза, получи алергия и се тресеше от ужасни тикове. Спрях го самоволно на 5-ия ден, но й трябваха 3 месеца, за да се възстанови. Редовно проследяващата я лекарка отричаше категорично до е било реакция към новото лечение, искаше да я слага на антипсихотици. Имам чувството, че няма на кого да се доверя в България. Не мога да си правя експерименти с детето ми, особено като видях колко е крехък балансът. Пожелавам на всички стабилно състояние и нормален живот на дечицата ви.

# 471
 • Мнения: 1 391
Black_Sapphire, моя приятелка е много доволна от турските специалисти. Тук не можеха да овладеят епилепсията на детето й, а там успяха от първия път. Като се пооправи ситуацията, ако прецениш, може да направиш една консултация.

# 472
 • Мнения: 13 241
Black_Sapphire, моя приятелка е много доволна от турските специалисти. Тук не можеха да овладеят епилепсията на детето й, а там успяха от първия път. Като се пооправи ситуацията, ако прецениш, може да направиш една консултация.

Благодаря, може ли на лично да ми препоръчаш конкретен специалист?

Общи условия

Активация на акаунт