Да обсъдим хомеопатите

• 120 501
  • 320
  •   1
Отговори
# 240
  • София - Варна - Бургас
Maria222
Цитат
Това за мен е голям проблем, защото не мога и един ден без кафе - пада ми кръвното, става ми много лошо и ме боли глава. Понякога пия хомеопатично лекарство, но пия и кафе - надявам се да не съм антидотирала действието му.

Вела
Цитат
И аз така си мислех преди. Бях пристрастена към кафето. Когато го спрях, кръвното ми падна  до 60 на 30. Направих невероятен мигренозен пристъп и се наложи да ми слагат инжекции. Вече повече от три години не съм кусвала кафе /от както се лекувам с хомеопатия/. В началото ми беше доста трудно. Около година и половина осезаемо ми липсваше вкусът на кафето. Но аз съм като алкохолиците - без една мога, с една не мога. Затова сложих табу на кафето. Сега пия само инка. Всичко е въпрос на желание и вътрешно убеждение. Е нужни са и  малко инат или упоритост

Това още веднъж доказва, че няма механично антидотиращи вещества, а индивидуално действащи, едни влошават, но други подобряват.
 Е, щом подобряват, не само не антидотират, а напротив действат в посока оздравяване, както е при вас двете.

# 241
Ирена Маждракова добър хомеопат ли е?
Препоръчаха ми я във форума, но освен препоръката други мнения не срещам.
Става въпрос за детето ми и не искам да си правя експерименти.

# 242
Ходихме при д-р Виолета Тенева за малкия. Не само, че няма да повторим, дори това да е последния хомеопат на света, Груба, нагла, надменна, иронична,
Напълно споделям мнението на antipa 777.
Ние попаднахме при д-р Тенева, по препоръка на приятели, на които беше помогнала. За съжаление на сина ми само навреди. Той беше на година и осем месеца, когато го заведох при нея. Кашляше и имаше хрема. В резултат на проведеното лечение, той постъпи в болница с пневмония.
После за наш късмет попаднахме на хомеопат, който вече 2 години успешно лекува сина ми.

# 243
Cherry lips,
Дай името и адрес на хомеопата, при който се лекувате, може и на лични.

# 244
Cherry lips,
Дай името и адрес на хомеопата, при който се лекувате, може и на лични.
Bambi, писах ти на лични.

# 245
  • София
На адреса на Хомеопатичното общество на ул.Пиротска попаднах на един хомеопат.Запознах се лично с нея.Представи се с малкото си име, казва се Диана.Много ме впечатли тази жена с държание, излъчване, спокойствие.Може да ме приеме за интервю другата седмица и го очаквам с нетърпение.
По скромното описание което дадох (за което се извинявам),някой познава ли тази жена и  има ли впечатления от нея

# 246
На адреса на Хомеопатичното общество на ул.Пиротска попаднах на един хомеопат.Запознах се лично с нея.Представи се с малкото си име, казва се Диана.Много ме впечатли тази жена с държание, излъчване, спокойствие.Може да ме приеме за интервю другата седмица и го очаквам с нетърпение.
По скромното описание което дадох (за което се извинявам),някой познава ли тази жена и  има ли впечатления от нея
Извинете за любопитството ми, но Вие не се ли поинтересувахте от нейната квалификация? Все пак да поверите здравето си на съвсем произволен човек....Много е важно хомеопатът да ти допадне, разбира се, но трябва и нещо да умее все пак. Иначе чаровници и симпатяги колкото искаш.

# 247
  • София
По скромното описание което дадох (за което се извинявам),някой познава ли тази жена и  има ли впечатления от нея
Извинете за любопитството ми, но Вие не се ли поинтересувахте от нейната квалификация? Все пак да поверите здравето си на съвсем произволен човек....Много е важно хомеопатът да ти допадне, разбира се, но трябва и нещо да умее все пак. Иначе чаровници и симпатяги колкото искаш.
Срещата беше съвсем случайна....на адреса ходих за да получа информация за класически хомеопат, към който да се обърна.Попаднах на жена в приемната.Обърнах се към нея за информация и тя ми я даде.Поговорих няколко минути с нея и тя сподели,че е класически хомеопат.Говорихме предимно за хомеопатията като лечение - Не ми се е натрапвала или настоявала да избера нея.Допадна ми.Аз пожелах да получа неин телефон за контакт и ако реша ЕВЕНТУАЛНО да проведем първата среща т.е. "интервю".Предполагам, че на тази среща ще задам и аз конкретните въпроси и ще получа отговор.Разбира се ,че няма да подходя съвсем не информирана към даден вид лечение,което до момента не съм опитвала.

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 16:25 от p.mariana

# 248
Странна работа ... хомеопат се представя само с първото си име Shocked
Вярно е, че всеки може да стане хомеопат, независимо от образованието, но, доколкото ми е известно, съгласно действащото законодателство в България хомеопатия могат да практикуват само лица с висше медицинско образование! А знайно е, че лицата с висше медицинско образование не се  представят с малкото си име, а с фамилното си такова и задължителната добавка "доктор" пред него.

# 249
  • София
Странна работа ... хомеопат се представя само с първото си име Shocked
Вярно е, че всеки може да стане хомеопат, независимо от образованието, но, доколкото ми е известно, съгласно действащото законодателство в България хомеопатия могат да практикуват само лица с висше медицинско образование! А знайно е, че лицата с висше медицинско образование не се  представят с малкото си име, а с фамилното си такова и задължителната добавка "доктор" пред него.

Предполагам поради нивото на срещата ..... аз нахлух и се представих набързо с малко име.Започнах шеговит, но неориентиран разговор-бях и притеснена и това ми личеше много.Може да е искала и да ме предразположи.Поради своята невнимателност и съобразителност не я разпитах на момента, затова и сега питам дали някой (макар и от скромното описание което дадох) не я познава и да даде коментар.

# 250
Maghalena,
има много хомеопати, които не са лекари. И се представят с малкото си име, и не афишират дейността си. Аз съм си правила труда да проуча нормативната уредба. Всяка врачка може да се прави на лечителка - грубо казано. Но човек, който е учил хомеопатия в чужбина например, учил е 3 семестъра медицина - не може. Хомеопатията изрично е посочена в наредбата, за разлика от един куп други самозвани лечители. Не искам да подкрепям разни теории на конспирацията, но според мен това не е никак случайно.
И който не вярва в хомеопатията и човекът, който го лекува с нея - по-добре да иде при традиционните лекари.
За протокола-моят хомеопат не е лекар. За синът ми исках да е лекар, защото все пак е малко дете. Отидох при препоръчан от няколко места такъв, но честно казано не съм доволна.

# 251
  • София
Maghalena,
има много хомеопати, които не са лекари. И се представят с малкото си име, и не афишират дейността си.

С такова впечатление останах и аз от подфорума " Хомеопатия, алтернативна медицина ".Много хора споделят,че хомеопатите при които се лекуват не винаги са дипломирани лекари.Имаше магистър фармацефти, психолози и други ,за които изказванията на техни пациенти ,че са страшно доволни и благодарни

# 252
  • Пловдив
И нашта хом-ка не е лекар!

# 253
Разбира се, всеки сам решава дали желае да ходи на врачки, ясновидки, екстрасенси  и т.н. .
Аз просто уведомих какво гласи законодателството в Република България, без да оспорвам правото на всеки пациент сам да преценява дали желае да посещава хора, нарушаващи закона и да плаща за техните услуги.   Освен това, може пък тази Диана да има завършено висше медицинско образование. Желая на p.mariana успешно  лечение!

# 254
И аз да се включа със закъснение. Нашата хомеопатка  е класическа, изписва само по един продукт. Ходим при нея почти от септември 2009 г. ,доволна съм ,винаги помага,дори и по телефона, дори последния път дойде у дома понеже малкия си счупи крака, а имаше съмнение за бронхит. Зоя Найденова се казва,педиатър е.

Общи условия

Активация на акаунт