Епилепсия - ТЕМА 26

• 56 591
  • 721
  •   1
Отговори
# 510
Моята дъщеря не е спирала да ходи на детска градина от началото на юни месец. Не мога да си позволя да отсъства, защото и без друго буквално изгуби 2 години в предната градина, защото я оставяха да прави каквото иска, да не работи по книжките като другите деца и т.н. Сега ще се надяваме да навакса, до колкото е възможно, и след 2 години да си тръгне с набора на училище.

# 511
Моята дъщеря направо се побърка от стоенето вкъщи. Тя е много социална и не може да живее без контакти с приятели. Успехът й беше по-висок при дистанционното обучение, защото повече работех с нея и тя имаше повече време и спокойствие за задачите си, но психически й се отрази много зле. Явно социалните нужди не са за пренебрегване.

# 512
Искам да добавя - за 12 часа, на 2 пъти да направя гърчове. Диазепан, урбазон, клонарекс, и комплект шамари от ММ ме спасиха и двата пъти. Аз съм с ковид, де, от понеделник. Гърчове от 3 г. Насам не бях имала. Боже, Боже, лоша работа, да знаете. Моите са дето ти побеляват очите и почваш целия да се тресеш.
Пазете се, и децата също. Много е зловещо;((

Днес ходих да си правя тест за ковид, че нещо хич ме няма. Една жена, която чакаше за тест и тя, направи гърч. Още ми е пред очите, и не мога да си го изтрия. А хората наоколо изобщо нищо не направиха, те като цяло не знаеха как да реагират. ММ извика линейка, аз им казах да не й дават никакви води, бонбони и тем подобни.

Смятам, че при нея беше за пръв път, защото мъжът й не знаеше какво става.

Ако тази жена е имала Ковид, и той я е довел до гърча, не знам за един болен от епилепсия какво ще е последствието.
Дано не се връщам тук, да разправят от първо лице, защото аз съм много зле. Едвам дишам, кашлям, инжекции, Аб, инхалации, всичко. Дано не почна и с гърчове, защото Тея ще ме довършат, предвид състоянието ми към момента.
Още не са ми излязли резултатите от теста, де.
Но, това което ми видяха очите днес, не е като някой да ми го е разказвал. Тоя ковид е страшен

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 00:00 от rumka833

# 513
Здравейте, искам да попитам дали има приемащи ВИМПАТ и как си го набавят?

# 514
Здравейте, искам да попитам дали има приемащи ВИМПАТ и как си го набавят?
При нас вимпат не помогна, затова пък имаше доста странични ефекти - замайване, повръщане цял ден и го спряхме.

Ако някой се интересува от операция - диагностика, протичане, ефекти, ще отговоря, вече и от личен опит.

# 515
  • Sofia
Здравейте, след като си направих ЕЕГ и попитах как е? Докторката не можа да ми обясни! Виждам в амбулаторния лист, Заключение "АБНОРМНА ЕЕГ ОТ АЛФА ТИП С ИРИТАТИВНИ ПРОЯВИ В ЛЯВО ФРОНТАЛНО"? Аз не знам какво означава и ще съм много благодарна, ако някой ме насочи към добър специалист, които може да ми разчете ЕЕГ-ТО и може да ми каже повече за моето състояние!

За София-град

Благодаря Предварително!

# 516
  • Стара Загора
Здравейте да ви попитам , за отказване на ваксините , каква е процедурата ако лл откаже да напише. За градинта, като беше 6 понеже го местих сама писа, че има всички . Но сега от училище ми искат бележка за  манту . Просто да знам ако ми откаже , невролог ли трябва да даде направление за комисия.Изобщо всички варианти...Благодаря ви много

# 517
Здравейте да ви попитам , за отказване на ваксините , каква е процедурата ако лл откаже да напише. За градинта, като беше 6 понеже го местих сама писа, че има всички . Но сега от училище ми искат бележка за  манту . Просто да знам ако ми откаже , невролог ли трябва да даде направление за комисия.Изобщо всички варианти...Благодаря ви много
Детето в 1 клас ли е? Ако да в училище им трябва само имунизационен статус, защото образованието по конституция е задължително и не е обвързано с ваксините, както ДГ и ясла.
Нас ЛЛ на детето ни прати на комисия, а становище от невролог за отлагане е плюс за пред комисията.

# 518
  • Стара Загора
Да, първи клас е.Много благодаря , ще говоря следобяд с личната

# 519
Здравейте! За пръв път се включвам в тази тема, не знам дали тук е мястото да питам, но съм доста притеснена ... Синът ми е на 8г и 10м., няма някакви установени заболявания, не боледува често.  От известно време насам, доста време, отивайки да го проверя и гушна, когато вече е заспал, преди да си легна и аз, забелязвам, че много потреперва, цялото му тяло, ръце, крака, рамене - целия... Попитах преди време за това личната лекарка, тя каза, че било нормално, физиологично и аз временно се успокоих. Но миналата нощ по стечение на обстоятелствата спа при мен и установих, че това потреперване, май се нарича миоклония, е през цялата нощ, при това доста често и доста осезаемо ... Много се притеснявам! Моля ви, помогнете ми със съвет - къде да го заведа, при кой специалист ( живеем в София), имам ли според вас основание да се притеснявам ...
Благодаря предварително!

# 520
Здравейте! За пръв път се включвам в тази тема, не знам дали тук е мястото да питам, но съм доста притеснена ... Синът ми е на 8г и 10м., няма някакви установени заболявания, не боледува често.  От известно време насам, доста време, отивайки да го проверя и гушна, когато вече е заспал, преди да си легна и аз, забелязвам, че много потреперва, цялото му тяло, ръце, крака, рамене - целия... Попитах преди време за това личната лекарка, тя каза, че било нормално, физиологично и аз временно се успокоих. Но миналата нощ по стечение на обстоятелствата спа при мен и установих, че това потреперване, май се нарича миоклония, е през цялата нощ, при това доста често и доста осезаемо ... Много се притеснявам! Моля ви, помогнете ми със съвет - къде да го заведа, при кой специалист ( живеем в София), имам ли според вас основание да се притеснявам ...
Благодаря предварително!

[/i]Моят син е с такъв проблем.Диагностицираха го след ЕЕГ по време на сън.Само в Св.Наум намерих да правят такова,така че там ходихме.Божинова е име в детската неврология.

# 521
Благодаря предварително!

[/i]Моят син е с такъв проблем.Диагностицираха го след ЕЕГ по време на сън.Само в Св.Наум намерих да правят такова,така че там ходихме.Божинова е име в детската неврология.

Ели Попова, бихте ли споделили  какво означава "диагностицираха го" ... каква диагноза поставиха на Вашия син? И само с този проблем ли се изразяваше, потреперване през нощта? Благодаря!

# 522
Скрит текст:
Здравейте! За пръв път се включвам в тази тема, не знам дали тук е мястото да питам, но съм доста притеснена ... Синът ми е на 8г и 10м., няма някакви установени заболявания, не боледува често.  От известно време насам, доста време, отивайки да го проверя и гушна, когато вече е заспал, преди да си легна и аз, забелязвам, че много потреперва, цялото му тяло, ръце, крака, рамене - целия... Попитах преди време за това личната лекарка, тя каза, че било нормално, физиологично и аз временно се успокоих. Но миналата нощ по стечение на обстоятелствата спа при мен и установих, че това потреперване, май се нарича миоклония, е през цялата нощ, при това доста често и доста осезаемо ... Много се притеснявам! Моля ви, помогнете ми със съвет - къде да го заведа, при кой специалист ( живеем в София), имам ли според вас основание да се притеснявам ...
Благодаря предварително!

Ели Попова, бихте ли споделили  какво означава "диагностицираха го" ... каква диагноза поставиха на Вашия син? И само с този проблем ли се изразяваше, потреперване през нощта? Благодаря!
Поставиха диагноза идиопатична миоклонична епилепсия,но реално казаха,че не знаят каква точно е епилепсията му.Той прави и миоклонии и конвулсивни пристъпи със спиране на дишането по време на сън,прави също и абсанси през деня,обикновено когато е уморен.

С моето момче имаме проблем,за който не съм сигурна, че има връзка с епилепсията,но подозирам, че е така.Много му е трудно да помни числа наизуст( не може да запомни рождената си дата,не може да научи таблицата за умножение,а иначе се справя страхотно с математика).Някой има ли такъв проблем?Само с числата има проблем със запомнянето,стихотворения учи без проблем.

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 11:00 от AnMary

# 523
За съжаление темата се е раздвижила. И аз влизам с питане.
Почти всяка нощ дъщеря ми се изправя до седнало положение в леглото, клати се наляво и на дясно и след малко отново ляга, всичко това докато уж спи. Когато се опитам аз да я върна в легнало положение ми е трудно, цялото тяло е стегнато. Повтаря се по няколко пъти на нощ. Не съм я питала дали помни нещо, защото е много трудна с обясненията си, въпреки че е на почти 5 години. Преди се разхождаше нощно време между мен и баща си(спим в отделни стаи с него пак заради нея), и си мислех че може просто така да иска. Обаче се чудя дали двете неща не са свързани и ходенето да го в правила на сън. Сега спря да ходи между стаите, но прави това новото.
Как протичат"нощните" епилепсии при вашите деца?

# 524
С моето момче имаме проблем,за който не съм сигурна, че има връзка с епилепсията,но подозирам, че е така.Много му е трудно да помни числа наизуст( не може да запомни рождената си дата,не може да научи таблицата за умножение,а иначе се справя страхотно с математика).Някой има ли такъв проблем?Само с числата има проблем със запомнянето,стихотворения учи без проблем.
Имахме подобен проблем, но математика изначално ни беше трудна. Не може да прочете числото. В 4 клас учеха едни големи числа. Написано няма проблем да ги събира, изважда, умножава и дели /постигнахме го с много упражнения/, но след четирицифрените е абсурд да ти каже, кое е числото.
Таблицата я научихме наизуст, без всякакви обяснения защо е така. Препитвах я по всяко време, докато я запомни.
Един лекар ми подхвърли, че това прилича на акалкулия.
Стихотворенията се помнеха, добре се изразяваше, говоримо и писмено, но математиката ....
В горните класове не работят с големи числа, та "дефекта" някак си остана скрит.

Общи условия

Активация на акаунт