RYANAIR -15

• 42 965
  • 765
  •   1
Отговори
# 690
  • На остров
Да билета на бебето излиза по скъп от вашият, няма уловка такава е системата им. Отделно трябва ада си купите място и то не можв да избирате от всички защото не навсякъде има двойни маски. Бебето обаче има право само на една бебешка чанта от 5 кг. Независимо с какъв бординг сте.

За лекарства може всякакви, аз пътувала с течни лекарства отделно с инжекции никъде никой не е направил въпрос. Носила съм си документ на английски за лекарствата но никой не ми го е искал.

# 691
Не е казано че е безплатно, плаща се таксата за бебе. Може да му вземете място, като че ли е над 2 години, ако билета е под 25 евро. И после в рамките на 48 часа се обадете да оправят датата на раждане.

# 692
Да билета на бебето излиза по скъп от вашият, няма уловка такава е системата им. Отделно трябва ада си купите място и то не можв да избирате от всички защото не навсякъде има двойни маски. Бебето обаче има право само на една бебешка чанта от 5 кг. Независимо с какъв бординг сте.

За лекарства може всякакви, аз пътувала с течни лекарства отделно с инжекции никъде никой не е направил въпрос. Носила съм си документ на английски за лекарствата но никой не ми го е искал.

Говорих с чат и казаха че може да се купи нормален билет и при попълването на името се пише extra item seat
и след резерваци́я се пише в чата за да се допълни името на бебето.
Но затвориха чата и не разбрах дали моя бейбикок е в нормите им. На сайта има размери и трябвало етикет да има но...количката ми няма този етикет:thinking:

# 693
  • На остров
Лозева аз съм пътувала с бебе на 7 и 10 месеца и двата пъти си го държах в мен.
Количка и столче за кола съм чекирала безплатно е.
За билета за бебе до две години си го купувам заедно с другите билети, единственото по особено е че трябва да си купиш място за възрастен  това е във връзка с ограниченията брой маски за бебета.

# 694
По принцип ако имате столче за кола, което влиза в седалката и е сертифицирано за самолет, може да сложите бебето в него. Иначе си го държите, нищо че сте купили място.

# 695
Лозева аз съм пътувала с бебе на 7 и 10 месеца и двата пъти си го държах в мен.
Количка и столче за кола съм чекирала безплатно е.
За билета за бебе до две години си го купувам заедно с другите билети, единственото по особено е че трябва да си купиш място за възрастен  това е във връзка с ограниченията брой маски за бебета.
Охх т.е. купуваш нормален билет или билет за бебе които е с фиксирана цена?
п.с
Цитат

Място за детето за удобство (Допълнително място)

Допълнително място за сядане за дете (от 8 дни до 23 месеца) може да бъде закупено с цел комфорт. Детето трябва да седи в скута на възрастен (на 16 и повече години) при излитане, кацане и когато знаците за предпазен колан светят. Когато знаците за предпазен колан са изключени детето (от 8 дни до 23 месеца) може да бъде на допълнителното място. 

Бебешки багаж до 5 кг може да се носи от придружаващия възрастен в допълнение към неговия/нейния собствен допустим ръчен багаж.
При закупуването на допълнително място не се предвижда допустим ръчен или регистриран багаж.
Моля, обърнете внимание: ако резервирате допълнително място за комфорт за дете, ще трябва да се свържете с нашия кол център, за да направите резервацията и да изберете подходящо място на борда. Намаления от уебсайта ще бъдат предложени за тази резервация.

Цитат
По принцип ако имате столче за кола, което влиза в седалката и е сертифицирано за самолет, може да сложите бебето в него. Иначе си го държите, нищо че сте купили място.
Как да разбера че столчето е сертифицирано това не мога да разбера? На сайта пише че трябва да има някакъв етикет ?По размери е в нормите но този етикет....Rolling Eyes

P.s Може да е полезно за друг< може без столче!т.е.не е задължително.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2019, 12:58 от lozeva

# 696
  • На остров
Лозева колко е голямо детето ? И колко дълъг полет ще имаш с РЕ ?
През голяма част от времето са включени лампите за колани и реално през това време така и така ще трябва да седи бебето в теб.
Ако бебето е под 2 г  / купуваш един възрастен билет със запазено място и един бебешки със фиксирана цена ( ако бебето седи в теб)
Или купуваш възрастен и детски билет с плаващи цени и допълнително купуваш запазено място за възрастен за детето е безплатно самото запезено място, но трябва да купиш за възрастен за да сте заедно. 

Кой модел е столчето ? Честно казано ако си сама не знам защо ще си причиняваш столче на борда. Представи си качваш се по стълби с бебе, бебешка чанта, ръчен багаж, и столче.
Раян еър никога не ползва ръкави по летищата и винаги се предвижваш или пеша или с автобус до самолета, след което следва качване на стълби и т.н

от сайта на РЕ
"Airline approved car seats

You can bring a car seat onboard for use by an infant or child as long as it is approved for aircraft use and has a 5 point harness.

The car seat must:

·      Be forward facing

·      Fit in the 42.5 cm (16.8 inches) space between the armrests of an aircraft seat.

·      Be certified for use onboard aircraft as follows:

European car seat– the seat must have a CE sticker and

"Certified for use on aircraft" printed on it.

U.S.car seat– the seat must have a FAA sticker and

"Certified for use on aircraft” printed on it.

Customers who have purchased a separate seat for an infant using an airline approved car seat onboard are entitled to a free 10kg cabin bag allowance plus a small second bag and have the option to purchase a checked bag"

# 697
явно място за възрастен е по-евтино от таксата за бебе
но то не пречи да си вземете място и да не ползвате столче, просто трябва да държите бебето в ръце

# 698
Благодаря ви за напътствията 😘
Бебето е 7 месеца.Аз съм бабата 😂 и ще пътуваме 3- ма и бебо 2 полета в посока.събирах информация но решихме без столче.
И взехме 4 билета възрастни като неговия е infant.Искаха и такса бебе 25€ но късмет че на чата се падна същата с която си писаха по-рано и беше дала информация че може и без таксата която щели да върнат по късно .
Сега се надявам всичко да мине нормално 🍀

# 699
Здравейте, понеже съм непълнолетен, на 16 години, и ще ми се наложи да пътувам със съответната компания искам да попитам дали ще ме допуснат  да пътувам със билет “adult fare”...гледах във сайта им, търсих контакти, но така и не намерих нито телефон за връзка нито имейл....

# 700
За Ryanair децата над 16 г. са възрастни и такъв е билетът им. Говорим за навършени години. Иначе за всички възникнали въпроси имат чат на живо на английски език и отговарят.

# 701
За Ryanair децата над 16 г. са възрастни и такъв е билетът им. Говорим за навършени години. Иначе за всички възникнали въпроси имат чат на живо на английски език и отговарят.
Не знаете просто колко много съм ви благодарен!  ❤❤❤ Пробвах чата, но “роботчето” не ми разбра въпроса а го зададох на сто езика😂...само да попитам приоритет и две чанти ръчен багаж какво означава, дали ще мога да взема раница с мен и 10 кг куфар?

# 702
  • sf
Приоритет си е точно две чанти ръчен. Може раница с размери 40/25/20см. И още един багаж с вас на борда- 55/40/20см до 10кг.

# 703
Здравейте наистина ли трябва да си закупя място ако пътувам с дете? Защо?
Ще пътувам с дете на 1 година.
Благодаря!

# 704
  • На остров
Да наистина, за да може да се гарантира, че детето ви ще има маска в случай на нужда.

Общи условия

Активация на акаунт